Kde si nechat vymenit drobne?

Kde si nechat vymenit drobne?

Kde rozměnit na drobné

Vyzkoušejte měničky mincí

Měničky mincí jsou velice praktickou možností, kde rozměnit peníze. Jejich výhodou je, že nemusíte s nikým komunikovat. Tyto automaty na rozměňování bankovek najdete například na parkovištích, ve větších obchodních centrech, u benzinových pump či u samoobslužných myček.
Archiv

Jak vlozit drobne na účet

Na pár místech v Česku, hlavně ve velkých městech, má ČSOB vkladové bankomaty, které „žerou“ i mince. Třídění není potřeba, prostě to tam vysypete všechno najednou, bankomat mince sám přepočítá a peníze připíše na účet. Jediné, co si pohlídejte, je omezení max. 350 mincí na jeden vklad.
Archiv

Kde Rozmenit koruny a dvoukoruny

Mince razí pro ČNB společnost Česká mincovna v Jablonci nad Nisou. Mají ocelové jádro, které je potažené jiným kovem – v případě koruny, dvoukoruny a pětikoruny niklem, u desetikoruny mědí, u dvacetikoruny slitinou mědi a zinku a v případě padesátikoruny jde o kombinaci předchozích dvou mincí.

Jak se zbavit drobných mincí

Řádně roztříděné mince se můžete vydat vyměnit do banky. Kterákoliv pobočka jakékoliv banky je povinna vám drobné ke směně přijmout, nicméně platí, že bezplatně lze tuto službu využít jen do maximálního počtu 100 ks. Překročíte-li tento zákonem stanovený počet, v bankách se nevyhnete poplatku.
Archiv

Kde nejlépe směnit peníze

Čtěte více: Jak ušetřit za zahraniční platby a kurzové rozdíly

Banka Poplatek za prodej valut Poplatek za nákup valut
Česká spořitelna 1 %, min. 50 Kč 1 (od 1.6. do 30.9. zdarma) 2 %, min.50 Kč 2
ČSOB 2% 2%
GE Money Bank 1 %, min. 30 Kč 2 %, min. 30 Kč
Komerční banka 1 %, min. 50 Kč 2 %, min. 50 Kč

Jak funguje Mincomat

Mincomaty České spořitelny roztřídí mince za vás

Mincomat funguje tak, že klienti do něj nasypou mince, automat provede přepočet mincí a vydá stvrzenku.

Kde vlozit mince na účet

Mince můžete vždy vložit prostřednictvím přepážky České pošty a poštovní poukázkou typu A si nechat vklad zaslat na svůj účet. To platí i v případě, kdy vám poplatky účtované vaší bankou přijdou příliš vysoké. Česká pošta si totiž za vklad mincí neúčtuje ani korunu.

Kde mi Rozmění bankovky

Výhodou je, že s poškozenými bankovkami nemusíte od podzimu roku 2016 běžet přímo do České národní banky, která má pobočky jen ve čtyřech městech – Praze, Hradci Králové, Brně a Ostravě. Nově je možné zajít do kterékoliv banky, tedy třeba na pobočku finanční instituce, v níž máte svůj účet.

Kde vymenit 50 koruny

března 2017 vyměňují neplatné padesátikorunové bankovky pobočky České národní banky, které sídlí v sedmi městech ČR: v Ústí nad Labem, Plzni, Českých Budějovicích, Hradci Králové, Brně, Ostravě a v Praze. Výměna neplatných bankovek probíhá zdarma a na počkání.

Co s drobnými eury

Konkrétně u eura lze bance odprodat i mince v hodnotě jednoho a dvou eur. Klient může také cizí měnu vložit přímo na účet a následně vybrat v Kč, čímž dosáhne lepšího kurzu, poradil Tomáš Pavlík z UniCredit Bank.

Která banka má směnárnu

Směnu bankovek a mincí nadále nabízí vedle Creditas, Citibank Europe, J&T banky, Moneta Money bank, Oberbank AB, UniCredit Bank i Komerční banka.

Kde se dají vyměnit bankovky za mince

Neplatné bankovky nominálních hodnot 100 Kč, 200 Kč, 500 Kč, 1 000 Kč a 2 000 Kč z let 1995–1999 lze až do 30. června 2024 vyměnit ve všech úvěrových institucích provádějících pokladní operace a současně také na všech sedmi územních zastoupeních ČNB. Od 1. července 2024 bude výměna probíhat pouze na pokladnách ČNB.

Kde lze platit euro mincemi

Eurem můžete platit ve 20 zemích EU: v Belgii, Estonsku, Finsku, Francii, Chorvatsku, Irsku, Itálii, na Kypru, v Litvě, Lotyšsku, Lucembursku, na Maltě, v Německu, Nizozemsku, Portugalsku, Rakousku, Řecku, na Slovensku, ve Slovinsku a Španělsku.

Kde vyměnit mince

Mince vám vymění v bance nebo na poště. Ideální je, pokud mince roztřídíte dle nominální hodnoty do balíčků, abyste nemuseli platit za třídění. Podle zákona o oběhu bankovek a mincí musí banka vyměnit až 100 kusů mincí jedné nominální hodnoty bezplatně.

Kde nejlevněji směnit peníze

Čtěte více: Jak ušetřit za zahraniční platby a kurzové rozdíly

Banka Poplatek za prodej valut Poplatek za nákup valut
Česká spořitelna 1 %, min. 50 Kč 1 (od 1.6. do 30.9. zdarma) 2 %, min.50 Kč 2
ČSOB 2% 2%
GE Money Bank 1 %, min. 30 Kč 2 %, min. 30 Kč
Komerční banka 1 %, min. 50 Kč 2 %, min. 50 Kč

Která banka má nejlepší kurzy

Nejlepší kurz eura při platbě kartou

Kurz Platba 500 EUR
Česká spořitelna 1 EUR = 25,359 CZK¹ 12 679,5 CZK¹
ČSOB 1 EUR = 25,265 CZK³ 12 632,5 CZK³
Air Bank 1 EUR = 25,275 CZK⁵ 12 635 CZK⁵
Equa bank 1 EUR = 25,479 CZK⁷ 12 739,5 CZK⁷

Kam s neplatnými bankovkami

V případě neplatných českých bankovek 100 Kč, 200 Kč, 500 Kč, 1 000 Kč a 5 000 Kč vzorů 1993 provedete výměnu v některém z územních pracovišť České národní banky (v Praze, Plzni, Hradci Králové, Brně, Ostravě, Českých Budějovicích a Ústí nad Labem).

Kdo neplatí eurem

Kde se eurem neplatí I tak ale stále jsou v EU země, které dosud společnou měnu nepřijaly. Jde o Dánsko, které má od Evropské unie výjimku. Dále se pak eurem neplatí ve Švédsku, v Polsku, v Maďarsku, Rumunsku a Bulharsku, v Chorvatsku.

Kam dát drobné

Kde a jak je nejlepší peníze vyměnit Mince vám vymění v bance nebo na poště. Ideální je, pokud mince roztřídíte dle nominální hodnoty do balíčků, abyste nemuseli platit za třídění. Podle zákona o oběhu bankovek a mincí musí banka vyměnit až 100 kusů mincí jedné nominální hodnoty bezplatně.

Jaký je dobrý kurz eura

Valutový kurzovní lístek

měna nás. valuty VIP
nákup
EUR 1 23,600
GBP 1 27,500
CHF 1 24,100

Kdy končí Petitisicovky

Rozpoznat tyto drobné odlišnosti bude teď velmi potřebné. K třicátému červnu letošního roku končí platnost tisícových a pětitisícových bankovek vzoru 1993.

Kdy byla zrusena 50

Platnost této bankovky byla ukončena k 31. 3. 2011.

Kdo ještě nemá euro

Zbylých pět států Evropské unie prozatím euro jako svou měnu nezavedlo. Jsou jimi Bulharsko, Česko, Maďarsko, Polsko a Rumunsko. Bulharsko se však již účastní ERM II. Podle průzkumu Eurobarometr bylo v květnu 2015 pro přijetí eura v Česku 29 % občanů, z toho 7 procentních bodů „určitě ano“.

Které země nepatří do EU

Jsou to:Albánie.Bosna a Hercegovina.Černá Hora.Moldavsko.Severní Makedonie.Srbsko.Turecko.Ukrajina.

Kdy bylo euro nejdražší

Euro svého historicky nejsilnějšího kurzu, který představoval 1,5990 amerického dolaru za euro, dosáhlo na devizovém trhu 15. července 2008, svůj největší propad pak zaznamenalo 26. října 2000 při kurzu 0,8252 USD za euro. V roce 2015 se kurz eura pohybuje kolem hodnoty 1,1 USD za euro.