Kdo komentuje Velkou pardubickou?

Kdo komentuje Velkou pardubickou?

Kdo komentoval Velkou pardubickou

Komentátor Velké pardubické Marek Svačina: Na dostihy jsem chodil už s rodiči. Dostihy má sportovní komentátor České televize Marek Svačina hluboko pod kůží.
Archiv

Kdo vyhrál letošní Velkou pardubickou

Velká Pardubická hlavní závod 2021 výsledky: vítězem Talent s Pavlem Složilem. Vítězem 131. Velké pardubické se nakonec stal Talent s žokejem Pavlem Složilem mladším.
Archiv

Kde koukat na Velkou pardubickou

Velká pardubická v televizi na ČT Sport 8.10.2023 (8. října), TV program, záznam. Kromě online živého přenosu Velké pardubické samozřejmě nepřijdete ani o přímý přenos v televizi, postará se o něj sportovní kanál ČT Sport.

Jak se obléknout na Velkou pardubickou

Gentlemani oblékají černý nebo šedý žaket (pánský formální oblek) doplněný o vestu, cylindr a černou uzavřenou společenskou obuv. K samotnému žaketu náleží také bílá košile s manžetovými knoflíčky a šedá kravata.

Kdo může jet Velkou pardubickou

Ve Velké pardubické mohou startovat pouze šestiletí a starší koně, kteří se musí kvalifikovat v jednom ze čtyř kvalifikačních dostihů nebo v dostizích v rámci Crystal cupu.

Kdy začala Velká pardubická

Historie Velké pardubické se začala psát už před 144 lety. Poprvé odstartovala 5. listopadu 1874, kdy se na trať dnes již legendární Velké pardubické vydalo prvních čtrnáct závodníků.

Na koho vsadit Velká pardubická

Velká pardubická je největším dostihovým svátkem u nás, jde zároveň o nejtěžší závod v kontinentální Evropě. Vsaďte si na svého koně u Tipsportu, navíc můžete hlavní dostih sledovat živě na TV Tipsport!

Jak dlouho trvá dostih

Jeden dostih trvá v průměru minutu a půl, překážkový kolem pěti až devíti minut. Během dostihového dne se běží většinou 8 dostihů s 30minutovými přestávkami. Celková doba trvání dostihového dne je okolo 3,5 hod. Dostihy se dělí mj.

Jak probiha Velká pardubická

Dnes se Velká pardubická koná vždy druhou říjnovou neděli. Dráha tohoto dostihu měří 6900 metrů a má celkem 31 překážek, koně ji běží přibližně 9–10 minut. Na startu se setkává asi 15 až 20 koní s těmi nejlepšími žokeji a žokejkami převážně z České republiky.

Jak se sází na koně

Na vítěze: tipujete vítěze dostihu. 1-2, 1-3, 1-4, 1-5: sázíte na to, že se váš favorit umístí do určitého (druhého až pátého) místa. Pole proti: tato sázka se vypisuje jen v případě, že dostih má horkého favorita. Bookmaker pak vypisuje kurz proti jeho výhře.

Co je dostihy

Dostih je závod koní, ve kterém se účastníci snaží dostat do cíle jako první, a prokázat tak vý- konnost koně, která je následně důležitá pro případné zařazení do chovu. Dostihy se pořádají i chrtí a klusácké, tento článek se však věnuje pouze dostihům cvalovým.

Jak správně sázet

Základní pravidla sázenívytvořte si vlastní money management a dodržujte ho (tj.nedávejte na tiket mnoho zápasů (ideálně 1 zápas, maximálně 3)zapisujte si chyby např.emoce držte pod kontrolou – pokud tipu nevěříte, nesázejte ho.pokud se nedaří (série proher), dejte si pár dní přestávku.

Jak sázet a vyhrávat

Myslete zkrátka na to, že pokud chcete sázením vyhrávat, je potřeba dát si dohromady komplexní strategii a té se držet. Strategie by měla obsahovat, jakých kurzů se budete držet a v jakém poměru, jak se bude s postupným úspěchem měnit vaše sázková jednotka, v jakém poměru budete sázet SOLO a AKO tikety, apod.

Co je to Steeple Chase

Steeplechase je druh koňských dostihů konaný především v Irsku, Velké Británii, Kanadě, USA, Austrálii a Francii. Název je odvozen od prvních závodů, jejichž trať byla určená polohou kostelní věže a účastníci na ní museli skákat přes překážky a příkopy a vůbec v krajině překonávat rozličné přírodní překážky.

Jak rychle běží dostihový kůň

Existuje velká variabilita v rychlosti jízdy, od velmi pomalého cvalu okolo 15 km/hod až po 60 km/hod. při dostihu. Rozlišuje se cval jízdárenský (12-15 km/hod.) a terénní (25-40 km/hod.).

Kdy se vysazuje cibule

U nás je nejrozšířenější sazečka. To znamená že na jaře sázíme do země malé cibulky, které si zakoupíme. Ideální doba pro výsadbu je právě teď, koncem března až začátkem dubna. Mezery mezi v řádku děláme 10 až 12 cm, vzdálenost mezi řádky je pak kolem 25 cm.

Jak daleko od sebe rajčata

Pěstování na záhonech

Nepodceňujte to, jinak se dobré úrody nedočkáte. Rajčata se pěstují ve sponu 60 × 60 až 80 × 80 centimetrů, papriky sázejte do řádků vzdálených od sebe 60 centimetrů, mezi rostlinami nechte místo 25 až 40 centimetrů.

Co znamená méně než 3 góly

Pokud padly přesně tři góly, je vklad rozdělen na dvě části: polovina vkladu je považována za výherní a druhá polovina vkladu se vrací. Pokud padly dva nebo méně gólů, je sázka prohrávající. Tým A proti týmu B, utkání v basketbale. Sázka na to, že celkový počet bodů v zápase bude vyšší/nižší než 203,5 bodů.

Co znamená méně než 30 gólů

„více než 1.5" znamená, že sázíme na to, že v utkání padnou celkem alespoň dva góly. Celky pak nabízejí také možnost vrácení vkladu („více než 3.0" znamená, že když padnou 4 a více, sázka je úspěšná, 3 góly znamenají návrat vkladu a menší počet prohru).

Jak vznikly dostihy

Historie překážkových dostihů sahá až do 18. století, kdy vznikly jako obdoba cross-country dostihů pro plnokrevníky. Název „steeplechase“ je odvozený od prapůvodní tratě, která začínala i končila u věže kostela („steeple“ – věž, „chase“- honba, pronásledování).

Jaké jsou plemena koní

Arabský plnokrevníkFríský kůňMustangAnglický plnokrevníkShirský kůňAppaloosa
Kůň/Plemena

Jak hluboko se sází cibule

Sázení cibule

Řádky by od sebe měly mít vzdálenost asi 20 centimetrů, jednotlivé sazečky či semena přibližně 8 centimetrů. Semena vyséváme pouze 2-3 centimetry pod povrch a opatrně zaléváme, jsou totiž drobná. Sazečky ukládáme přibližně 5-8 centimetrů hluboko.

Která cibule je nejlepší

Moderním trendem jsou oválné cibule (Owa, Elista), které jsou chuťově zajímavé a dobře se krájí. Zapomenout nesmíme na mnohem méně štiplavé bílé (Agostana, Albienka) nebo červené cibule (Karmen). Mezi obří cibule patří klasická žlutá odrůda Globo nebo bílá Blanco duro.

Kdy a čím hnojit rajčata

Rajčata vyžadují hnojení ještě před samotnou výsadbou. Ideální je hluboké zrytí záhonu na podzim a přihnojení organickým hnojivem (hnůj, kompost, nebo HNOJÍK). Přihnojování pak pokračuje i během růstu rajčat. První přihnojení by mělo být do týdne od výsadby.

Jak hluboko koření rajčata

Sázejte hluboko

Při tzv. přepichování se nebojte zasadit rajčata co nejhlouběji! Z hlíny by měl vykukovat jen růstový vrchol, který měří 10 až 15 cm. Rostlina tak může vytvářet mohutnější kořeny a lépe vstřebávat vodu i živiny ze zálivky.