Jak se jmenuje poslední díl Jamese Bonda?

Jak se jmenuje poslední díl Jamese Bonda?

Jak se jmenují díly Jamese Bonda

Oficiální filmy

Č. Český název Premiéra
2 Srdečné pozdravy z Ruska 1963
3 Goldfinger 1964
4 Thunderball 1965
5 Žiješ jenom dvakrát 1967

Jak jde za sebou James Bond

TOP SEZNAMYDr. No (1962)Srdečné pozdravy z Ruska (1963) From Russia with Love.Goldfinger (1964) Goldfinger.Thunderball (1965) Thunderball.Žiješ jenom dvakrát (1967) You Only Live Twice.V tajné službě Jejího Veličenstva (1969) On Her Majesty's Secret Service.Diamanty jsou věčné (1971)Žít a nechat zemřít (1973)

Kde se točil film Není čas zemřít

Bondův dům postavili filmaři na Jamajce. Sídlo hlavního záporáka Safina se nachází na opuštěném ostrově, který má dle filmu ležet ve sporných vodách Japonska a Ruska. Ve skutečnosti se jedná o Faerské ostrovy, které – ač leží mezi Velkou Británií a Islandem, náleží Dánsku.

Kde Zemřel James Bond

Ostrov Kalsoy je poměrně izolovaný a přístupný pouze trajektem z Klaksvíku. Kvůli nádherným scenériím by však neměl chybět v hledáčku žádného návštěvníka Faerských ostrovů. O to víc to platí u milovníků Jamese Bonda, protože se zde natáčel poslední 25. film – Není čas zemřít.

Co znamená 007

Pořadové číslo 007 obsahuje „00“, což v literatuře Jamese Bonda znamená, že coby agent britské tajné služby MI6 má povolení zabíjet. Během 24 filmů jsme jeho kolegů moc neviděli, neznámější byl 006, ze kterého se stal hlavní padouch filmu Zlaté oko.

Co je to Spectre

spectre, AmE! specter [ˈspektə]

přízrak, strašák, hrozba čeho války ap.

Kdo hraje agenta 007

Charismatický skotský herec Sean Connery (* 25.08.1930, † 31.10.2020) se stal prvním představitelem agenta 007 a nutno dodat, že nasadil hodně vysokou laťku pro své následovníky. Natočil celkem šest bondovek, jejichž seznam s datem premiéry je uveden níže. Jako jediný z herců se opětovně vrátil do role Jamese Bonda.

Jak se jmenuje James Bond

V roce 2022 slaví Bondovky 60. narozeniny: právě tolik let uplynulo od chvíle, kdy se britský tajný agent 007 James Bond ve filmu Dr. No poprvé objevil na filmovém plátně. Dohromady bylo natočeno 27 filmů, ten poslední s názvem Není čas zemřít měl premiéru loni.

Kde se natáčel film Spectre

To bylo velmi profesionální“. A nakonec asi taky velmi vzrušující pro obyvatele Obertilliachu. Jeden britský tajný agent v malé vesničce Východního Tyrolska se 687 obyvateli – to se nestává každý den. Také Obertilliach byl zvolen místem natáčení pro film „Spectre“.

Jak se jmenuje poslední bondovka

Není čas zemřít (2021)

Kde se v Rakousku natacel Bond

Čtyřiadvacátá bondovka Spectre se tak jako předchozí díly odehrává na několika atraktivních místech po celém světě, tentokrát mezi ně patří působivá kulisa Ötztálských Alp v ikonickém Söldenu a vesnička Obertilliach ve Východním Tyrolsku. Nejvýše položená asfaltová silnice v Alpách.