Jak vyrobit zavlažování z PET lahve?

Jak vyrobit zavlažování z PET lahve?

Jak udělat Zavlahu z PET lahví

Zavlažování z PET lahve je vhodné i pro vyvýšené záhony s rajčaty. Stačí větší počet PET lahví, u kterých se uřeže dno, nasadí se jedna na druhou a na závěr se přidá rozměrnější lahev s uřezaným hrdlem. Vše se umístí do půdy. Celý tento systém zavlažování pomocí PET lahve musí být uložen tak, aby měl lehký spád.
Archiv

Jak udělat zavlažování zahrady

Nejprve pečlivě podle plánku na pozemku vyznačte polohu všech zavlažovacích trysek. Následně pomocí provázku, nebo vysypáním písku vyznačte trasu potrubí od ventilu po celé větvi příslušných trysek. Pomocí rýče vykopejte po celé cestě potrubí kanál o hloubce alespoň 20 – 25 cm.

Co vyrobit z PET lahve

Jde o dnes nejvýznamnější termoplastický polyester vyráběný z ropy, jehož využití je mnohem širší než jen v potravinářské výrobě – používá se k výrobě textilních vláken, k izolování elektrických vodičů, k vyztužování pneumatik, k výrobě lan, dopravních pásů, displejů a fólií nezbytných v elektronických zařízeních.
Archiv

Jak vyrobit větrník z PET lahví

Vezmeme pet láhev a uřízneme jí vršek. Dále láhev odshora dolů rozřízneme na čtyři nebo pět dílů a rozevřeme je. Pak vyvrtáme dírky do dřevěné tyčky, do víčka a do větrníku. Vše spojíme drátkem a na konce upevníme korálek a je to hotové.

Jak si udělat domácí zavlažování

„Velmi se mi osvědčilo zalévání pomocí PET lahví (ideální je objem 2,5 litru). Stačí do víčka udělat otvor asi 5 mm v průměru, seříznout spodek lahve, ale ne úplně, aby se dal zase přiklopit (a do lahve nepadalo listí nebo hmyz). Pak petku zátkou dolů zakopat u jednotlivých rostlin.

Jak vyrobit Zavlahu

Domácí kapkovou závlahu si vytvoříte z obyčejných PET lahví. Lahvím odříznete dno, do uzávěrů uděláte dírku a tou protáhnete hadičku. Láhev zasunete hrdlem do záhonu co nejblíž k rostlině (nebo jen odšroubujte uzávěr a “zasaďte” láhev dnem vzhůru do sponu mezi rostlinami) a naplníte ji vodou.

Jak hluboko zavlažování

V místě budoucích drážek se před jejich vyhloubením nejdříve provede sejmutí (sloupnutí) vrstvy trávníku – travního drnu. Zemní práce se provádí buď ručně nebo strojně. Instalace potrubních rozvodů a souběžně vedené elektroinstalace 24 V se provádí obvykle do hloubky 25 – 30 cm (u zahrad RD) pod povrchem terénu.

Jak spojit PET lahve

Jak lahve spojovat

Nejlepší proto je způsob, kdy spojíte lahve pevným provázkem. Vhodné pro konstrukci jsou tedy lahve, které na sobě mají hlubší zářez a jsou ze silnějšího plastu. Docela výhodné je použít k uchycení lahví nějakou lehkou, ale pevnou základní konstrukci.

Jak vyrobit květináč z PET lahve

PET lahve se hodí i pro výrobu truhlíků

Plastové lahve se dají použít také pro výrobu praktického truhlíku. Vezměte lahev a do boku vyřízněte obdélníkový otvor. Velikost otvoru by měla odpovídat velikosti pěstovaných rostlin. Do takto připravené lahve vložte zeminu a osázejte rostlinami.

Jak si vyrobit větrník návod

Na barevný karton narýsovala čtverec, který následně vystřihla. Rohy spojila diagonálně tužkou a v místě křížení – budoucím středu větrníku – propíchla silnou jehlou dírku. Na linkách od rohů do středu vyznačila středy a od rohu k nim přidala asi 1 cm. Poté je z rohů až ke značce nastřihla.

Jak dlouho péct větrníky

Větrníky peču 30 minut dozlatova v předem předehřáté troubě na 180 °C a nikdy během pečení neotvírám troubu, jinak mi větrníky nenaskočí nebo naopak "padnou".

Jak hluboko závlahu

Potrubí je uloženo 20-30 cm hluboko, na veřejných plochách 40-50cm. Kde je potřeba hlubší uložení, dovedeme frézovat až do hloubky 125 cm. Šířka drážky je cca 16 cm.

Jak funguje kapková závlaha

Jak funguje kapénková závlaha

Z jednotlivých dírek se pravidelně vypouští kapka vody. Interval je stálý a kapky odcházejí bez přerušení celé dny i noci. Rostliny tak mají stabilní vláhu a nehrozí jejich přelití ani uvadnutí. Dírkovaná hadice je napojena na hadici zahradní, kterou se vede voda.

Jak funguje zavlažovací hadice

Jak vlastně kapková závlaha funguje Rozvody kapénkové či kapkové hadice se jednoduše připojí na zahradní kohoutek, čerpadlo, nebo sběrnou nádrž na dešťovou vodu. Voda je tlakem tlačena do jednotlivých kapkovačů, které zajišťují pravidelnou dávku vody po celé délce hadice. Pozor na tlak, který jde do kapkového potrubí.

Jak dlouho zavlažovat

Obvyklá délka závlahy je při frekvenci zálivky 3x týdně u rozprašovacích postřikovačů 3-8 min /sekci, u rotačních postřikovačů 10-30 min /sekci, u kapkovacího potrubí 15-45 min /sekci. Vždy ale záleží na konkrétních podmínkách. A co když prší nebo fouká velký vítr

Jak vykopat Zavlahu

Lze použít vrt, studnu i jímku na dešťovou vodu. Nejlepším řešením je jímka, do které lze svést vodu ze střechy a zpevněných povrchů. Během srážek se naplní dešťovou vodou, která je pro trávník nejvhodnější a zároveň snižuje náklady na závlahu. V době sucha je možné jímku dopouštět z vodovodu nebo vrtu.

Co s PET lahvemi

Plastové lahve od nápojů nemusí končit v popelnici. Snadno je přetvoříte na užitečné předměty, které poslouží doma i v zahradě. Z PET lahví vykouzlíte květináče, kbelíky, dekorace, past na škůdce i krmítko pro ptáky. Tvoření z odpadových materiálů má hned několik výhod.

Co se dá vyrobit z víček od PET lahví

Z plastových víček můžete vyrobit například nevšední prostírání na stůl. Kolik víček na jeho výrobu budete potřebovat, bude záležet na tom, jak velké prostírání si vyrobíte. Kromě samotných víček si pak opatřete ještě tavnou pistoli.

Jak si doma vyrobit samozavlažovací květináč

Postup:Otvorem na dně květináče protáhněte dostatečně dlouhý knot a na konci udělejte uzlík. Předejdete tak jeho případnému vypadnutí.Dno pokryjte vrstvou keramzitu.Na keramzit pak položte vrstvu netkané textilie.Teď už jen nasypte zeminu a můžete sázet.

Jak udělat diru do Plastoveho Kvetinace

Miska je důležitá v každém případě, zachytí hlínu i vodu. Vezmu do ruky starou pletací jehlici – chytmu ji do chňapky-, nahřeju konec nad plamenem a lehce udělám dírku. Netlačím moc, plast lehce povolí. Včera jsem si tak právě upravovala kbelík – ještě ho natřu a bude to.

Jak udělat polevu na větrníky

Na polevu vezmeme čtvrtinu moučkového cukru a připravíme z ní karamel. Cukr tedy za stálého míchání pomalu zahříváme, až se zbarví do zlatohněda. Poté ho zalijeme vodou a opět chvíli povaříme. Přitom vše stále mícháme dohladka.

Čím naplnit větrníky

Větrníky v polovině částečně nařízneme a naplníme. Na dno – nejlépe lžičkou nandáme pudinkový krém a na něj zdobičkou nastříkáme ušlehanou karamelovou šlehačku. Přiklopíme a mašlovačkou potřeme povrch karamelovou polevou.

Jak správně nastavit Zavlahu

Nastavíte závlahu na každý druhý den a množství vody pro 100 % a dle venkovní teploty jen upravujete procenta. Při teplotě pod 20 °C spustíte jednou týdně manuálně závlahu s požadovaným množstvím vody. I v tomto nejlevnějším řešení je třeba dešťové čidlo, které zavlažování automaticky vyřadí z činnosti v případě deště.

Jak casto Zalevat kapkovou Zavlahou

Hlavním přínosem tohoto typu závlahy je ušetřený čas – zejména během horkých letních dní, kdy je potřeba zalévat v podstatě každý den a kontejnerované rostliny často i dvakrát denně.

Jakou hadici na zavlažování

Průměr hadice

Nejoblíbenější je zřejmě ¾ coulová hadice, jejíž přibližný průtok je 90 litrů/ minutu. Tento průměr je vhodný pro zalévání větších zahrad. Koupit můžete také například ½ coulovou hadici, v tomto případě je průtok 35 litrů/ minutu. Hadice je vhodnější spíše na menší zahrady.