Jak udělat domácí rafaelo?

Jak udělat domácí rafaelo?

Kdy dělat rafaelo kuličky

Týden před Štědrým dnem je čas i na nepečené cukroví, jako jsou kokosové kuličky, kuličky rafaelo, nebo čokoládové hrudky.
Archiv

Jak se dělají rafaelo kuličky

Postup přípravy

Salko (nevaří se) smícháme s kokosem tak, aby vznikla hustší hmota. Osvědčilo se lžičkou nabrat hromádku hmoty, tu trochu oválet v kokosu a až potom z ní vytvořit kuličku – nelepí se to tolik na ruce. Do kuličky vmáčkneme celou mandli, opět dotvarujeme kuličku a znovu obalíme kokosem.
Archiv

Jak dlouho vydrží domácí rafaelo

Postup přípravy

Do každé kuličky zapracujte 1 mandli a kuličku pak obalte ve strouhaném kokosu. Hotové kuličky dejte alespoň na 5 minut vychladit do lednice. Kuličky vždy skladujte v lednici, kde vám vydrží cca 1 týden.
Archiv

Jak se dělá kokosové kuličky

Z mletých piškotů, moučkového cukru, mletých ořechů, kakaa, másla, rumu a džemu vypracujeme těsto. Přidáme tolik strouhaného kokosu, aby se z těsta dobře tvořily kuličky. Tvarujeme kuličky, které můžeme nechat bez náplně, nebo do nich můžeme vložit višeň nebo ořech. Hotové kuličky nakonec obalíme v kokosu.

Jak skladovat rafaelo

Uchovávat rozhodně v lednici, je to pak i chutnější. A hlavně, bezpečně schovat, jsou fakt výborný!

Jak dlouho vydrží kokosové kuličky

2. Kuličky obalte ve strouhaném kokosu a uskladněte v chladnu. (Ne)rafaelo spotřebujte do 10–14 dní. Neobsahují máslový krém, a tak pokud je nebudete trápit v teple, vydrží vám v kondici poměrně dlouhou dobu.

Jak udělat Ferrero Rocher

Postup přípravy receptu

Salko smícháme s mletými ořechy a postupně přidáme umleté piškoty, tolik, až se dají dělat z hmoty kuličky. Do kuličky vložíme lískový oříšek. necháme ztuhnout a pak obalíme v polevě a nastrouhaných oříšcích.

Kde skladovat rafaelo kuličky

Uchovávat rozhodně v lednici, je to pak i chutnější.

Jak skladovat rafaelo kuličky

Odkládejte do košíčků, uchovávejte v chladu. Vzhledem k použitým surovinám jsou kuličky určeny k rychlé spotřebě, což ale nebývá problém.

Jak dlouho vydrží kuličky ze Salka

Kuličku obalíme v mletém kokosu a vložíme do košíčku. Dále pak pokračujeme dalšími kuličkami. Rafaelo skladujeme v chladnu, kde vydrží i několik týdnů (pokud ho samozřejmě nesníme).