Jak se dělá domácí Salko?

Jak se dělá domácí Salko?

Jak dlouho vydrží domácí Salko

Hotové salko nech vychladnout a nalij do sklenice s uzavíratelným víčkem. V lednici ti tahle pochutina vydrží klidně i dva nebo tři měsíce.
Archiv

Co se dá udělat z kondenzovaného mléka

Z kondenzovaného mléka připravíte chutné dezerty, krémy či zmrzliny. Chutnat vám bude například zmrzlina z neslazeného kondenzovaného mléka. Hodí se i na vánoční vaječný koňak nebo na domácí baileys. Na něj můžete použít již zkaramelizované mléko nebo si ho vyrobit sami.

Jak dlouho vydrzi Salko v lednici

Hotové mléko skladujte ve sklenici s víčkem. V lednici vám vydrží asi týden.

Jak si udělat domácí Pikao

PIKAO: Do stejného množství mléka a másla jsem přidala cca 300g cukru (podle chuti. Když budete v průběhu vaření koštovat dosladíte si to podle sebe), půl tabulky vysokoprocentní hořké čokolády a cca 2 polévkové lžíce kvalitního kakaa. Vařila jsem ve velkém kastrolu 15 minut a pikao mělo požadovanou hustotu.
Archiv

Jak se dělá kondenzované mléko

Mléko nalijeme do hrnce s nepřilnavým dnem, přidáme cukr, máslo a rychle přivedeme k varu. Ztlumíme plamen a vaříme za stálého míchání cca 20 minut. Mléko by mělo ke konci pěnit při rychlejším míchání. Nezdá se hned, že má tu správnou hustotu, ale při krátkém zchlazení je nádherně husté, jako salko z plechovky.

Co se dá udělat ze Salka

Zmrzlina dle chuti. Úlky polité čokoládou.Likér z ledových kaštanů 3 Bit.Domácí Baileys. Sladká kokosová kroketa s karamelovým přelivem a čokoládovou omáčkou s chilli.Karamelové oválky.Moučník s krémem karamelovým.Kuličky ze salka obalovanéNugátový krém do různého cukrovíOřechovo – karamelové řezy.

Jak se dělá krém ze Salka

Máslo o pokojové teplotě vyšlehejte a po lžících přišlehávejte zkaramelizovanou hmotu. Máme vyzkoušeno, že poměr Salka a másla 1:1 (tedy jedna plechovka Salka 397g a 250g másla) je opravdu dokonalý. Není potřeba přislazovat. Krém můžete ihned použít.

Jak se Karamelizuje Salko

Jak zkaramelizovat Salko Ještě zavřenou plechovku dejte do hrnce s vodou tak, aby byla celá plechovka ponořená. Hrnec přiklopte pokličkou a vařte 2,5 hodiny. Po nějaké době pro jistotu zkontrolujte, zda se voda nevyvařila.

Jak zkaramelizovat Salko na pánvi

Žádné vaření zavřené plechovky, žádné dvě hodiny! Ale teflonová pánev. Salko otevřeme, vlijeme na pánev a zahříváme za průběžného promíchávání. Salko celkem rychle začíná karamelizovat a hlavně si můžeme hlídat, jak moc ho chceme karamelové.

Jak udělat ze Salka karamel

Cukr spolu s máslem zahřejeme a připravíme si karamel. Přilijeme mléko, dobře promícháme a za občasného míchání vaříme do požadované hustoty. Já to vařím 40 min. Pak už je karamelové salko hotové, nechám ho vychladnout a můžeme dále zpracovávat.

Jak udělat vanilkové mléko

Mléko nalijeme do hrnce, přisypeme cukr (či jiné sladidlo) a přidáme vanilkovou dřeň se špetkou mletého muškátového oříšku. Za stálého míchání přivedeme k varu. Vařicí ochucené vanilkové mléko nalijeme do skleniček a ihned podáváme.

Jak se dělá Baileys

Salko, whisky, smetanu, vanilkový extrakt, rozpuštěnou čokoládu a rozmíchanou instantní kávu dejte do mixéru a vše dohromady cca 1-2 minuty mixujte. Bailey's přelijte do čistých nádob a skladujte v lednici. Vydrží Vám v lednici až 2 měsíce, ale já doufám, že se u Vás tak dlouho neohřeje :).

Jak udělat ochucené mléko

Mléko nalijte do rendlíku, přidejte cukr a přiveďte k varu. Snižte plamen a míchejte, až se cukr zcela rozpustí. Přidejte vanilkový extrakt a nechte chvilku louhovat. Rozdělte do hrnečků nebo skleniček a posypte muškátovým oříškem.

Jak ochutit mléko

Tip: Pokud chceme mléko ochutit, uděláme to v tomto kroku. Přidáme buď kakao či karob, vanilku, skořici nebo třeba perníkové koření. Můžeme přidat také čerstvé či mrazem sušené ovoce pro ovocnou variantu.

Jak udělat kávový likér

Do kastrůlku dejte Salko spolu se smetanou a vanilkovým cukrem. Pomalu zahřívejte až do dokonalého spojení Salka se smetanou. Přidejte kávu rozmíchanou v 30 ml horké vody, promíchejte a odstavte z plotny. Po vystydnutí přidejte rum a opět důkladně promíchejte.

Jak si udělat domácí latte

(Více o šlehání mléka najdete zde.) Našlehané mléko nalijte do vysoké sklenice téměř až k okraji. Mléko nechte chvíli „pracovat“ (přibližně půl minuty), oddělí se vám tak mléčná pěna od horkého mléka. Poté do středu pěny pomalu nalijte espresso, které vám vytvoří prostřední, kávovou vrstvu café latte macchiata.

Jak často se může pít Zlaté mléko

Jak často pít zlaté mléko Je doporučeno pít 1x denně při denním dávkování 1-3 g.

Jak udělat domaci Rostlinne mléko

Sójové boby namočte do vody alespoň na 12 hodin. Poté vodu slijte a boby propláchněte čistou vodou, šoupněte je do mixéru a zalijte asi 3 hrnky (750 ml) vody. Mixujte, dokud směs nebude skoro hladká. Směs přeceďte přes plátno nebo jemný cedník a přelijte do kastrůlku.

Jak si doma vyrobit mléko

Postup je velmi jednoduchýZvolenou surovinu smíchejte s vodou v poměru asi 1:8.Pokud děláte mléko z oříšků, semínek nebo sóji, nechte je ve vodě klidně stát už přes noc.Poté na plné obrátky rozmixujte do hladka.Nakonec přeceďte přes plátno, utěrku nebo sítko.

Jak se vyrábí likér

Stačí odšťavnit ovoce a šťávu převařit. Poté ji vychladlou smícháte s alkoholem a cukrem, popřípadě dodáte koření dle chuti a likér je hotov. Vždy je však lepší, když se nějakou dobu odleží a chutě mají čas se prolnout. Tyto likéry můžete vyrobit jak s rumem, tak s vodkou.

Co se dává do latte

Cafe latté se připravuje do šálku s objemem cca 250 ml. Do espressa, stejně jako u cappuccina, naliji napěněné mléko. Milovníci latté artu ocení obrázek. Odlišný způsob přípravy pak volím u latté macchiata.

Jaké mléko do kávy

Správně připravené cappuccino a výběrovou kávu doplňuje pouze a jedině plnotučné mléko. Množství tuku se pohybuje od 3,5 do 5 %. Tuk váže a zvýrazňuje chuť – cappuccino je tak přirozeně sladké a přitom v něm stále dominuje kávová chuť. Při šlehání na 55–65 °C plnotučné mléko sládne, nad 70 °C začíná hořknout.

Na co je dobré zlaté mléko

Zlaté mléko neboli kurkuma latte působí blahodárně na trávicí systém, využívá se při nachlazení a astmatu a díky skvělému složení se mu přisuzují antioxidační účinky. Tento nápoj se pije především v Indii, ale díky svému unikátnímu složení získává na popularitě i v dalších zemích.

Na co je dobrá kurkuma

Kurkuma je vyhledávaná pro své antioxidační schopnosti. Kurkumin také zvyšuje aktivitu antioxidačních enzymů. (2) Jedná se o látky omezující aktivitu kyslíkových radikálů a tím pádem kromě zdraví srdce, mozku a pohybového aparátu ovlivňuje celkovou vitalitu organismu.

Jak vyrobit vločkové mléko

Ovesné vločky vsypte do misky, zalijte vodou a nechte ideálně přes noc namáčet. 2. Druhý den je přendejte do mixéru, přidejte špetku soli a rozmixujte najemno. Směs sceďte přes velmi jemný cedník nebo pláténko do druhé mísy a přelijte do připravených lahví.