Kdy začít dělat vosí hnízda?

Kdy začít dělat vosí hnízda?

Jak dlouho vydrží vosí hnízda

U vosích hnízd záleží na krému. Nedělám je, nemám ráda krémové. Jen suché a to v pohodě vydrží i měsíc.

Kdy dělat kokosové kuličky

Týden před Štědrým dnem je čas i na nepečené cukroví, jako jsou kokosové kuličky, kuličky rafaelo, nebo čokoládové hrudky.

Kdy delat medové kulicky

1 týden do Vánoc (máslové a nepečené cukroví)

Můžete si připravit vosí hnízda (včelí úlky), rolády, rumové kuličky, Rafaelo kuličky, medové kuličky, rumové tlačenky a podobně. Teď je také ideální čas spotřebovat veškeré nashromážděné bílky – můžete z nich připravit kokosky nebo sněhové pusinky.
Archiv

Kdy začít dělat nepečené cukroví

Jiné druhy, především nepečené cukroví a krémy na zdobení již upečeného cukroví, je třeba udělat až těsně před Vánocemi, aby se nezkazily. Obecně platí pravidlo, že se začíná péct na Mikuláše a jednotlivé druhy cukroví se připravují po dobu tří týdnů. Končí se až těsně před Štědrým dnem.

Co na vosí hnízda

Populární je například aerosolový sprej Duracid Vespe. Použití je v porovnání s jinými přípravky velmi bezpečné a jednoduché. Tento sprej totiž vytvoří proud pěny, který dosáhne až tři metry daleko. Navíc účinkuje okamžitě: jak na jednotlivé vosy, které zabije při kontaktu, tak na hnízdo.

Jak nejlépe vyklopit vosí hnízda

Pomůže folie i speciální formička

Pokud chcete vosí úly hnědé a bez dalšího cukru či kokosu, zkuste přes formičku položit potravinářskou fólii a přes ní těsto do formičky napěchujte. Naplňte, uzavřete a pomocí volných okrajů folie „vosáka“ z formičky vytáhněte.

Jak dlouho vydrží kokosové kuličky

2. Kuličky obalte ve strouhaném kokosu a uskladněte v chladnu. (Ne)rafaelo spotřebujte do 10–14 dní. Neobsahují máslový krém, a tak pokud je nebudete trápit v teple, vydrží vám v kondici poměrně dlouhou dobu.

Jak dlouho vydrží vanilkové rohlíčky

Neplněné cukroví

Nejméně starostí vám dají vanilkové rohlíčky, medvědí tlapky a další cukroví, které je po upečení hned hotové a nemusí se plnit ani zdobit polevou. Většinou mu stačí jeden až dva týdny k rozležení a rádo přijme trochu vlhkosti ze vzduchu. Proto je ideálně vyrovnejte do papírové krabice.

Jak dlouho vydrzi Medove koule

Uchovávejte v chladu. Kuličky vydrží cca 14 dnů.

Kdy péct ořechové řezy

Koncem listopadu, tedy letos třeba o první adventní neděli, už je čas i na vanilkové rohlíčky, pracny, linecké, ořechy a kakaové cukroví.

Jak dlouho vydrží vánoční cukroví

Uskladnění upečeného cukroví

Cukroví by nám mělo vydržet v prvotřídní kvalitě nejméně do Vánoc. Ideální teplota pro skladování převážné většiny druhů cukroví je okolo 5° Celsia a nemusíme ho nechávat jen v papírových krabičkách nebo plastových boxech.

Kdy se maže linecké cukroví

adventní víkend

Nyní je také ideální čas na promazávání lineckého cukroví, které jsme si už upekli v minulém týdnu. Těsto již bude zkřehlé a při mazání se nám nebude lámat. Do Vánoc se nám chutě těsta a marmelády krásně propojí.

Kdy Odstranit vosí hnízda

Každé hnízdo na podzim zahyne, přičemž přežije jen královna, takzvaná zakladatelka. Ta vždy své hnízdo opustí, a to na podzim kolem září.

Co nesnáší vosy

Citrónová kůra a hřebíček – stačí dát na stůl, kde sedíte, misku s nastrouhanou citrónovou kůrou a nadrceným hřebíčkem, a vosy se vám obloukem vyhnou. V interiérech je dobré potřít parapety oken a prahy dveří kyselinou octovou. Na stromy můžete zavěsit kousky dřeva, které natřete vodou s pálivým kořením nebo česnekem.

Jak uchovávat vosí hnízda

Vosí hnízda můžete skladovat max. 7 dní v lednici, případně se dají i zamrazit. Pokud je hmota příliš lepivá, je potřeba ji vložit ještě ztuhnout do lednice. před každým použitím i vymýt.

Jak na rafaelo kuličky

Stačit vám budou tři věci: kousek másla, strouhaný kokos a plechovka kondenzovaného slazeného mléka. Jakmile najdete pět minut času, můžete jít na věc a připravit si směs na výrobu kuliček. Stačí smíchat vše dohromady, to znamená rozpuštěné máslo, salko i kokos prachsprostě promíchat lžící v jedné společné misce.

Jak udělat rafaelo koule

Postup přípravy

Salko (nevaří se) smícháme s kokosem tak, aby vznikla hustší hmota. Osvědčilo se lžičkou nabrat hromádku hmoty, tu trochu oválet v kokosu a až potom z ní vytvořit kuličku – nelepí se to tolik na ruce. Do kuličky vmáčkneme celou mandli, opět dotvarujeme kuličku a znovu obalíme kokosem.

Jak skladovat vosí hnízda

Vosí hnízda můžete skladovat max. 7 dní v lednici, případně se dají i zamrazit. Pokud je hmota příliš lepivá, je potřeba ji vložit ještě ztuhnout do lednice. před každým použitím i vymýt.

Kdy začít péct

Ideální je začít cca 3 týdny před Štědrým dnem, aby stihly dostatečně provlhnout. Dva týdny před Vánocemi se pusťte do medvědích tlapek, vanilkových rohlíčků, ořechů, cukroví z formiček, nebo druhů z kakaového či kokosového těsta.

Jak dlouho nechat uležet linecké

Těsto na linecké nehnětejte zbytečně dlouho. Stačí jen tolik, aby byly suroviny (a hlavně máslo) spojené. Hotové těsto zabalte do fólie a dejte odležet do lednice (stačí na hodinu, ale klidně i přes noc).

Jak dlouho péct linecké cukroví

3 Vykrojené tvary rozložte na plech s mírnými rozestupy a dejte péct do trouby rozehřáté na 160 °C. Těsto je tenké, tak je potřeba jej hlídat. Pečte dorůžova asi 10 až 15 minut. 4 Upečené linecké nechte úplně vychladnout.

Co dělat s vosím hnízdem

Vosy zabydlené v zemi nejprve můžete zkusit zničit tak, že zalijete vchod vroucí vodou, zasypete pískem či ucpete vlhkým jílem nebo drnem. Další možností je noru zapálit pomocí hořlavých sirných knotů, které koupíte v drogerii.

Kdy vosy opustí hnízdo

Každé hnízdo na podzim zahyne, přičemž přežije jen královna, takzvaná zakladatelka. Ta vždy své hnízdo opustí, a to na podzim kolem září. Na jaře pak vždy zakládá nové hnízdo.

Co delat aby Zmeklo linecké

Aby cukroví změklo…

Nahřejte troubu na 120 °C, vložte do ní hrnek s horkou vodou a poté plech s cukrovím na cca 10 – 15 minut. Cukroví do sebe natáhne potřebnou vlhkost a zvláční.

Jak dlouho vydrží rafaelo kuličky

Postup přípravy

Do každé kuličky zapracujte 1 mandli a kuličku pak obalte ve strouhaném kokosu. Hotové kuličky dejte alespoň na 5 minut vychladit do lednice. Kuličky vždy skladujte v lednici, kde vám vydrží cca 1 týden.