Jak chutna sýr raclette?

Jak chutna sýr raclette?

Co se dává na raclette

Raclette však nemusí být jenom sýrové, ale můžeme na ně použít i uzené ryby, chřest, míchaná vajíčka, maso, uzeniny nebo ovoce. Na desce grilů raclette pak můžeme opékat vše, co jsme zvyklí opékat na klasickém rožni grilu, nebo i na pánvičce.
Archiv

Čím nahradit raclette sýr

Sýrem od Madety, který se tedy jednoznačně nabízí, je Romadur, druh sýra, který je velmi podobný sýru raclette. Na rakletovacím grilu krásně změkne a začne se tavit. Pokud jste však fanoušci nejrůznějších diet, či vám chutnají méně tučné sýry, vyzkoušejte Jihočeský syreček.

Jak se jí raclette

Tradičně se raclette servíruje s bramborami vařenými ve slupce a nakládanou zeleninou.
Archiv

Co to je raclette

Raclette je tradiční švýcarské jídlo, při jehož přípravě hraje důležitou roli stejnojmenný sýr. Sýr se u ohně, nebo s pomocí speciálního stroje, zahřívá. Rozměklý se pak servíruje na talíř.

Jak rozpustit raclette

Raclette: Prostě rozpuštěný sýr

Při klasické přípravě se polovina bochníku vhodného druhu sýra přiloží k tepelnému zdroji, čímž se začne sýr tavit a rozpouštět. Speciálním širokým nožem se pak natavený sýr i s kůrkou seškrabává.

Kde koupit sýr na raclette

Entre Mont Raclette plátky 250g – Tesco Potraviny.

Jak se rozpouští sýr

Zahřívejte na nízkou teplotu.

Postupným zahříváním na relativně nízkou konečnou teplotu zabráníte oddělování tuku z rozpuštěného sýru. Přidáním sýra do vařící se tekutiny můžete způsobit rychlou koagulaci proteinů, kvůli které se sýr změní v táhnoucí, lepivou hmotu, která od sebe odděluje tuk.

Jak se dělá sýrové fondue

POSTUP. Stroužek česneku rozetřete po dně nádoby na fondue, vlijte bílé víno a přiveďte k varu. Přidejte nastrouhané sýry, stáhněte na mírný plamen a rozmíchejte. Přidejte muškátový oříšek a škrob rozmíchaný s třešňovicí a za stálého míchání nechte prohřát, až dosáhnete krémové konzistence.

Jaký sýr je vhodný na fondue

Gruyére, Appenzeller a švýcarský Ementál patří mezi základní a též i nejznámější sýry na fondue. Můžete je ale doplnit, anebo některý z nich nahradit, i jinými sýry, jako jsou například Schönegrunder, Comté, Magoth, Tiroler Adler, švýcarský salašnický sýr, uleželá gouda, apod.

Jak rozpustit sýr na fondue

Sýr zahřívejte při nízké teplotě a pomalu míchejte, dokud se směs nerozpustí. Až poté, co je směs v kastrůlku zcela rozpuštěna, přidejte další hrst sýru a opakujte, dokud nespotřebujete všechen připravený sýr.

Jak pouzit sýr raclette

Tento švýcarský sýr, který se tradičně podává s bramborami, se skvěle hodí nejen k bramborám, ale také k různým druhům masa, žampionům, kyselým okurkám, červené cibuli nebo paprice. Na horní grilovací desce si můžete připravit jakékoli druhy masa. Stačí si je jen nakrájet na tenké plátky a vzhůru do grilování.