Jak se dělá čokoládový krém?

Jak se dělá čokoládový krém?

Jak udělat čokoládový krém

Čokoládu nalámejte na malé kousky a vložte do misky. Šlehačku mezitím dejte na pánev, smíchejte s cukrem a přiveďte k varu. Jakmile se začne šlehačka vařit, zalijte s ní nalámanou čokoládu, aby se rozpustila. Směs pořádně promíchejte a dejte odstát do ledničky, ideálně na několik hodin.
Archiv

Jaký krém do čokoládového dortů

Lehký čokoládový korpus dobře doplní pařížská šlehačka nebo lehký čokoládový či smetanový krém. K čokoládě jde dobře i karamel. S ořechovým korpusem jde dohromady vanilkový, karamelový nebo také čokoládový krém. Méně se ale v obou případech hodí krémy ovocné.

Jak se dělá čokoládová ganache

Na ganache potřebujete hořkou čokoládu s obsahem kakaa minimálně 60 %, dále smetanu, nejlépe tedy smetanu ke šlehání. Postup přípravy je snadný. Smetanu zahřejete v kastrůlku a horkou ji pak nalijete do misky s rozlámanou čokoládou. Za stálého míchání se čokoláda ve smetaně rozpustí a vytvoří kompaktní hmotu.
Archiv

Jak udělat náplň do dortu

Tip: Velmi jednoduchá formulka na pudinkovo máslový krém je: 1 pudink, 1 vanilkový cukr, 100g moučkového cukru, 250 g másla a 250 ml mléka. Pudink s cukry uvařte a vmíchejte do něj máslo ještě zahorka. Nechte zchladnout v lednici na pár hodin a pak vyšlehejte.
Archiv

Jak udělat čokoládové ozdoby na dort

První druh ozdoby vznikne tím, že naneseme lžičkou čokoládu na pečicí papír a poté lehce rozmázneme. Druhou variantu – mřížku budeme nanášet pomocí cukrářského sáčku nebo kornoutku vytvořeného z pečicího papíru. Naplníme, ustřihneme špičku a na papír vytvážíme nepravidelné linky, které se spojí do dekorativní mřížky.

Jak dlouho vydrzi Cokoladovy krém

Když je hmota hustá asi jako na palačinky, odstavíme a zašleháme nalámanou čokoládu a pomalu přidáváme máslo. Šleháme tak dlouho, než se máslo úplně rozpustí. Vše to trvá docela dlouho, ale vyplatí se. Chutná výborně a v uzavřené sklenici vydrží i několik měsíců.

Jak udělat tuhý krém

Změklé máslo rozšleháte, pak k němu přimícháte cukr a směs šleháte ještě přibližně 2 minuty, dokud není jemná a vzdušná. Na závěr se přidá podle chuti vanilkový cukr nebo extrakt a krém se vyšlehá, aby byl lesklý, vláčný a zároveň dostatečně tuhý.

Jak udělat bílý krém na dort

Vodu svaříme s 60 g cukru na rozvar. Vyšleháme změklé máslo a 60 g cukru do pěny. Bílky vyšleháme v tuhý sníh a postupně vmícháme teplý rozvar. Nakonec ručně promícháme bílkovou a máslovou hmotu a takto připravený základní krém můžeme ochutit nebo rovnou použít.

Jak udělat štěkající čokoládu na dortu

Jak připravit stékanou polevu

Nejvhodnější na polévání dortu je čokoládová ganache. Připravujeme ji z čokolády a smetany ke šlehání v poměru 1:1. Nasekanou čokoládu zalijeme horkou smetanou a mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí. Dort před poléváním musí být dobře vychlazený, aby se poleva pěkně přichytila.

Jak udělat ganache z bílé čokolády

Do hrnce nalijeme smetanu a přivedeme ji k varu. Necháme ještě cca 1-2 minuty povařit a pak sporák vypneme. Přidáme čokoládu ( pokud použijeme tabulkovou, musíme ji nadrobno nakrájet ) a metličkou mícháme, dokud se čokoláda zcela nerozpustí. Takto připravenou smetanu uložíme do druhého dne do lednice.

Kdy udělat krém na dort

Klasický dort pečeme den nebo dva předem, aby se rozležel. Korpus by měl odpočívat aspoň 12 hodin, aby s ním šlo lépe manipulovat. Většinou je to tak, že jeden den upečeme korpus, můžeme připravit základ na krémy a ozdoby, druhý den připravíme krémy, dort naplníme a zdobíme.

Jak se dělá bublinková čokoláda

Pro výrobu bublinek v čokoládě se běžně používá oxid uhličitý (sodovkový plyn) a dusík. V rámci výzkumu, jak vylepšit vlastnosti čokolády, zkoušeli vědci na popud firmy Nestlé při výrobě bublinek v čokoládě použít i jiné druhy plynů – argon a oxid dusnatý.

Jak správně temperovat čokoládu

Když je čokoláda hladká a lesklá, je připravena k použití. Pokud temperujete mléčnou čokoládu, rozpusťte ji na 45 °C, ochlaďte na 26 °C a znovu zahřejte na 29 °C. Pokud temperujete bílou čokoládu, rozpusťte ji na 40 °C, ochlaďte na 25 °C a znovu zahřejte na 28 °C.

Jak se dělá pařížský krém

250 ml tekuté smetany ke šlehání zahříváme s 350 g moučkového cukru, když se začne ze smetany kouřit, důkladně do ní rozkvedláme 100 g práškového holandského kakaa a necháme směs přejít varem. Pak ihned odstavíme a po zchladnutí uložíme v chladničce do druhého dne.

Čím ochutit máslový krém

Protože je máslový krém chuťově neutrální, můžeme ho podle potřeby dochutit třeba čokoládou, oříšky, kokosem, kávou, ale třeba i likérem.

Jak udělat máslový krém aby se nesrazil

U pudinkového máslového krému můžete hrudkám předejít tak, že nejdříve samostatně vyšleháte mírně vychlazený pudink. Ten budete šlehat tak dlouho, dokud nebude mít pokojovou teplotu. Výsledkem bude hladká kaše, která se v másle nesrazí.

Čím se dá nahradit máslo do krému

Nejčastější alternativou k máslu je zajisté margarín. Nejedná se však o nějakou "umělou" náhražku, za kterou je často mylně považován. K výrobě obou potravin se používají přírodní suroviny – pro máslo je to mléko a pro rostlinné tuky rostlinné oleje.

Co přidat do čokolády aby byla lesklá

Čokoláda má v sobě tukové krystalky poskládané do krystalické mřížky, která se při rozpuštění zničí. Aby čokoláda byla i po opětném ztuhnutí krásně lesklá a křupavá (to se hodí zejména při polévání či výrobě pralinek), je potřeba ji zahřívat a chladit tak, aby se krystalky opět poskládaly do původní formy.

Co je to ganache

Pouze 2 ingredience a neodolatelný výsledek. Ganache neboli ganáž je lesklý, hutný krém lahodné chuti, který povýší všechny vaše cukrářské výtvory na mistrovská díla.

Čím ochutit krém do dortu

Jinou chuť krému dodá, když do něj ještě přidáte tvaroh. Nebojte se ani pikantního koření, jako je červený pepř nebo chilli. Pudinkové krémy můžeme dochutit ovocem nebo vylepšit čokoládou.

Jak nejlépe nastrouhat čokoládu

Při strouhání čokoládu držíme v alobalu, aby ji naše ruce zbytečně nezahřívaly a čokoláda nezměkla. Strouhání provádíme na struhadle, velikost otvorů zvolíme podle plánovaného využití. Při použití malých dírek nastrouháme "pilinky", při strouhání na větších dírkách získáme spíše hoblinky.

Jak správně rozpustit čokoládu

Vodu zahřejte na teplotu okolo 45 °C a hrnec odstavte z plotýnky. Mísu s čokoládou položte na hrnec. Pokud má voda okolo 45 °C, může se dno misky dotýkat vodní hladiny. Nechejte čokoládu pomalu roztát a pomalu promíchávejte metličkou.

Jak vyklopit čokoládu z formy

Čokoládu z formiček snadno vyklopíte tak, že formu z vnější strany potřete utěrkou namočenou v teplé vodě, nebo formičku na chvíli ponoříte do horké vody. Je však třeba ponořit jen formičku, čokoláda musí zůstat nad hladinou ;-).

Jak se dělá krém z mascarpone

Smetanu ke šlehání nalijeme do misky, přidáme mascarpone, cukr a vnitřek vanilkového lusku. Vše takto spolu v misce šleháme mixérem na středních otáčkách, dokud krém nezhoustne. Já tento krém ještě před potíráním na dort dávám na hodinu do chladničky.

Jak udělat tvarohový krém

Tvarohový krém:

Smetanu vyšlehejte společně s cukrem do tuha, pak přidejte vanilku a pár kapek citronového oleje (nemusí být). Tvaroh lehce našlehejte a pak stěrkou ručně vmíchejte ušlehanou smetanu. Dle chuti případně přislaďte. Já mám radši cukru méně, aby více vynikla chuť jednotlivých surovin.