Kde se vyrábí vozy Volvo?

Kde se vyrábí vozy Volvo?

Kde se vyrábí Volvo V60

V Gentu se vyrábějí také hatchbacky Volvo V40 a V40 Cross Country a sedan S60, přičemž se zde zanedlouho začne vyrábět zbrusu nové pětidveřové kombi Volvo V60, představené v únoru letošního roku.
Archiv

Kde se vyrábí Volvo XC 90

Volvo XC90 je SUV, které od roku 2002 vyrábí švédská automobilka Volvo. Některá data mohou pocházet z datové položky. Automobil se vyrábí ve švédském městě Torslanda a malajsijském městě Shah Alam.

Kde se vyrábí Volvo XC40

Volvo XC40 je nejmenším SUV značky a vyrábí se v belgickém závodě v Gentu.

Kdo vyrábí Volvo

Většinovým vlastníkem skupiny Volvo Car Group je koncern Geely Holding.

Kdo si kupuje automobily Volvo

Čínská automobilka Geely v neděli podepsala závaznou smlouvu o převzetí švédského výrobce osobních vozů Volvo Car od americké společnosti Ford Motor. Je to dosud největší čínská akvizice zahraniční automobilky a analytici její hodnotu odhadují kolem dvou miliard dolarů (zhruba 38 miliard Kč).

Kde se vyrábí Volvo S60

Nepřekvapí, že design i nabídka motorizací jsou stejné. Kombi se vyrábí v Göteborgu a ještě letos bude výroba spuštěna také v belgickém Ghentu; S60 se vyrábí v USA, v nové továrně.

Kdo vyrábí motory pro Volvo

Hlavní továrny s výrobními linkami pro vozy značky Volvo jsou postaveny v Göteborgu (Švédsko), Gentu (Belgie) a v Čcheng-tu a Ta-čchingu (Čína), zatímco motory se vyrábějí ve Skövde (Švédsko) a v Čang-ťia-kchou (Čína).

Kdy bude nové Volvo XC 90

Cena nového Volva XC90 2022 bude začínat na 50 000 eurech nebo mírně pod. Varianty vyšší výbavy jsou k dispozici od 65 000 eur. Pokud jde o datum vydání, Volvo uvede své nové Volvo XC90 na trh ve druhé polovině roku 2021.

Jaké motory používá Volvo

D3, D4, a D5 jsou přeplňované dieselové pohonné jednotky se systémem vstřikování paliva Common Rail, instalované na autech Volvo. Poprvé se objevily v roce 2001. Dnes se tyto motory používají na většině modelů této značky.

Co znamená slovo Volvo

Název Volvo pochází, stejně jako Audi, z latiny. V překladu znamená „valit se” nebo „točit se” (volvere). Automobilka totiž vznikla v roce 1915 jako dceřiná společnost firmy SKF, která vyráběla kuličková ložiska.

Kdo vlastni firmu Volvo

Volvo Cars
Mateřská společnost Geely
Majitel Geely
Identifikátory
Oficiální web www.volvocars.com

Jakou číselnou řádu používá značka Volvo k označení svých výrobků

Kdysi dávno mělo číselné označování velkých modelů Volvo v sobě obsahovat jakýsi orientační klíč, kde první číslice označovala modelovou řadu a ta druhá měla připomínat počet válců.

Které Volvo je nejlepší

Stream. Volvo XC60 je oficiálně nejlepší auto na světě.

Jaký motor Volvo XC60

Nejlepší motor pro Volvo XC60 (a vlastně pro jakékoli Volvo té doby) je naftový pětiválec, ať už větší o objemu 2,4 l, nebo menší o objemu 2,0 l.

Jaký motor do Volvo v60

Základem je tak přeplňovaná šestnáctistovka od Fordu s výkonem 110 kW, druhý stupeň nabídky tvoří stejný agregát vyladěný na 132 kW. Dvoulitr pak posílil na 177 kW a k provedení S60 T6 přibyla ještě verze vyladěná továrním úpravcem Polestar s výkonem 242 kW.