Co je to úschovna?

Co je to úschovna?

Jak funguje úschovna

Přes webové rozhraní www.uschovna.cz je možné ukládat jednotlivé soubory, složky pouze v komprimované podobě (zip). Je možné také označit všechny soubory, které chcete poslat, a jednoduše je přetáhnout do Úschovny. Příjemci se pak zobrazí v komprimované podobě.

Jak poslat soubor přes úschovnu

Úschovna. K odeslání stačí vyplnit adresu odesílatele, zvolit jeden nebo více souborů, zadat e-maily příjemců a případně napsat krátkou zprávu. Adresáti budou po nahrání souborů vyzváni k vyzvednutí zásilky, ke kterému mohou použít buď přímý odkaz, nebo unikátní kód.
Archiv

Jak stáhnout zásilku z úschovny

Přejdeme na hlavní stránku úschovny „www.uschovna.cz“, klikneme na možnost „VYZVEDNOUT ZÁSILKU“, vyplníme kód zásilky, který nám přišel informačním e- mailem, a vidíme obsah zásilky. Můžeme jej otevřít nebo uložit do počítače.

Jak sdílet soubory přes internet

Možnost 1:Na počítači přejděte do Google Chatu.Vyberte chatovací prostor, se kterým chcete soubor sdílet.Vlevo dole klikněte na nabídku Integrace Disk .Vyberte soubor, který chcete s chatovacím prostorem sdílet.Klikněte na Vložit.

Jak poslat balík

V případě České pošty musíte vyplnit papírový podací lístek (podat balík lze i online), ručně nadepsat adresáta a odesílatele na krabici (viz první fotka tohoto článku) a všechno odnést na nejbližší pobočku České pošty.

Jak se stahují fotky z Úschovny

Jak stáhnout fotky z úschovny klikněte na stáhnout zásilku/vše jako ZIP.jakmile se zásilka dostahuje vyberte, kam ji chcete uložit.po té pomocí nástroje např. 7-Zip, soubory takzvaně odzipujete.po odzipovaní by fotky měly být připravené na prohlížení

Jak se posílá přes Zásilkovnu

Jak to fungujeV aplikaci Zásilkovna jednoduše klikněte na Odeslat zásilku. Vyplňte kontaktní údaje příjemce.Zásilku zaneste na kterékoliv podací místo Zásilkovny.Jakmile zásilku podáte, dáme příjemci hned vědět pomocí e-mailu.

Jak velký soubor lze poslat přes úschovnu

Překročena maximální velikost. Maximální velikost souboru/zásilky je 4GiB.

Jak se stahují fotky z úschovny

Jak stáhnout fotky z úschovny klikněte na stáhnout zásilku/vše jako ZIP.jakmile se zásilka dostahuje vyberte, kam ji chcete uložit.po té pomocí nástroje např. 7-Zip, soubory takzvaně odzipujete.po odzipovaní by fotky měly být připravené na prohlížení

Jak velké soubory lze poslat přes WhatsApp

Maximální velikost souboru (fotografie, videa nebo hlasové zprávy) odesílaného nebo přeposílaného prostřednictvím aplikace WhatsApp je 16 MB. Na většině telefonů je to video v délce přibližně 90 sekund až tři minuty. Maximální délka videa se liší v závislosti na kvalitě videokamery telefonu.

Jak velkou přílohu lze poslat emailem

Limit velikosti příloh

Můžete posílat přílohy o celkové velikosti až 25 MB. Pokud posíláte více příloh, nesmí dohromady přesáhnout 25 MB. Pokud připojíte soubor větší než 25 MB, Gmail místo přílohy do e-mailu automaticky přidá odkaz na Disk Google.

Jak funguje Balíkovna

Pro poslání balíku využijte webovou aplikaci na www.balikovna.cz. v sekci Poslat balík. Vyplňte kontaktní údaje, zadejte případnou výši dobírky, kterou budete chtít od příjemce vybrat a zvolte cílovou Balíkovnu nově i Balíkovna-BOX, kam balík pošleme. Pak už jen pohodlně za balík zaplatíte přes platební bránu.

Jak funguje Zásilkovna

Jak to funguje

Jakmile nám e-shop (odesílatel) předá zboží k přepravě, pošleme vám e-mail s trasovacím číslem. Cestu vaší zásilky tak můžete sledovat online. Po doručení zásilky na vámi zvolené výdejní místo vám pošleme SMS a e-mail s heslem. Od této chvíle si ji můžete kdykoli do 7 dnů vyzvednout.

Jak odeslat fotky

Sdílení v konverzaciNa mobilním zařízení spusťte aplikaci Fotky Google .Přihlaste se k účtu Google.Vyberte fotku, album nebo video.Klepněte na ikonu pro sdílení .V sekci Poslat ve Fotkách Google vyberte lidi, se kterými chcete obsah sdílet.Až obsah připravíte, klepněte na Odeslat.

Jak poslat složku souborů

Stiskněte a podržte soubor nebo složku (nebo na ně klikněte pravým tlačítkem myši), přejděte na Odeslat a vyberte Komprimovaná složka (metoda ZIP).

Jak poslat odkaz na WhatsApp

Jak vytvářet a sdílet odkazy na hovoryKlepněte na záložku Hovory.Klepněte na Vytvořit odkaz na hovor.Zvolte typ hovoru – videohovor nebo hlasový hovor.Klepněte na Zkopírovat odkaz nebo Odeslat odkaz přes WhatsApp a sdílejte jej v aplikaci WhatsApp nebo klepněte na Sdílet odkaz a sdílejte jej v jiné aplikaci.

Jak poslat video na WhatsApp

Otevřete individuální nebo skupinový chat. Klikněte na Připojit( nebo ) a poté na: Fotografie a videa , chcete-li vybrat stávající fotografii nebo video ze svého počítače. Můžete odeslat až 100 fotografií či videí zároveň a ke všem přidat popisek.

Jak správně napsat email

Jak správně psát e-maily ANEB PRAVIDLO 7CJasný (clear) Pokud píšete mail, ze všeho nejdůležitější je uvědomit si – co je váš cílVýstižný a stručný (concise)Konkrétní (concrete)Správný a bezchybný (correct)Souvislý a ucelený (coherent)Kompletní (complete)Zdvořilý a slušný (courteous)

Co to je Příloha emailu

Příloha e-mailu je soubor, který se odesílá společně s e-mailem. Ke každému e-mailu lze připojit jednu nebo více příloh a odeslat je adresátovi. Je to jednoduchý způsob, jak sdílet soubory a obrázky s ostatními uživateli. Standardní ikonou přílohy v poštovních programech je kancelářská sponka.

Jaký je rozdíl mezi Balíkovnou a balíkem na poštu

Vlastnosti Balíku Do balíkovny

Na všech přepážkách a depech Balíkovny může zákazník uhradit dobírku platební kartou. Ceny jsou oproti Balíku na poštu o něco zajímavější. Pro využívání Balíkoven je nutné mít tuto službu uvedenou i ve smlouvě s Českou poštou (může chybět zejména u starších smluv).

Jak dlouho trvá doručení Balíkovnou

Česká pošta doručí vaší zásilku obvykle do 24 hodin od předání zásilky do přepravy na vámi zvolenou pobočku nebo do Balíkovny České pošty.

Kdy jezdí Zásilkovna

Zásilky po České republice jsou z 98 % doručovány následující pracovní den od předání. Může se stát, že se dodací lhůta o jeden den protáhne, a to z toho důvodu, že byla podána na naše podací místo až po odjezdu řidiče.

Jak otevřít z box Zásilkovna

K otevření Z-BOXu stačí mobilní aplikace Zásilkovna

Pomocí tlačítka v detailu zásilky ji otevřete. Pak už stačí jen vyzvednout zásilku a zavřít schránku. Zásilku na dobírku pomocí aplikace i zaplatíte, a pokud se vám nehodí datum vyzvednutí, můžete si přes appku prodloužit úložní dobu.

Proč nejdou poslat fotky přes WhatsApp

Narazíte-li na obtíže spojené se stahováním nebo odesíláním fotek, videí či hlasových zpráv, zkontrolujte následující: Váš telefon je připojen k internetu a máte silný signál. Ujistit se můžete načtením jakékoli internetové stránky. Na telefonu máte správně nastavené datum a čas.

Jak posílat fotky z mobilu

Sdílení v konverzaciNa mobilním zařízení spusťte aplikaci Fotky Google .Přihlaste se k účtu Google.Vyberte fotku, album nebo video.Klepněte na ikonu pro sdílení .V sekci Poslat ve Fotkách Google vyberte lidi, se kterými chcete obsah sdílet.Až obsah připravíte, klepněte na Odeslat.