Co je kód na Zasilkovnu?

Co je kód na Zasilkovnu?

Kde najdu kód Zásilkovna

Zákazník pak při vracení zboží zpětnou zásilku podá zdarma na jakémkoliv podacím místě Zásilkovny a nahlásí zde daný 8místný kód. Kód je unikátní pro daný e-shop. Detaily najdete na zasilkovna.cz/zpetna-logistika.

Co je to kód Zásilkovny

Po zaplacení aplikace vygeneruje kód, se kterým pak zákazník může zásilku odnést do pěti dní na nejbližší výdejní místo Zásilkovny (po uplynutí této doby vygenerované heslo expiruje a pokud zákazník zásilku nepodal, vrátí se mu peníze na jeho účet).
Archiv

Jak zadat kód do Zásilkovny

Zásilku jednoduše vložíte do systému online na pár kliknutí – přes mobilní aplikaci. Štítek vám vytiskneme na podacím místě. Podání zásilky vám nezabere víc než minutu. Na podacím místě jen sdělíte heslo z aplikace a předáte zásilku.

Kde najdu Vratkovy kód

Zásilku odnese na jakékoliv podací místo Zásilkovny. Obsluze nahlásí 8místný vratkový kód jedinečný pro daný e-shop (tzv. identifikátor). Obsluha na základě kódu vygeneruje štítek a ten nalepí na zásilku.

Jak dlouho je platny kód na Zasilkovnu

podací heslo pro zásilku, které je vygenerováno po platbě, má platnost 5 kalendářních dnů – pokud ho tedy během této lhůty nevyužijete, automaticky dojde ke stornování zásilky a následnému vrácení platby na Váš účet.

Jak funguje odesílání přes Zásilkovnu

Jak to funguje

Jakmile nám e-shop (odesílatel) předá zboží k přepravě, pošleme vám e-mail s trasovacím číslem. Cestu vaší zásilky tak můžete sledovat online. Po doručení zásilky na vámi zvolené výdejní místo vám pošleme SMS a e-mail s heslem. Od této chvíle si ji můžete kdykoli do 7 dnů vyzvednout.

Jak funguje vrácení zboží přes Zásilkovnu

Jak nám vrátit zboží přes Zásilkovnu Je to jednoduché: Přinesete zásilku na jakékoliv výdejní místo Zásilkovny a nadiktuje námi zaslaný kód obsluze. Za cca 5 dní nám bude Váš balík doručen.

Co se stane kdyz si nevyzvednete zasilku v Zasilkovne

Nevyzvednuté Zásilky budou vráceny Odesílateli včetně Zásilek, které Příjemci odmítnou převzít. Odesílatel se zavazuje uhradit Zásilkovně odměnu za přepravu včetně odměny za další poskytnuté služby.

Jak ziskat kód na Balikovnu

Balíkovna na poště

Pro vyzvednutí na poště budete potřebovat kód pro vyzvednutí, který najdete v e-mailu nebo smsce, a jméno příjemce balíku. Vyzvednout můžete i pomocí dokladu totožnosti. Na poštách se můžete setkat s vyvolávacím systémem. Na něm stiskněte tlačítko „Vyzvednutí s kódem“ a zadejte kód pro vyzvednutí.

Jak zaplatit v aplikaci Zásilkovna

V aplikaci si vyhledejte zásilku k vyzvednutí. Klikněte na "Zaplatit dobírku". Budete přesměrování na bezpečnou platební bránu, kde vyplníte údaje ze své karty. Ujistěte se, že máte na kartě povoleny online platby a máte nastavený dostatečný limit pro platby na internetu.

Jak otevřít Zásilkovna box

K otevření Z-BOXu stačí mobilní aplikace Zásilkovna

Pomocí tlačítka v detailu zásilky ji otevřete. Pak už stačí jen vyzvednout zásilku a zavřít schránku. Zásilku na dobírku pomocí aplikace i zaplatíte, a pokud se vám nehodí datum vyzvednutí, můžete si přes appku prodloužit úložní dobu.

Jak postupovat při vrácení zboží

Obchodníkovi oznamte, že odstupujete od smlouvy do 14 dnů od převzetí zboží. Pak máte dalších 14 dnů na to, abyste odeslali zboží zpátky. Oba kroky lze spojit dohromady, tedy poslat balík se zbožím a oznámením o odstoupení. Rozhodně nedělejte to, že zboží jenom pošlete zpátky bez komunikace a součinnosti z vaší strany.

Co je Vratkový kód

Pokud vracíte zboží e-shopu a používá vratkové kódy, stačí e-shop kontaktovat a vratkový kód Vám sdělí. Pokud vratkové kódy nepoužívá či posíláte zboží fyzické osobě, je potřeba kliknout v aplikaci na "ODESLAT ZÁSILKU", vyplnit všechny potřebné údaje a zásilku uhradit, podací kód Vám bude zaslán e-mailem a SMS zprávou.

Co se stane když nezaplatím celní poplatek

Celní dluh pro dané zboží vyměřuje a vymáhá celní orgán v rámci celního řízení. V případě nezaplacení celního dluhu může celní správa uložit pokutu do výše až 50 000 Kč nebo zabavit samotné zboží.

Jak funguje Balikovna kuryr

Pro vyzvednutí u našich partnerů budete potřebovat kód pro vyzvednutí a jméno příjemce. Pro vyzvednutí zadáte kód pro vyzvednutí na displeji boxu. Otevře se schránka, vyzvednete balík, schránku zavřete a je hotovo. Pokud máte balík s dobírkou, zaplaťte ji předem přes Sledování balíku nebo pomocí odkazu v e-mailu.

Proč nejde zaplatit Zásilkovna

I po napárování ke kartě Google Pay v appce Zásilkovna stále nevidíte U některých karet je potřeba mít aktivované platby pomocí Google Pay i na straně své banky. V tomto případě doporučujeme banku kontaktovat. Může jít také o řešení přes aplikaci banky, od níž máte kartu.

Jak otevřít Zásilkovna BOX na dalku

K otevření Z-BOXu stačí mobilní aplikace Zásilkovna

Pomocí tlačítka v detailu zásilky ji otevřete. Pak už stačí jen vyzvednout zásilku a zavřít schránku. Zásilku na dobírku pomocí aplikace i zaplatíte, a pokud se vám nehodí datum vyzvednutí, můžete si přes appku prodloužit úložní dobu.

Jak otevřít Zásilkovna BOX bez aplikace

Najdete ji pod ikonou Zásilky ve spodním menu a budete ji moci vyzvednout v cílovém výdejním místě. Při vyzvedávání na výdejním místě nahlásíte obsluze heslo (tlačítko Ukázat heslo), při vyzvedávání v Z-BOXu kliknete na Otevřít Z-BOX.

Jak se vrací balík

Pokud jste spolu se zbožím našli i štítek pro dopravce, pak máte vyhráno. Stačí štítek jen nalepit na balík a nalézt nejbližší sběrné místo konkrétního dopravce, kam balíček odnesete. Najděte si sběrné místo na naší mapě partnerů Balíkovna a GLS.

Jak vrátit zboží bez udání důvodu

Zboží, které jste zakoupili tzv. distančním způsobem, tedy přes internet nebo po telefonu, máte právo do 14 dnů bez udání důvodů vrátit. Důležité je vědět, že tato možnost platí i v případě, kdy jste si zboží vyzvedli osobně. Klíčové je, že obchod proběhl přes e-shop, a ne způsob předání zboží.

Jak zjistím že jsem dostal pokutu

Na registru řidičů v místě bydliště na úřadu.

Kdy se neplatí clo z Číny

Clo se platí u zásilek, které přesahují 150 EUR. Pro zásilky do 150 EUR je zachováno osvobození od cla. Pro určení, zda se clo již platí, či nikoliv (přesáhne, či nepřesáhne 150 EUR) je rozhodující vlastní hodnota zásilky (tedy bez nákladů za dopravu, případně dalších nákladů).

Jak se posílá přes Balikovnu

Pro poslání balíku využijte webovou aplikaci na www.balikovna.cz. v sekci Poslat balík. Vyplňte kontaktní údaje, zadejte případnou výši dobírky, kterou budete chtít od příjemce vybrat a zvolte cílovou Balíkovnu nově i Balíkovna-BOX, kam balík pošleme. Pak už jen pohodlně za balík zaplatíte přes platební bránu.

Jak se platí přes Zásilkovnu

Při vyzvednutí balíčku na Vámi zvolené pobočce Zásilkovny tak můžete dobírku uhradit buď v hotovosti, a nebo nově také kartou. Stejně tak můžete zaplatit kartou také řidiči kurýrní služby "Zásilkovna domů".

Jak otevřít Zásilkovnu

K otevření Z-BOXu stačí mobilní aplikace Zásilkovna

Pomocí tlačítka v detailu zásilky ji otevřete. Pak už stačí jen vyzvednout zásilku a zavřít schránku. Zásilku na dobírku pomocí aplikace i zaplatíte, a pokud se vám nehodí datum vyzvednutí, můžete si přes appku prodloužit úložní dobu.