Jak platit Tankovaci kartou?

Jak platit Tankovaci kartou?

Jak funguje tankovací karta

Jednoduše si kartu nechají hned u stojanu načíst a následně již natankují tolik paliva, kolik potřebují. Následně dojde k tomu, že celou transakci potvrdí a kartu odhlásí. Tím je celé natankování plnohodnotně provedeno a konkrétní zaměstnanec tak může dále pokračovat v cestě.
Archiv

Jak se platí CCS kartou

CCS Pay je mobilní aplikace, díky níž jednoduše zaplatíte virtuální kartou místo vaší fyzické CCS karty Limit. Stačí nainstalovat aplikaci a vložit kartu dle pokynů. Následně proběhne schválení od vaší organizace (kvůli bezpečnosti).

Jak aktivovat Benzina kartu

Opište/naskenujte číslo karty, které najdete na zadní straně, do aplikace a zapište/nasdílejte si svoje číslo ID (Moje ID). Budete ho potřebovat ke schválení na zákaznickém portálu.

Kde se dá platit Benzina kartou

Platebními kartami Benzina TANK KARTA můžete platit v České republice na většině čerpacích stanic. Jmenovitě na všech stanicích BENZINA, Express24, SHELL, OMV, AVANTI a ČEPRO-EUROOIL a na Slovensku u všech stanic SLOVNAFT. Kartu je rovněž možno využít pro platbu mýta v ČR.
Archiv

Co je vyhlašovaná cena

Benzina vyhlašované ceny. ORLEN Benzina vyhlašovaná cena je cena garantovaná společností ORLEN Benzina zpravidla pro následující týden platná na všech čerpacích stanicích ORLEN Benzina v České Republice. Ve velmi výjimečných situacích (např. prudký nárůst cen paliv) může být vyhlašovaná cena změněna i v rámci týdne.

Co je to zkratka DKV

Depo kolejových vozidel (DKV) byl v období let 1995 až 2018 typ výkonné jednotky Českých drah. Tyto organizační jednotky se skládaly z dalších provozních jednotek, středisek a pracovišť v oblasti, v nichž jsou deponovány lokomotivy i železniční vozy a byla zajišťována jejich běžná údržba.

Jak zjistit stav CCS karty

Zůstatek na Vaší kartě Bonus zjistíte na našich webových stránkách www.ccs.cz v sekci Klientská zóna – Vstup do portálu Bonus – Zjištění zůstatku bez přihlášení. Dále je zůstatek také k dispozici na účtence z terminálu CCS od poslední platby v dolní části.

Jak aktivovat kartu CCS

Používání dobíjecí karty UAMK/CCS je velmi jednoduché, nabitou kartu předejte obsluze čerpací stanice a postupujte dle jejích pokynů. Při nákupu PHM je automaticky započítávána sleva 0,40 Kč na litr paliva. Po každé platbě PHM kartou UAMK/CCS Vám bude o ušetřenou částku navýšen zůstatek na kartě.

Jak tankovat s aplikací Benzina

S aplikací Benzina platby odpadá nutnost chodit do obchodu, platba je rychlá a pohodlná. Prakticky funguje tak, že si zákazník po natankování načte do telefonu unikátní QR kód ze stojanu a automaticky se mu zobrazí platební údaje, které potvrdí, a tím za tankování zaplatí.

Jak zjistit PIN od Benzina karty

Takže pokud máte v hlavě jediný PIN pro své kreditky, zde utřete nos a musíte si jiný PIN zapamatovat. Pokud ho zapomenete, za dvacku vám pošlou nový, ale změnit opět nepůjde. Opruz, když u klasické platební karty je možná změna PINu v každém bankomatu, většinou i bez poplatku a hned.

Jak zjistit PIN tank karty

V případě, že má karta nastaveno Změna PIN – NE, tak si PIN ke své kartě/kartám zobrazíte online po přihlášení do Zákaznického servisu.

Jak dobít tank kartu

Na kartu je nutné vložit peněžní prostředky, a to vkladem přímo na čerpací stanici nebo bankovním převodem. Číslo bankovního účtu a variabilní symbol najdete na úvodní obrazovce po přihlášení do zákaznickém portálu tankarta.cz (přihlašovací údaje najdete v e-mailu) po kliknutí na okénko Předplatba a Dobít kredit.

Jak zjistit zůstatek na CCS kartě limit

Nastavení Vaší palivové karty CCS Limit snadno zjistíte také prostřednictvím Zákaznického servisu CCS v záložce Seznam karet nebo na Kontaktním centru CCS, tel.: 266 108 108.

Jak tankovat na samoobslužné benzínce

Zákazník jednoduše zaparkuje auto u vybraného výdejního stojanu, zvolí částku tankování a následně si vybere, zdali chce za službu zaplatit hotově nebo platební kartou. V případě platby kartou zákazník vloží kartu do automatu, odsouhlasí zvolenou částku a zadá PIN.

Co je vyhlašovaná cena Benzina

Benzina vyhlašované ceny. ORLEN Benzina vyhlašovaná cena je cena garantovaná společností ORLEN Benzina zpravidla pro následující týden platná na všech čerpacích stanicích ORLEN Benzina v České Republice. Ve velmi výjimečných situacích (např. prudký nárůst cen paliv) může být vyhlašovaná cena změněna i v rámci týdne.

Jak registrovat Tankartu

Pokud si uživatel zvolí platbu kartou TANKARTA EASY, je povinná registrace na webovém portálu tankarta.cz. Pro registraci karty je nutné zadat třímístný registrační kód karty obdržený při její koupi. ORLEN Unipetrol RPA s.r.o., Litvínov-Záluží 1, 436 70 IČO: 27597075 DIČ: CZ27597075 DIČ pro DPH: CZ699000139.

Jak zjistit zustatek na kartě Benzina

Pokud platíte s kartou opakovaně, buď si musíte zůstatek zjistit přihlášením se do webového portálu Tank karty, anebo před samotnou platbou za pohonné hmoty musíte požádat obsluhu čerpačky, aby vám ho zjistila.

Jak přidat kartu do aplikace Benzina

V mobilní aplikaci přejděte do nastavení -> horní pravý roh -> Moje karty -> Přidat tank kartu. Opište/naskenujte číslo karty, které najdete na zadní straně, a s vlastníkem karty sdílejte svoje číslo ID. V tuto chvíli se TANKARTA EASY přidá do seznamu karet. Karta čeká na ověření vlastníkem karty.

Co znamená zkratka CCS

Víte co to je zkratka CCS Carbon Capture and Storage – česky zachycení a ukládání uhlíku, což se týká zachycení a odstranění CO2, v nejčastějším případě ze spalin na výstupu z kotle – anglicky „post-combustion“ CCS. A může se jednat o spalování uhlí i zemního plynu a dalších paliv, včetně spalování odpadů.

Co je to CCS

CCS je zkratkou anglického výrazu Carbon Capture and Storage (případně Carbon Capture and Sequestration), tedy zachytávání a ukládání oxidu uhličitého. Jedná se o ucelený soubor technologií, který může zabránit vypouštění velkých množství oxidu uhličitého (CO2) do atmosféry.

Jak správně tankovat

Cvaknutí chrání před přeplněním

Po cvaknutí pistole se čerpání přeruší – dokud pistoli znovu nezmáčknete. Jakmile výdejní pistole cvakne, měl by to být pro řidiče signál, že by měli tankování ukončit. V opačném případě hrozí, že palivo začne vytékat ven.

Jak funguje Tankomat Benzina

tankomat, tedy jakási obdoba bankomatu. Zákazník nejprve zadá PIN, vybere jazyk a zvolí částku, za kterou chce natankovat. Poté může čerpat pohonné látky až do výše zvolené finanční hodnoty. K placení lze použít běžné platební karty.

Jak funguje karta EuroOil

Šikovná karta

Za každý nákup pohonných hmot získáte 2,5 % zpět. Plaťte na čerpacích stanicích EuroOil Šikovnou kartou a získáte při každém nákupu 2,5 % zpět. Tyto Prémiové Kč Vám převedeme na kartu a můžete je znovu využít třeba na čerpacích stanicích EuroOil při platbě pohonných hmot.

Proč Netankovat plnou nádrž

„Vzduchová bublina musí být v nádrži vždy, a to kvůli tepelné roztažnosti paliva. Pokud například v zimě natankujete studené palivo a poté auto zaparkujete ve vyhřáté garáži, objem paliva se může o deset až patnáct procent zvětšit a hrozí prasknutí nádrže,“ řekl Právu dobře informovaný zdroj z automobilky Škoda Auto.

Jak poznat že mám plnou nádrž

Při tankování tzv. do plna se v určité chvíli ozve slyšitelné cvaknutí membránového ventilu, který čerpání přeruší. Tento mechanismus chrání vás, čerpací stanici i všechny okolo proti tomu, aby palivo z přeplněné nádrže začalo vytékat ven a případně se jako hořlavina snadno vzňalo.