Kdo je majitel?

Kdo je majitel?

Které banky mají české majitele

České banky

Banka Aktiva v mld. Kč (2018) Majoritní či největší vlastník
Československá obchodní banka 1 378 KBC Bank (100 %)
Komerční banka 1 059,9 Société Générale (0,603 53)
UniCredit Bank Czech Republic and Slovakia 671,6 UniCredit (1)
Raiffeisenbank 362,3 Raiffeisen CEE Region Holding (75 %)

Kdo je vlastníkem Erste Bank

Erste Group

Erste Group Bank AG
Zaměstnanci 45 485 (2023)
Majitelé Česká spořitelna, Banca Comercială Română, Slovenská sporiteľňa, Erste Bank Novi Sad
Dceřiné společnosti Erste Bank Slovenská spořitelna Erste Bank Novi Sad Banca Comercială Română Česká spořitelna Erste Bank Hungary
Identifikátory

Kdo je vlastníkem Komerční banky

39.6% Z celkového základního kapitálu banky ve výši 19 004 926 000 Kč (190 049 260 ks akcií o jmenovité hodnotě 100 Kč) je v majetku Société Générale S.A. 60,35 %. K 31. březnu 2023 měla Komerční banka 71 447 akcionářů, z toho 65 147 byly fyzické osoby z České republiky.

Jaká je nejbezpečnější banka

Na základě dlouhodobých ukazatelů ratingových agentur Moody's, Standard & Poor's a Fitch je Komerční banka nejbezpečnější bankou ve střední a východní Evropě. Výsledky zpracoval a zveřejnil americký časopis Global Finance. Kromě nadnárodního úspěchu získala Komerční banka prvenství i v rámci České republiky.

Která banka je státní

ČNB je centrální bankou České republiky, orgánem vykonávajícím dohled nad finančním trhem a orgánem příslušným k řešení krize na finančním trhu. Je zřízena Ústavou České republiky a svou činnost vyvíjí v souladu se zákonem č. 6/1993 Sb., o České národní bance.

Kdo je vlastníkem Čsob

ČSOB je stoprocentní dceřinou společností KBC Bank NV, jejíž akcie jsou drženy (přímo nebo nepřímo) společností KBC Group NV. Obě společnosti sídlí v Bruselu v Belgii.

Kdo koupil Českou spořitelnu

Mateřská Erste Bank je klíčovým hráčem na bankovním trhu střední a východní Evropy. Erste Group v roce 2000 koupila spořitelnu za 19 miliard korun, což v přepočtu na akcii činilo 240 korun.

Kdo vlastni banku Čsob

Akcionáři KBC Group

Struktura akcionářů (prosinec 2022) Podíl v %
KBC Ancora 18,6
Cera 3,7
MRBB 11,5
Ostatní kmenoví akcionáři 7,3

Která banka má účet zdarma

Účty s vedením zdarma bez podmínekAir bank – Běžný účet,Česká spořitelna – Standard účet,ČSOB – Plus Konto,mBank – mKonto,Equa bank – Běžný účet,Fio banka – Fio osobní účet,Komerční banka – KB MůjÚčet,Banka CREDITAS – Creditas běžný účet,

Která česká banka je nejlepší

Česká spořitelna

Pokud sázíte na klasiku, zvažte největší banku co do počtu klientů – Českou spořitelnu. Nabízí široké pokrytí poboček a taky bankomatů, kterých má coby samostatná banka nejvíc v ČR.

Kdo je vlastníkem UniCredit Bank

Všech 100 % akcií vlastní rakouská banka UniCredit Bank Austria z Vídně. Od jedné z prvních bank až po bankovního lídra na českém a slovenském trhu – součást silné, celoevropské bankovní skupiny UniCredit Group.

Kdo vlastní Société Générale

Většinovým vlastníkem je francouzská skupina Société Générale, která vlastní 60,4 % akcií. Dalších 39 % mají menšinoví akcionáři (je jich přes 58 tisíc), většina z nich jsou fyzické osoby z Česka (přes 52 tisíc). S akciemi KB se obchoduje na pražské burze, může si je koupit i drobný investor.

Co nabízí Česká spořitelna

Jaké finanční produkty Česká spořitelna nabízí V nabídce České spořitelny naleznete běžný účty, spořící účty, termínované vklady, stavební spoření, investice, hypotéky, půjčky, ale také kreditní karty, či kontokorent.

S kým se spojila Česká spořitelna

Živnostenská pojišťovna −> Pojišťovna České spořitelny −> Kooperativa.

Kdo vlastní Commerzbank

Commerzbank
Zaměstnanci 49 417 (2017)
Majitelé SoFFin (15,6 %) Cerberus Capital Management (5 %) BlackRock (5 %)
Dceřiné společnosti Commerz Real comdirect bank Aktiengesellschaft mBank CRI NP 33 Dresdner Bank Rheinische Hypothekenbank Neugelb Studios GmbH
Identifikátory

Která banka je nejlepší

Na prvním místě se umístil Raiffeisenbank CHYTRÝ účet s výběrem ze všech bankomatů zdarma, druhé místo obsadilo mBank mKonto a třetí místo patří Moneta Money Bank Tom Plus s kvalitní mobilní aplikací a nízkými poplatky.

Proč mít dva bankovní účty

K nejčastějším důvodům, proč jsou lidé klienty několika bank najednou, podle Air Bank patří to, že u jednotlivých společností využívají vždy tu výhodnější službu. Je to ale například také proto, že chtějí mít peníze rozložené u více finančních společností, anebo protože jejich banka konkrétní službu prostě nenabízí.

Jak funguje úrok na spořicím účtu

Banky obvykle uvádí, jak velký úrok dostanete za jeden rok, tedy per annum (p. a.). Pokud uložíte 50 000 Kč na spořicí účet s úrokem 1 % p. a., pak by po uplynutí jednoho roku mělo na vašem účtu být i s úroky 50 500 Kč (100 + 1 % z uložených úspor).

Kdo koupil Českou pojišťovnu

Italská Generali byla založena v roce 1831, tradice České pojišťovny sahá do roku 1827, právně však existuje od roku 1992. V roce 2000 Českou pojišťovnu většinově ovládala PPF, která od roku 2007 část podílů převáděla na skupinu Generali, která Českou pojišťovnu v roce 2015 nakonec plně ovládla.

Která banka nabízí společný účet

Tento typ společného účtu v Česku nabízí k dnešnímu datu 18. dubna 2023 stále jen mBank, u žádné další banky možnost s více spolumajiteli momentálně nenajdete. Naopak u druhé varianty společného účtu existuje jen jeden majitel a další osoby, které mají k účtu přístup, pak vystupují v role disponenta.

Kde jsou nejvyssi úroky

Spořicí účty – srovnání bank

Banka Roční úrok Podmínky využití
MONETA 5,30 % do 1 milionu Kč
J&T Banka 5,25 % min. vklad 1 milion Kč; výpovědní lhůta 1 den
Raiffeisenbank 5,50 % do 500 tisíc Kč; 3 platby kartou měsíčně
ČSOB 5,00 % do 1 milionu Kč

Co znamená 5% pa

za rok, nebo ročně; používá se při vyjádření úrokové sazby, která je obvykle vypočítávána v procentech pro období jednoho roku (např. 4,5 % p.a.).

Kdo vlastní pojišťovnu

Kdo ovládá pojišťovny v ČR

Allianz pojišťovna 100% Allianz Aktiengesellschaft, Mnichov
Kooperativa pojišťovna 3,32% Svaz českých a moravských výrobních družstev
UNIQA pojišťovna 83,3% UNIQA International Versicherungs-Holding GmbH, Vídeň
16,67% Evropská banka pro obnovu a rozvoj

Kdo je majitelem zdravotních pojištoven

Zároveň neexistuje žádný vlastník zdravotní pojišťovny. „Neexistuje nikdo, kdo by udával zdravotní pojišťovně směr. Je tu správní rada sestavovaná na základě zákonných a vyhláškových pravidel a jde o 15členný orgán, který může být poměrně nesourodý.

Jak se dědí peníze na účtu

– Pokud máte k účtu platné disponentské oprávnění, můžete disponovat s peněžními prostředky na účtu a provádět platební transakce i po smrti majitele účtu. Za uskutečněné transakce pak odpovídáte tomu dědici, který účet zdědí. Nemůžete však smlouvu o účtu měnit nebo zrušit ani měnit nastavené služby k účtu.