Скандинавски комфорт в цялата му красота: семеен дом в Швеция

Всяка страна разбира домашния уют по свой собствен начин: за някои топлите нюанси в декорацията са важни, докато други намират изход в класическите мебели. Но този семеен дом в Швеция – ярък пример за истински скандинавски комфорт. Тук имаме бели стени, стара печка, модерни мебели и много декор със собствените си ръце. Всички, както обичат северняците!

Шведите са едни от онези, които знаят как да създадат уют от нищото. Те съчетават толкова лесно, на пръв поглед, нищо особено, което просто няма как да не изненада. И най -важното, всеки създава точно онзи уют, който ще бъде най -удобният и скъп за него..

Собствениците на този дом имат невероятен вкус и фин усет за създаване на истински семеен дом. Дъщерите им много обичат да помагат на майка си в кухнята, както и да правят нещо със собствените си ръце. Повярвайте ми, шведите много обичат ръчната изработка!

Кухнята е проектирана възможно най -удобно. Има достатъчно място за подготвителния процес, което означава, че майката не трябва да се претъпква с дъщерите си по време на готвене и да се ядосва, че й пречат. Като цяло много шведи обичат да готвят от детството си. Те започват да преподават това в училище по време на специални уроци. Те не отделят момчетата от момичетата, както в нашите уроци по труд. Всеки се научава да прави всичко. Затова за момичетата не е проблем дори да си направят табуретка, а за момчетата да изпекат торта..

Масата за хранене се сервира според най -добрите шведски традиции. Ястията и цветът винаги играят важна роля в това дали ядете с апетит или не. Красивите ястия за шведите са като закона. Най-често го купуват, разбира се, в IKEA, но не е тайна, че шведите лесно могат да отидат втора ръка в търсене на стари красиви ястия, с които да изненадат гостите си..

Полилей на тавана в трапезарията, полилей на перваза на прозореца в хола – това също е много шведско и много уютно. Като цяло пожар в къща е неразделна част от създаването на уют. За да направят това, те използват или камина, или много, много свещи. Нещо повече, както през нощта, така и през деня.

Спалнята на родителите впечатлява с уютния си минимализъм. Всъщност, нито един излишен детайл и в същото време всеки напълно се допълва. Украсявайки къщата и създавайки такъв уютен интериор, собствениците се опитаха да сбъднат всичките си най -съкровени мечти и се справиха чудесно.