Хижа Енора като въплъщение на всичко най -уютно, което Алпите могат да дадат

На нашия уебсайт сме публикували както модерни хижи, така и такива, направени в по -традиционен „класически“ стил. Но Хижа Енора, че във френските Алпи, недалеч от известния връх Монблан, той сякаш витае безкрайно благодарение на уютния си интериор, който е погълнал всичко най -добро от миналото и настоящето. Трудно е да си представим по -красива и удобна планинска къща!

Създаването на уют в къщата не е толкова лесно, но е възможно. Случва се да влезете в красива къща и всичко в нея е красиво и приятно за окото, но комфортът не се усеща. Но различни малки детайли, като подреждането на мебели, камина, цветя, свещи, завеси, спално бельо и няколко други неща, могат да преобразуват дома ви до неузнаваемост и най -важното, да създадат такъв желан уют в него. Хижа Енора е отличен пример за това как да комбинирате стари и модерни неща и в същото време да поддържате уютна атмосфера у дома в продължение на векове..

Нека да разгледаме по -отблизо тези снимки и да се опитаме да разкрием тайните на комфорта на тази къща. Традиционно първото нещо, в което влизаме в къща в стил хижа, е холът, защото тук приемаме дългоочаквани гости. Това подреждане на дивани не е ново за нас, но е точно един от онези малки детайли, които създават уют. Съгласете се, ако сме сред природата и палим огън, тогава обичаме да седим в кръг, за да създадем топла атмосфера. По същия начин, у дома в хола – като седите в кръг или полукръг с вашите гости, поддържате топла атмосфера. И ако в стаята има и камина, тогава нищо друго не е необходимо за добро време заедно. Е, почти няма нужда 🙂

Разбира се, би било хубаво да се храним заедно, особено на толкова стара маса за хранене. Въпреки че трапезарията и кухнята граничат с хола, той все още се чувства като отделни стаи. И всичко това благодарение на големите дървени греди, които визуално разделят тези части на пода. По отношение на комфорта в зоната за хранене бих искал да подчертая удобството на столовете. Те изглеждат меки и удобни, което е важно по време на хранене..

След хола, разбира се, бих искал да видя спалните в къщата. Имаме три от тях. Визуално дизайнът на всяка стая е много красив. Но обмисляме детайлите, които създават уют в тези стаи. Смятаме, че вече сте забелязали, че красивото спално бельо играе важна роля. И в тези стаи е просто красиво. Детайли като малки меки килими по пода, лампи до леглото, картини по стената – всичко това създава точно уюта, който обичаме. Дори книгите по рафтовете добавят определена магическа и древна атмосфера, която по свой начин добавя топлина в къщата..

Радваме се на Хижа Енора и всеки детайл, който прави този дом олицетворение на уютните Алпи..