Jak koupit IN kartu?

Jak koupit IN kartu?

Jak si dobít In Kartu

Aktivace a dobíjení (kreditování EPIK)

Aktivaci EPIK lze provést pouze vkladem hotovosti v Kč nebo platební kartou, je-li tato služba u dané přepážky poskytována (stanice umožňující platbu platební kartou). Je také možné provést dobití účtu EP v e-shopu ČD a tím současně provést aktivaci EPIK.

Jak použít In Kartu

Namísto průkazové fotky stačí vyfotit při registraci selfie a při prvním použití virtuální kartu aktivovat prokázáním dokladu. Dál už cestující vůbec doklad nemusí používat, stačí mít VIK v mobilu.
Archiv

Jak nahrát In Kartu do mobilu

Jestliže už máte plastovou čipovou In Kartu, můžete si do mobilní aplikace Můj vlak uložit její obraz, čímž se do mobilního telefonu uloží všechny informace z vaší In Karty. Pro vytvoření Obrazu In Karty potřebujete zadat heslo k vaší In Kartě.

Kde platí In Karta

In Karta zakládá nárok na slevy pouze ve vlacích Českých drah, a to jak ve vlacích provozovaných na vlastní podnikatelské riziko, tak ve vlacích objednávaných a dotovaných státem či kraji. Majitelé In Karet také mohou používat elektronickou peněženku, pomocí které je možné nakupovat většinu jízdenek bezhotovostně.

Jak dlouho platí In Karta

Nosič In Karta platí 10 let (u starších karet 6 let), aplikace na něm může platit i dobu kratší, dle vašeho výběru zákaznické aplikace. Po skončení platnosti aplikace je možné nechat nahrát na In Kartu další aplikaci.

Co je číslo In Karty

Číslo Vaší karty najdete na její přední straně. Skládá se zpravidla ze 16 číslic, která se řídí jasnými pravidly.

Jak si prodloužit In Kartu

Po skončení platnosti plastové karty (přibližně 6 let) si pak musíte In Kartu znovu vytvořit, a to buď elektronickou neomezenou, nebo znovu plastovou s omezenou dobou platnosti.

Jak zprovoznit NFC platby

Zapnutí NFC (Near Field Communication)V telefonu otevřete aplikaci Nastavení.Klepněte na Připojená zařízení Předvolby připojení NFC.Zapněte možnost Používat NFC.

Jak se platí Google Pay

Jak nastavit Google Pay s Google Wallet

Budete potřebovat mobil s operačním systémem Android a svou platební kartu. Spusťte aplikaci Peněženka Google (Google Wallet). Klepněte na symbol „+“ nebo na možnost „Přidat do Peněženky“. Klepněte na možnost „Platební karta“.

Jak se platí ve vlaků

V automatu na jízdenky nebo u strojvedoucího

Nastoupit můžete pouze s předem zakoupenou jízdenkou, kterou si ihned po nástupu označíte v označovači na jízdenky. Jízdenky si můžete zakoupit i v doplňkovém prodeji přímo u strojvedoucího nebo v automatu na jízdenky umístěném ve vybraných vozech.

Jak ušetřit na jízdném

První možností nižší ceny je využití In karty. Ta zaručuje slevu ve výši 25%, 50% či dokonce 100% na jízdné. Aby cestující mohl slevu využívat, musí si In kartu zakoupit.

Jak zadat číslo karty

První čtyři čísla určují typ karty a stát původu. Další čísla pak obsahují informace o instituci, která kartu vydala a další údaje. Při platbě na internetu je třeba zadat číslo karty, datumu platnosti karty a CVC či CVV kód, trojmístné číslo ze zadní strany karty.

Jak zjistit platnost In Karty

V uživatelské sekci moje.inkarta.cz je možné zjistit informace o In Kartě a o aplikacích na ní zakoupených a o historii transakcí s elektronickou peněženkou.

Kde najdu číslo In Karty

Číslo platební karty se nachází na přední straně karty. Je to šestnáctimístné číslo vždy s mezerou po každé čtvrté číslici. Tvorba čísla platební karty má jasná pravidla.

Jak zapnout NFC v telefonu

Zapnutí NFC (Near Field Communication)V telefonu otevřete aplikaci Nastavení.Klepněte na Připojená zařízení Předvolby připojení NFC.Zapněte možnost Používat NFC.

Kde je NFC v mobilu

NFC, tedy bezdrátovou komunikaci mezi dvěma zařízeními, můžete ve svém telefonu zapnout v systémovém nastavení, v sekci Bezdrátová připojení a sítě – Další. Zde si jednoduše vyhledáte zkratku NFC a vyberete možnost zapnout.

Které banky podporují Google Pay

Momentálně Google Pay v Česku podporují tyto banky:Air Bank.Banka CREDITAS.Česká spořitelna.ČSOB.Edenred.Equa bank.Fio banka.Hello Bank.

Jak nastavit Google Pay v mobilu

Zkontrolujte nastavení způsobu placení přiložením telefonuSpusťte aplikaci Peněženka Google .Vpravo nahoře klepněte na svou profilovou fotku nebo na položku Účet. Nastavení bezkontaktního placení.Zkontrolujte, jestli máte k bezkontaktním platbám všechno správně nastavené.

Jak koupit nejlevnější jízdenku na vlak

U pokladen si nyní můžete koupit i nejlevnější Vázané jízdenky. E-shop ČD a mobilní aplikace Můj vlak pak nabízí i levné jízdenky pro příhraniční cestování a možnost výběru konkrétního místa z plánku i u dalších vlaků.

Kde koupit lístky do vlaku

Jízdenky si můžete zakoupit i v doplňkovém prodeji přímo u strojvedoucího nebo v automatu na jízdenky umístěném ve vybraných vozech. V některých případech vám strojvedoucí může prodat jízdenku jen do přestupní stanice s tím, že si jízdenku do vaší cílové stanice dokoupíte u průvodčího v prvním návazném vlaku.

Jak prokázat slevu na jízdné

S průkazem ISIC můžeš mít nárok na státem nařízenou slevu v dopravě. Od 1. dubna 2022 platí vládní nařízení, které určuje slevu 50 % z plného jízdného napříč celou ČR v autobusové i vlakové dopravě pro děti, studenty a seniory. Slevu můžeš využívat celoročně bez jakéhokoli časového omezení.

Jak se platí ve vlaku

V automatu na jízdenky nebo u strojvedoucího

Nastoupit můžete pouze s předem zakoupenou jízdenkou, kterou si ihned po nástupu označíte v označovači na jízdenky. Jízdenky si můžete zakoupit i v doplňkovém prodeji přímo u strojvedoucího nebo v automatu na jízdenky umístěném ve vybraných vozech.

Jak poslat peníze na platební kartu

Ve svém osobním účtu najděte ikonu „Platba na kartu Visa & MasterCard“. Zadejte údaje o kartě, jméno, příjmení příjemce, částku, kterou chcete odeslat, a potvrďte platbu. Prostředky budou připsány na účet příjemce okamžitě.

Jak funguje platba kartou

Až budete na internetu něco platit, zadáte do příslušných políček číslo karty, její platnost a třímístný bezpečnostní CVC kód. Ten najdete na zadní straně karty. Následně svoji platbu potvrdíte. Způsob potvrzení se liší podle toho, jakou formu využíváte.

Jak si prodloužit IN kartu

Novou aplikaci IN 25 si bez problémů můžete dokoupit do vaší stávající In Karty. Pokud platnost požadované nové aplikace bude přesahovat platnost stávající In Karty, bude na ní nová aplikace (tedy v tomto případě IN 25) platit pouze do konce platnosti fyzické In Karty.