Jak se dostat z Bangkoku na Phi Phi?

Jak se dostat z Bangkoku na Phi Phi?

Co delat na Ko Phi Phi

Zde najdete 10 tipů a nápadů, které vás mohou inspirovat během vaší dovolené na Koh Phi Phi!Kajakem na Opičí plážvyběhněte na phi phi viewpoint.vyzkoušejte potápěníužijte si den na long beach.neche si udělat tetování bambusem.Dívejte se na film ve střešním baru.Navštivte Bamboo ostrov.Výlet lodí okolo Phi Phi Lay.

Jak z Bangkoku na ostrovy

Pokud cestujete z Bangkoku, je dobré spojit cestu nočním vlakem se spacími vozy z Hualumphong a trajekt. U nádraží většinou čekají autobusy, které vás odvezou na trajekt. Na trajektovém terminálu bývají velice dlouhé fronty. Místní veřejnou dopravu po ostrově zajišťují autobusy vyjíždějící z města Ban Thung.

Jak se dostat z Bangkoku na Ko Lanta

Cesta autobusem z Bangkoku na Koh Lanta (přes Surat Thani) trvá přibližně 17-21 hodin. Cesta vlakem + autobusem/minivanem z Bangkoku na Koh Lanta (přes Surat Thani) trvá přibližně 16-21 hodin. Cesta letadlem + autobusem + lodním trajektem z Bangkoku na Koh Lanta (přes Krabi) trvá asi 5-7 hodin.
Archiv

Jak se dostat z Phuket na Phi Phi

Cesta na ostrov Phi Phi

Nejoblíbenějším způsobem, jak se dostat na ostrov je právě pomocí trajektu. Cesta trajektem trvá asi 2 hodiny z ostrovua Phuket a asi 90 minut z Krabi nebo Koh Lanta. Hlavní přístav v Phuketu je Rassada Pier, který se nachází v Phuket Town.
Archiv

Kam letět z Bangkoku

Například pro cestu do Hong Kongu, Malajsie, Singapuru nebo Vietnamu se tak nemusíte vracet do Bangkoku. Jen počítejte s tím, že malá konkurence v podstatě vždy znamená vyšší ceny a mnohdy se vyplatí oželet přímý let a ušetřit i víc než 50 % ceny rozdělením letenky v Bangkoku.

Jak na Ko Tao

Jak se dostat na Koh Tao

Koh Tao nemá letiště a jediná možnost, jak se na ostrov dopravit, je loď. Nízkonákladová letecká společnost Air Asia nabízí letenky do Surat Thani spolu s následným přesunem autobusem z letiště do přístavu a plavbu trajektem na ostrov. Hlavním přístavem ostrova je Mae Hat.

Který ostrov v Thajsku je nejlepší

Pobřeží a ostrovy u Andamanského moře bývají považovány za nejlepší a nejkrásnější oblast v Thajsku, co se pláží a koupání týče. Mezi nejznámější destinace patří Phuket, Koh Phi Phi, Koh Lanta, Krabi a Khao Lak. Ke každé lokalitě v Thajském zálivu lze dle charakteru místa přiřadit jedna z uvedených destinací.

Jaké je moře v Thajsku

Jedním z největších přírodních skvostů Thajska je nesčetné množství pláží a ostrovů. Země disponuje dvěma pobřežími – jedno směrem na západ s Andamanským mořem a druhé na východ s Thajským zálivem. Tyto dvě různé pobřeží představují jedinečné podmínky a disponují unikátním podmořským životem.

Jak se dostat z Bangkoku na Krabi

Nejpohodlnějším a nejrychlejším způsobem, jak se dostanete z Bangkoku do Krabi, je využití přímého leteckého spoje, ale můžete také cestovat vlakem do Surat Thani a zde dále autobusem do Krabi i Phuket a nebo také přímým autobusovým spojem z Bangkoku. Přímé lety do Krabi mohou být občas i velmi levné.

Jak se dostat z Phuket na Krabi

Z Phuketu na Krabi můžete cestovat lodí či ferry nebo minivanem/taxi. Cestovní vzdálenost z Phuketu do Krabi je cca 80 km lodí/ferry přes Andamanské moře. Cestovní vzdálenost lodí se ale může i trochu lišit, protože záleží na tom, z jakého přístavu ve Phuketu vyjedete.

Na co si dát pozor v Bangkoku

Podvody a turistické pastiZavřené atrakce. Často se vám při procházce centrem Bangkoku stane, že vás dobrou angličtinou osloví člověk vypadající jako zaměstnanec turistické agentury nebo řidič tuk-tuku.Odvoz do obchodu se suvenýry.Jízda bez taxametru.Kapsáři.Falešní příslušníci turistických úřadů

Kam jít na jídlo v Bangkoku

Dobrou volbou jsou restaurace, kde stojí jídlo přes 100 THB – volte Curry nebo Pad Thai, smažené nudle nebo rýži. V obchodních centrech volte bufety, které nabízejí dobré a levné jídlo, kolem 80 THB. Na ulici jsou ceny nejlevnější, volte smažené nudle nebo rýži. Od věci není ani zkusit smažené kuře, saranče nebo švába.

Jak se dostat z Koh Samui na Koh Tao

Jedinou možností dopravy z Ostrova Koh Samui na Koh Tao je cesta lodí či rychlostní ferry. Cesta lodí trvá cca 1.5-3 hodiny, opět záleží jakou loď a místo odjezdu zvolíte. Nejrychlejší jsou lodě z přístavu Maenam Samui na severu ostrova Koh Samui, nejrychlejší loď jede cca 1.5 hodiny na Koh Tao.

Jak se dostat z Koh Samui na Koh Phangan

Trajekt z Koh Samui do Koh Phangan

Linka Koh Samui Koh Phangan spojuje Koh Samui s ostrov Koh Phangan. V současnosti působí na na této trase pouze jedna trajektová společnost, Lomprayah High Speed Ferries. Plavba probíhá 21 krát v každém týden s dobou plavby přibližně 30 minut.

Jak dlouho trvá cesta do Thajska

Délka letu je přibližně 14 až 19 hodin, obvykle s jedním přestupem, případně dvěma. Přímý let do Bangkoku provozuje letecká společnost Austrian Airlines z Vídně a trvá 10 hodin. Hlavní letiště v Bangkoku je Suvarnabhumi International Airport.

Kdy je nejlepší jet do Thajska

Kdy letět do Thajska

Ideálním obdobím pro návštěvu Thajska jsou měsíce listopad – únor/březen. V toto období zde působí suché a chladné počasí. Teploty jsou zde v průměru 30°C a vlhkost a srážky jsou zde minimální. Jako bonus určitě uvítáme krásně zelenou přírodu po dlouhém období dešťů.

Kdy jsou monzuny v Thajsku

V Thajsku očekávejte po celý rok horké tropické počasí s vysokými teplotami okolo 30 °C a vyšší vlhkost vzduchu, kterou ovlivňují monzuny. Mezi nejteplejší měsíce patří duben a květen, kdy teploty dosahují až 37 °C. V červnu začíná působit jihozápadní monzun, který přináší deštivé období.

Co si koupit v Thajsku

Suvenýry, aneb co si dovézt z ThajskaDrahé kameny. Thajsko je světovým centrem pro těžbu, zpracování a obchod s drahokamy.Textil a oblečeníThajský porcelán a lakované výrobky.Produkty ze dřeva.Výrobky horských kmenůNěco z thajských chutíNáhražky a napodobeniny.

Co dělat v Krabi

13 Nejlepších aktivit a památek na Krabi a AonanguVystupte na Tiger Cave Temple: Wat Tham Suea.Vykoupejte se v Hot Spring A Emerald Pool.Užijte si pláže na Railay a tonsai.Vyzkoušeje si horolezectvíProcházka na Khao Ngon Nak Viewpoint: Dragon's Crest.Šnorchlování a výlet lodíNavštivte Bílý chrám: Wat Kaew Ko Wararam.

Jak se pohybovat po Krabi

Můžete využít i lodní dopravu , jízdné stojí 70 bahtů a cesta vám potrvá také 45 min. Na ostrovy Phi Phi je nejlepší z Krabi dojet se společností Song Thaeo Service za 12 bahtů do Pak Khlong Chilat Pier a odtud odjíždějí trajekty denně v 10:00 a v 15:00 hodin, zpět z ostrovů v 9:00 a ve 14:00.

Co se nesmí v Thajsku

Osobní věci a cennosti

Při pobytu v Thajsku je vhodné zachovávat si opatrnost vůči zlodějům, a to zejména při pohybu v turisticky oblíbených lokalitách či ve městech. Kromě kapesních krádeží jsou relativně časté případy zlodějů na motocyklech, kteří se mohou pokusit strhnout kabelku či batoh.

Jak se stravovat v Thajsku

Proslavená jsou nejen thajská kari, ale také nudlová jídla, polévky, smažená rýže, pikantní saláty nebo mořské plody. Speciální kategorií je thajský street food – místní jsou zvyklí stravovat se u pouličních stánků, v malých nenápadných restauracích a bistrech, které jsou rozeseté podél bulvárů.

Co se dá delat v Thajsku

17 míst co vidět v ThajskuHua Hin. Hua Hin je spíše letoviskem pro Thajce, kteří sem míří na víkendy z betonového Bangkoku.Ko Lanta. Průvodce ostrovem.Ko Tao. Průvodce ostrovem.Bangkok. Průvodce městem.Chiang Rai. Bílý vs.Chiang Mai. Průvodce městem.Pai.Sukhotai.

Co delat na Ko Tao

Co dělat na ostrově Koh Tao

Oblíbená místa pro potápění zahrnují mořské sochy v Ocean Utopia, vrak námořnické lodi HTMS Sattakut v zátoce Lighthouse Bay, Japenese Gardens a mnoho dalšího. Potápěčské obchody také nabízejí denní výlety a školení, a to převážně v Mae Haad.

Jak se léta na Koh Samui

Levné letenky na Koh Samui lze rezervovat zejména z Prahy a Vídně. Přímý let na ostrov z našich končin neexistuje, avšak letět lze velmi komfortně s jedním přestupem s aerolinkami Emirates, Qatar Airways, Thai Airways, EVA Air či Austrian Airlines. Let trvá s krátkým přestupem přibližně třináct hodin.