Kdo zabije Rhaenyra Targaryen?

Kdo zabije Rhaenyra Targaryen?

Jak zemre Rhaenyra

Odsoudil Rhaenyru jako zrádkyni a potrestal ji doslova dračí zrádcovskou smrtí. Nechal Sluncežára, aby ji zaživa pohltil, zatímco jejího syna, tehdy teprve desetiletého chlapce, nutil hrůzné představení sledovat. A následně rozhodl, že nikdy nebyla královnou a v záznamech bude uváděna pouze jako princezna.
Archiv

Jak zemřel Daemon Targaryen

V čtvrtém dílu Rodu draka se Daemon vrátil do Králova přístaviště a brzy jsme zjistili proč. Rozhodl se totiž vyrazit se svou neteří Rhaenyrou do podhradí a tam ji svést. Sám byl možná překvapen, jak snadné to pro něho bylo, a když už byl v nejlepším, náhle se od ní odtrhnul a utekl.
Archiv

Kdo hrál Lady Rhaena Targaryen

Phoebe Campbell jako Rhaena Targaryen: Druhá dcera lady Laeny a sestra Baely. Harry Collett jako Jacaerys Velaryon: Nejstarší syn Rhaenyry Targaryen. Ryan Corr jako Harwin Strong: Ser známý jako Kostilam je údajně nejsilnějším mužem Sedmi království. Nejstarší syn Lyonela Stronga a dědic Harrenova.

Kdo je daemon Targaryen

Daemon Blackfyre, první a největší uchazeč o Železný trůn z řad Blackfyrů, se narodil princezně Železného trůnu Daeně Targaryen, sestře a manželce krále Baelor I.. Ten však manželství s ní nikdy nenaplnil, ba naopak ho brzy úplně zrušil, a dal Daenu, spolu se svými dalšími dvěma sestrami, pod zámek.

Kdo je otec Daenerys

Daenerys Targaryen
Pohlaví žena
Národnost Valyrijka
Tituly Královna za vodou, královna Meereenu, khaleesi Velkého trávového moře
Rodina khal Drogo(manžel) Viserys III. Targaryen(bratr) Rhaegar Targaryen(bratr) Aerys II. Targaryen(otec) Rhaella Targaryen(matka)

Jak dopadne tanec draků

„Tanec draků“ tak skončil až v roce 131 vítězstvím Aegona II. Ten ale krátce poté zemřel. A protože nezanechal mužského dědice, jeho nástupcem stal právě syn Rhaenyry Aegon III., který se navíc oženil s dcerou svého předchůdce – zřejmě se jednalo o kompromis mezi znepřátelenými stranami.

Proč Daemon zpíval drakovi

Dříve tento drak patřil králi Jaehaerysovi I., nicméně od jeho smrti na něm nikdo neseděl. Pravděpodobně má však slabost pro zpěv, protože, když Daemon k němu přistupoval, zpíval. Daemon zpíval písničku ve vysoké valyrijštině.

Kdo byl šílený král ve Hře o trůny

Targaryen. Oženil se s Rhaellou Targaryen a měl s ní tři děti – Rhaegara, Viseryse a Daenerys. Přezdívalo se mu Šílený král. Začátek jeho vlády byl poklidný a mírumilovný a lid ho měl rád, říše se opět pozvedala.

Kdo zabil Sileneho krale

Příběh je to známý a jasný. Šílený král neunesl fakt, že jej zbavili trůnu, zastřelil svého psychiatra a sám se utopil.

Kdo je Jon sníh

Jon Sníh (anglicky Jon Snow) je fiktivní postava z knižní ságy Píseň ledu a ohně spisovatele George R. R. Martina. V televizní adaptaci, seriálu Hra o trůny, jej ztvárnil herec Kit Harington. Je jednou z hlavních postav a v knize jedním z hlavních vypravěčů.

Kdo vyhraje tanec draků

Nakonec však měli tři syny – Jacaeryse, Luceryse a Joffreyho a každý z nich získal i svého vlastního draka.

Jak zemře Cersei

Jednou z těch (asi) méně závažných byla smrt Cersei Lannister. Šlo o postavu, kterou diváci zaslouženě nenáviděli dlouhé roky a tak jistě doufali, že její odchod ze světa bude dostatečně rázný a drsný, ale k tomu nedošlo. Cersei se svým bratrem Jaimem (Nikolaj Coster-Waldau) zemřela zasypána v katakombách.

Kdo zabije horu

Ser Gregor Clegane, zvaný Hora která jede byl nejobávanějším rytířem ve službách rodu Lannisterů. V jejich službách se neštítil zabíjení, drancování, znásilňování a bez jakýchkoliv výčitek zabil i několik dětí, i nemluvňat.

Jak zemre Jon Snow

Pátá série seriálu končí scénou, kdy je Jon Sníh zabit bratry z Noční hlídky, kteří nesouhlasí s jeho spojenectvím s Divokými.

Jak zemřel KHAL drogo

Daenerys požádá o pomoc čarodějnici, při rituálu ovšem zemře kromě khalova oblíbeného hřebce také jejich nenarozené dítě. Drogo je navíc sice znovu živý, ale zůstává v katatonickém stavu a nikoho nevnímá. Aby ho vysvobodila z jeho utrpení, Daenerys se nakonec s Drogem rozloučí a udusí ho.

Kdo zabil krále joffreyho

Z vraždy Joffreyho je obviněn Tyrion, kterému se ale nakonec podaří utéct. V knize není řečeno, kdo za vraždou stál, avšak v seriálu se jako skutečná vražedkyně ukáže Olenna Tyrell, babička mladé Margaery.

Kdo je Egon hra o Truny

Nejstarší, slepý člen rodu Targaryenů, který upadl v zapomnění. Nejstarší žijící člen rodu Targaryenů a zároveň nejstarší člověk v Sedmi královstvích. V mladém věku se rozhodl opustit svůj rod a připojil se k mistrům Černého hradu na Zdi.

Jak dopadla Hra o trůny

Vládcem zbylých šesti království se stal Bran Stark! Rovněž se rozhodlo, že král se bude volit a železný trůn se tak už nadále nebude dědit. Rádcem nového panovníka se stal Tyrion a Ser Davos. Sansa Stark osvobodila sever od sedmi království a stala jeho vládkyní.

Kdo je otec Johna Sněha

Poctivý a spravedlivý nemanželský syn lorda Eddarda Starka, který se přidal k Noční hlídce. Jon Sníh je nemanželským synem lorda Eddarda Starka ze Zimohradu.

Co se stalo s Daenerys

„Nevíme, kde je její tělo,“ naznačila Clarke. Narážela tím na skutečnost, že tělo Daenerys po smrti odnesl její drak Drogon. Samwell Tarly (John Bradley-West) později potvrdil, že s ní odletěl na východ směrem k městu Volantis. Fanoušci seriálu jistě vědí, že v něm sídlí Rudé kněžky, které umí mrtvým vrátit život.

Jak UMRE Daenerys

Ačkoliv byla Deanerys dlouho považována za kladnou postavu, v poslední sérii zůstal fanoušci tak trochu v šoku. Dračí královna totiž se totiž proměnila v tyranku, a nakonec jí zavraždil její synovec a milenec Jon Snow.

Co znamená Khaleesi

Od roku 2011 tak v USA žije již 146 dětí se jménem Khaleesi, což v uměle vytvořené dothračtině znamená „královna“.

Kdo zabil Cersei

Jednou z mnoha hlavních postav, které nepřežily závěrečnou řadu Hry o trůny (Game of Thrones), byla královna Cersei Lannister (Lena Headey). Zemřela v páté epizodě závěrečné osmé série v náručí svého bratra/milence Jaimeho, kdy je při útoku Daenerys na Královo přístaviště zavalilo padající kamení.

Koho zabil Robert Baratheon

Robert zasáhl prince kladivem do hrudního plátu. Rhaegar na místě umírá. Muži z obou znepřátelených stran pátrají v řece po rubínech, které se po úderu kladiva uvolnily z princova brnění. V Bitvě na Trojzubci byl těžce zraněn ser Barristan Selmy, člen Královské gardy.

Jak zemrela Daenerys

Ačkoliv byla Deanerys dlouho považována za kladnou postavu, v poslední sérii zůstal fanoušci tak trochu v šoku. Dračí královna totiž se totiž proměnila v tyranku, a nakonec jí zavraždil její synovec a milenec Jon Snow.