Jaký orgán je pod žebry?

Jaký orgán je pod žebry?

Který orgán je vlevo pod žebry

Na dotaz odpovídá Mgr.

Dobrý den, bolest pod levým žebrem často souvisí s páteří nebo se žebry. Vlevo se také nachází slinivka, slezina a bolest také může být spjata se žaludkem.
Archiv

Co bolí na pravé straně pod žebry

Bolest břicha pod žebry může poukazovat na podrážděný žaludek, onemocnění jícnu, cévní komplikace či dokonce infarkt. Jde-li o bolest v celém pruhu, může jít o zánět pobřišnice. Vždy tedy sledujte příznaky a případně vyhledejte lékaře. Bolest v pravém podžebří – je typická pro žlučník.
Archiv

Co je v levém podžebří

Bolest břicha v levém podžebří je poměrně častým problémem. V této oblasti se v dutině břišní nachází zejména slezina, a proto bolesti tomto místě často souvisí právě s onemocněními sleziny.

Co znamená bolest v pravém podžebří

Bolest v pravém podžebří je typická pro zánět žlučník. Tupou ostrou bolestí v pravém podžebří se často projevují jaterní potíže. Bolest v pravém podbřišku může signalizovat zánět slepého střeva.

Jaký orgán je vlevo dole

Tlusté střevo bolí vlevo dole

S nepříjemnými pocity vlevo dole je spojováno tlusté střevo, případně jeho zánět neboli ulcerózní kolitida. K tomu se obvykle přidávají průjmy, nevolnost a ztráta chuti k jídlu.

Co znamená bolest v levém boku

Do levého boku se promítá postižení sleziny či onemocnění ledvin, jako například zánět nebo ledvinové kameny (bývají zároveň potíže při močení). V pravém boku mohou být bolesti vyvolávány zánětem slepého střeva či onemocněním jater.

Co je pod žebry

V oblasti pravého podžebří se v dutině břišní nachází játra a žlučník, proto většina bolestí v této oblasti vychází právě z nich. Pochopitelně nesmíme zapomenout ani na přenesenou bolest z hrudníku.

Co znamená bolest pod žebry

Pokud pociťujete bolest nebo křeče uprostřed pod žebry, může jít o žaludeční vřed, problémy s refluxem nebo zapálený pankreas. Vaše trávení zřejmě má nějakou poruchu. Také je možné, že jde o žlučový kámen.

Jak se pozná nemocný žlučník

Příznaky onemocnění žlučníkupíchání, napětí či pocit plnosti břicha,nadýmání,říhání,nevolnost,zvracení,poruchy stolice,zažloutlé oční bělmo.

Jak bolí žlučník

Často probíhá bezpříznakově a kameny o sobě dávají vědět až např. po nevhodném jídle, nebo při stresu,a to ve formě silné, křečovité, prudce nastupující bolesti v pravém podžebří, mluvíme o tzv. žlučníkové kolice. Taková bolest žlučníku přichází často vnoci a může být provázena i zvracením a celkovou schváceností.

Proč mě po sexu bolí břicho

Ačkoli ženy mnohdy bolesti po sexu lokalizují právě v oblasti břicha, většinou se jedná o bolest v oblasti pánevního dna. Bývají totiž častěji spojeny s vaginálními než se žaludečními potížemi, vysvětluje pro Women's health magazín gynekoložka Mary Jane Minkinová z americké Yale University School of Medicine.

Proč mě bolí v levém boku

Bolest v levém boku je poměrně častý problém, který obvykle souvisí s překrvením sleziny. Kromě toho se však může objevit i u nemocí vylučovací soustavy a při bolestech páteře. Jde zřejmě o nejčastější příčinu bolestí v levém boku. Většinou jde o prosté překrvení sleziny při fyzické námaze.

Co bolí vlevo dole

S nepříjemnými pocity vlevo dole je spojováno tlusté střevo, případně jeho zánět neboli ulcerózní kolitida. K tomu se obvykle přidávají průjmy, nevolnost a ztráta chuti k jídlu. Mezi příčiny tohoto onemocnění se řadí nevhodná strava, kouření, stres, napětí i dědičné dispozice.

Kde bolí pravý Vajecnik

Velká bolest v podbřišku

Nejčastějším příznakem cyst na vaječnících je bolest v dolní pravé či levé části podbřišku a tedy v oblasti, kde se nacházejí vaječníky.

Co znamená bolest pod pravým prsem

Bolest v oblasti prsou může značit banální problémy i život ohrožující stav vyžadující okamžitou lékařskou pomoc. K nejčastějším původcům bolesti patří astma, skřípnutý nerv, kašel, stres, úraz, angina pectoris, infarkt myokardu, zánět slinivky břišní a zápal plic.

Kde bolí břicho ze stresu

Stres může narušit pohyby (motilitu) žaludku a vyvolat přecitlivělost gastrointestinálního traktu a problémy jako žaludeční nevolnost, křeče v žaludku a břiše a nadýmání. Kromě bolesti břicha mohou být se stresem spojené i další symptomy, například: nespavost. poruchy příjmu potravy.

Co všechno může bolet od páteře

Většinou se bolesti zad objevují na konkrétní části páteře. Rozlišujeme tedy bolest v oblasti krční, hrudní a bederní. Zapříčiňuje ji oslabení hlubokých stabilizačních svalů, přičemž povrchové svaly jsou přetížené. Může pak dojít k omezení hybnosti a mravenčení v končetinách.

Jak uklidnit žlučník

Nutná je především pravidelnost v jídle, menší porce a dostatečný příjem tekutin. Do jídelníčku zařaďte hodně zeleniny, nízkotučné mléčné výrobky, ryby (vyjma tučných ryb, jako jsou losos nebo makrela), bílé maso a potraviny bohaté na vlákninu. Z nápojů čaj, neperlivou vodu a ovocné a zeleninové šťávy.

Kdy bolí žlučník

Jak bolí žlučník Podráždění se podle lékaře projevuje tlakem v pravém podžebří a pocity na zvracení. Bolest často vystřeluje až do zad. Taky může jít i o biliární koliku, která je vyvolaná stahem žlučníku.

Jak se projevuje zánět žlučníku

Zánět žlučníku

Chronická cholecystitida má projevy mírnější, různé trávicí obtíže,jako je pobolívání břicha, nechutenství, pocity plnosti po tučnějším jídle a nadýmání. Je častější u žena výkyvy vhladinách ženských hormonů ji mohou zhoršovat. To proto jsou bolesti žlučníku v těhotenství častější.

Jak zmirnit bolest při sexu

Další příčinou bolesti při pohlavním styku může být vaginální suchost, vyzkoušejte, i v rámci předehry, aplikaci vaginálních či lubrikačních gelů. Přirozené zvlhčení a zmírnění tření způsobené intimní suchostí pomůže odstranit Lactacyd Caring Glide intimní lubrikační gel (koupit v e-shopu).

Co delat kdyz po sexu teče krev

Podle doktorky Johnsonové může být krvácení, zvláště po sexu, příznakem kapavky nebo chlamydiové infekce. Tyto sexuálně přenosné nemoci, stejně jako trichomoniáza a lidský papilomavirus (HPV), mohou způsobit zánět děložního čípku, který se projeví právě krvácením.

Co znamená píchání v levém boku

Pokud se objeví bolest v levém boku, obvykle jde o slezinu. Zpravidla se slezina překrví při fyzické námaze, například při běhu na dlouhou vzdálenost bez dostatečného tréninku. Bolest rychle odezní, pokud člověk přeruší zátěžovou aktivitu.

Jak gynekolog pozna rakovinu vaječníku

Jak se pozná rakovina vaječníků Obvykle stěží. Časná diagnostika je totiž většinou ztížená nespecifickými a také velice nenápadnými příznaky, které zejména na počátku onemocnění nemusejí být vůbec patrné. Uniknout tak mohou i lékaři při běžné gynekologické prohlídce či vyšetření ultrazvukem.

Jak se projevuje rakovina spodku

DALŠÍ PŘÍZNAKY RAKOVINY VAJEČNÍKŮ

Projevy nádorového onemocnění vaječníků a vejcovodů přicházejí bohužel pozdě a nejsou pro toto onemocnění příliš jednoznačné. Pacientky mívají pocit nepohody v břiše, jsou unavené, mají pocit plnosti, někdy se jim zvětšuje objem břicha.