Kdo hraje Rhaenyra Targaryen?

Kdo hraje Rhaenyra Targaryen?

Kdo hraje Rhaenyra

Rhaenyra Targaryen (Emma D'Arcy): Primární následnicí trůnu bude Viserysova dcera z prvního manželství, což dozajista nepovede k žádným svárům. Rhaenyrě pomáhá, že má osedlaného i draka – a z chronologie Martinova díla se dá očekávat, že se v průběhu děje stane první královnou na Železném trůnu.
Archiv

Jak zemře Rhaenyra

Odsoudil Rhaenyru jako zrádkyni a potrestal ji doslova dračí zrádcovskou smrtí. Nechal Sluncežára, aby ji zaživa pohltil, zatímco jejího syna, tehdy teprve desetiletého chlapce, nutil hrůzné představení sledovat. A následně rozhodl, že nikdy nebyla královnou a v záznamech bude uváděna pouze jako princezna.
Archiv

Kdo zabije Rhaenyra Targaryen

Rhaenyře se při nepokojích podařilo uprchnout z města, ale byla zrazena a vydáno Aegonovi II., jenž byl považován za mrtvého – jeho zranění byla ale tak vážná, že doslova zešílel. Aegon svou nevlastní sestru předhodil svému zmrzačenému drakovi Sunfyrovi, tím její život roku 130 AC končí. Aegon II.
Archiv

Jak zemrel Daemon Targaryen

Toho poslala na Bouřlivý konec, aby vyjednal spojenectví s rodem Baratheonů, ten tu však neuspěl a navíc tu narazil na svého soka Aemonda Targaryena, který ho v následném střetu na dracích zabil.

Kdo je daemon Targaryen

Daemon Blackfyre, první a největší uchazeč o Železný trůn z řad Blackfyrů, se narodil princezně Železného trůnu Daeně Targaryen, sestře a manželce krále Baelor I.. Ten však manželství s ní nikdy nenaplnil, ba naopak ho brzy úplně zrušil, a dal Daenu, spolu se svými dalšími dvěma sestrami, pod zámek.

V jakém roce se odehrává Rod draka

série: Příběh. Děj seriálu Rod Draka se odehrává zhruba 200 let před událostmi Hry o trůny a zaměřuje se především na rod Targaryenů, tedy na vznešenou rodinu valyrijského původu, která po určitou dobu vládla celému Západozemí a ve své moci měla více než 15 draků.

Kdo je otec Daenerys

Daenerys Targaryen
Pohlaví žena
Národnost Valyrijka
Tituly Královna za vodou, královna Meereenu, khaleesi Velkého trávového moře
Rodina khal Drogo(manžel) Viserys III. Targaryen(bratr) Rhaegar Targaryen(bratr) Aerys II. Targaryen(otec) Rhaella Targaryen(matka)

Kdo byl Daemon Targaryen

Daemon Blackfyre, první a největší uchazeč o Železný trůn z řad Blackfyrů, se narodil princezně Železného trůnu Daeně Targaryen, sestře a manželce krále Baelor I.. Ten však manželství s ní nikdy nenaplnil, ba naopak ho brzy úplně zrušil, a dal Daenu, spolu se svými dalšími dvěma sestrami, pod zámek.

Kdo je Aegon Targaryen

Targaryen také známý jako Aegon Dobyvatel nebo Aegon Dračí pán je zakladatelem mocné vládnoucí dynastie a první Targaryen na Železném trůnu. Stal se jednou ze tří dračích hlav rodového znaku Targaryenů. Je popisován jako vysoký, silný muž s širokými rameny a tmavě fialovýma očima.

Kdo byl šílený král ve Hře o trůny

Targaryen. Oženil se s Rhaellou Targaryen a měl s ní tři děti – Rhaegara, Viseryse a Daenerys. Přezdívalo se mu Šílený král. Začátek jeho vlády byl poklidný a mírumilovný a lid ho měl rád, říše se opět pozvedala.

Jak dopadne Rod draka

Na hřbetě své dračí samice Meleys prorazí podlahu chrámu, rozmetá množství přihlížejících, a pak konfrontuje celé mocenské spiknutí. Nakonec však dračici neporučí slovem „Dracarys!

Jak zkrotit draka

Jak vycvičit draka (anglicky How to Train Your Dragon) je americká mediální franšíza, kterou vytvořilo animátorské studio DreamWorks Animation jako volnou interpretaci knižní předlohy pro děti od britské spisovatelky Cressidy Cowellové.

Kdo je Jon sníh

Jon Sníh (anglicky Jon Snow) je fiktivní postava z knižní ságy Píseň ledu a ohně spisovatele George R. R. Martina. V televizní adaptaci, seriálu Hra o trůny, jej ztvárnil herec Kit Harington. Je jednou z hlavních postav a v knize jedním z hlavních vypravěčů.

Kdo je Egon hra o Truny

Nejstarší, slepý člen rodu Targaryenů, který upadl v zapomnění. Nejstarší žijící člen rodu Targaryenů a zároveň nejstarší člověk v Sedmi královstvích. V mladém věku se rozhodl opustit svůj rod a připojil se k mistrům Černého hradu na Zdi.

Jak často vychází Rod draka

Nové díly seriálu Rod draka, dlouho očekávaného prequelu ke Hře o trůny, vychází každý týden závěr řady 24. října 2022.

Kdy bude druhá řada rodu draka

Útěchou by mohla být alespoň kratší produkční doba takto osekané sezony, aby mohla k divákům zamířit už v létě 2024.

Kdo mluví Škyťáka

V roli Škyťáka se vrací herec Jay Baruchel, který podle DeBloise všechny tyto kvality ztělesňuje.

Jak vycvičit draka delka

Jak vycvičit draka: Lexikon draků (anglicky Book of Dragons) je 18minutový krátký film.

Jak zemre Jon Snow

Pátá série seriálu končí scénou, kdy je Jon Sníh zabit bratry z Noční hlídky, kteří nesouhlasí s jeho spojenectvím s Divokými.

Kdo zabije horu

Ser Gregor Clegane, zvaný Hora která jede byl nejobávanějším rytířem ve službách rodu Lannisterů. V jejich službách se neštítil zabíjení, drancování, znásilňování a bez jakýchkoliv výčitek zabil i několik dětí, i nemluvňat.

Kdy bude 2 série Rod draka

Útěchou by mohla být alespoň kratší produkční doba takto osekané sezony, aby mohla k divákům zamířit už v létě 2024.

Kdy vychazi Rok draka

Nové díly seriálu Rod draka, dlouho očekávaného prequelu ke Hře o trůny, vychází každý týden závěr řady 24. října 2022.

Kdy bude nová série Rod draka

Natáčet se sice bude dlouho, ale ve skutečnosti nejde o zas tak dlouhé natáčení, protože pro první sérii se pořizovaly záběry celých deset měsíců. Tím se opět dostáváme k očekávané premiéře druhé série. Tyto nejnovější informace jednoznačně potvrdily, že se pokračování dočkáme nejdříve v létě roku 2024.

Jak Škyťák přišel o nohu

Škyťák ovšem musel vzápětí zabojovat se svým otcem, který chtěl pomocí Bezzubky vymýtit všechny draky na světě. V překvapivém finále Škyťák sám přišel o nohu, čímž jeho pouto s bezocasým drakem ještě zesílilo.

Kdo natočil Jak vycvičit draka

Dean DeBloisChris Sanders
Jak vycvičit draka/Režiséři