Kde se odehrává Hra o trůny?

Kde se odehrává Hra o trůny?

Kde koukat na hru o trůny

Hra o trůny – sledovat online: stream, nákup nebo půjčení

Aktuálně máte možnost sledovat "Hra o trůny" streaming u HBO Max, O2 TV.

Kdy se odehrává hra o Truny

Děj Hry o trůny se odehrává v Sedmi královstvích kontinentu Západozemí, ve světě temného středověku, mezi statečnými a drsnými rytíři, mocnými čaroději, draky, zlovlky.
Archiv

Kde je Zimohrad

Severní Irsko

Dalším významným místem je Zimohrad, kde v seriálu sídlí rod Starků a také král Severu. Veškeré jeho exteriéry se natáčely na hradě s názvem Castle Ward, který poznáte především podle jeho typického nádvoří.
Archiv

Co se natáčelo v Dubrovníku

Dubrovník je pravděpodobně nejdůležitější lokalitou na naší trase, protože sloužil jako natáčecí lokalita pro hlavní město Sedmi království po celých 5 sezón. Historické centrum Dubrovníku bylo opravdu skvělým místem pro natáčení tohoto seriálu, obzvláště pak městské hradby a úzké uličky starého města.

Jak jdou po sobě knihy Hra o trůny

Jdou po sobě tak, jak napsala pet-kyval: Hra o trůny, Střet králů, Bouře mečů, Hostina pro vrány a Tanec s draky.

Kdo byl šílený král ve Hře o trůny

Targaryen. Oženil se s Rhaellou Targaryen a měl s ní tři děti – Rhaegara, Viseryse a Daenerys. Přezdívalo se mu Šílený král. Začátek jeho vlády byl poklidný a mírumilovný a lid ho měl rád, říše se opět pozvedala.

Jak se natáčela Hra o trůny

Ateliéry v Belfastu

Pro většinu interiérových scén byly postaveny natáčecí sety ve studiích Titanic Studios v Belfastu, hlavním městě Severního Irska. Jedná se o jedny z největších evropských filmových studií, které využívají společnosti jako Universal, Playtone nebo právě HBO, které zde Hru o trůny natáčelo.

Kde se natacelo kralovo Pristaviste

Královo přístaviště v Dubrovníku

Malta nebyla jedinou destinací, kde se točilo Královo přístaviště. Řada klíčových scén vznikala v chorvatském Dubrovníku. Středověké město se svými dokonale zachovalými hradbami, bylo jako stvořené pro ztvárnění vysněného hlavního města Západozemí.

Co se natáčelo v Chorvatsku

Filmaři točí v Chorvatsku o sto šestIrčin románek (1936)Poklad na Stříbrném jezeře (1962)Okupace ve 26 obrazech (1978)Tajemství staré půdy (1984)Výchova dívek v Čechách (1997)Účastníci zájezdu (2006)Diana (2013)

Jak zemře Daenerys Targaryen

Ačkoliv byla Deanerys dlouho považována za kladnou postavu, v poslední sérii zůstal fanoušci tak trochu v šoku. Dračí královna totiž se totiž proměnila v tyranku, a nakonec jí zavraždil její synovec a milenec Jon Snow.

Jak měla skončit Hra o trůny

A úplný závěr tomu nasadil korunu. Bran na železném trůnu, Daenerys, která přežila bitvu u Zimohradu jen proto, aby se během deseti minut zbláznila a vyvraždila obyvatele Králova přístaviště, a Jon, následník trůnu, který je následník jen proto, aby se vrátil na Zeď, ve které je díra.

Na co zemřel král Viserys

Král dříve létal na obrovském draku Balerionovi, který následně umřel stářím. Dříve na něm jezdila princezna Aerea Targaryen, která se s drakem jednoho dne ztratila, ale jakmile se vrátili, Aerea podlehla neznámé nemoci. Je možné, že to, čemu podlehla Aerea, zůstalo na Balerionovi.

Jak zemřel Daemon Targaryen

V čtvrtém dílu Rodu draka se Daemon vrátil do Králova přístaviště a brzy jsme zjistili proč. Rozhodl se totiž vyrazit se svou neteří Rhaenyrou do podhradí a tam ji svést. Sám byl možná překvapen, jak snadné to pro něho bylo, a když už byl v nejlepším, náhle se od ní odtrhnul a utekl.

Jak dopadla Hra o trůny

Vládcem zbylých šesti království se stal Bran Stark! Rovněž se rozhodlo, že král se bude volit a železný trůn se tak už nadále nebude dědit. Rádcem nového panovníka se stal Tyrion a Ser Davos. Sansa Stark osvobodila sever od sedmi království a stala jeho vládkyní.

Kdo vladl na zeleznem trunu

Aerys II. byl poslední král z rodu Targaryenů, který (zatím) seděl na Železném trůnu.

Co se natáčelo na Maltě

Malta je proto skvělým místem pro návštěvu v každém ročním období. Milovníky filmů zaujme fakt, že se tu natáčely filmy jako Gladiátor, Trója, Souboj Titánů, Hrabě Monte Christo nebo populární seriál Hra o trůny. Souostroví je známé též pro jeskyni Calypso, ve které Homér napsal svůj epos Odysseia.

Kde se Natácel Vinnetou

I když je v titulkách uvedena německo-jugoslávská koprodukce, ne každý ví, že filmy byly natočeny v zemích bývalé Jugoslávie, především však v Chorvatsku. K natáčení scén z Divokého západu použili filmaři největší klenoty chorvatské přírody – národní parky Plitvická jezera, Krka a Paklenica.

Kde se v Chorvatsku natáčel Vinnetou

Zajímavost: V parku Plitvická jezera se počátkem 60. let minulého století točil populární film Poklad na Stříbrném jezeře, jehož předlohou byl stejnojmenný román spisovatele Karla Maye. Francouzský herec Pierre Brice se tehdy divákům vryl do paměti jako Vinnetou, Američan Lex Barker tvárnil roli Old Shatterhanda.

Jak skončila Hra o trůny

Vládcem zbylých šesti království se stal Bran Stark! Rovněž se rozhodlo, že král se bude volit a železný trůn se tak už nadále nebude dědit. Rádcem nového panovníka se stal Tyrion a Ser Davos. Sansa Stark osvobodila sever od sedmi království a stala jeho vládkyní.

Co znamená Khaleesi

Od roku 2011 tak v USA žije již 146 dětí se jménem Khaleesi, což v uměle vytvořené dothračtině znamená „královna“.

Jak zemře Rhaenyra

Odsoudil Rhaenyru jako zrádkyni a potrestal ji doslova dračí zrádcovskou smrtí. Nechal Sluncežára, aby ji zaživa pohltil, zatímco jejího syna, tehdy teprve desetiletého chlapce, nutil hrůzné představení sledovat. A následně rozhodl, že nikdy nebyla královnou a v záznamech bude uváděna pouze jako princezna.

Kdo byl Daemon Targaryen

Daemon Blackfyre, první a největší uchazeč o Železný trůn z řad Blackfyrů, se narodil princezně Železného trůnu Daeně Targaryen, sestře a manželce krále Baelor I.. Ten však manželství s ní nikdy nenaplnil, ba naopak ho brzy úplně zrušil, a dal Daenu, spolu se svými dalšími dvěma sestrami, pod zámek.

Proč Daemon zpíval drakovi

Dříve tento drak patřil králi Jaehaerysovi I., nicméně od jeho smrti na něm nikdo neseděl. Pravděpodobně má však slabost pro zpěv, protože, když Daemon k němu přistupoval, zpíval. Daemon zpíval písničku ve vysoké valyrijštině.

Kdo je otec Daenerys

Daenerys Targaryen
Pohlaví žena
Národnost Valyrijka
Tituly Královna za vodou, královna Meereenu, khaleesi Velkého trávového moře
Rodina khal Drogo(manžel) Viserys III. Targaryen(bratr) Rhaegar Targaryen(bratr) Aerys II. Targaryen(otec) Rhaella Targaryen(matka)

Kdo zabil Sileneho krale

Příběh je to známý a jasný. Šílený král neunesl fakt, že jej zbavili trůnu, zastřelil svého psychiatra a sám se utopil.