Kdy nemusí být evidenční kontrola?

Kdy nemusí být evidenční kontrola?

Na koho musí být Evidencni kontrola

Evidenční kontrolu je nutné absolvovat při každé změně majitele, zápisu jiného vlastníka či přepisu v rámci dědictví.
Archiv

Jak je dlouho platná evidenční kontrola

U evidenčních kontrol dochází k prodloužení platnosti ze současných 30 dnů na 1 rok, a to bez omezení počtu úkonů. Toto prodloužení platí zpětně i pro již proběhlé evidenční kontroly. Pokud tedy například řidič úspěšně absolvoval evidenční kontrolu v lednu 2023, platí mu nově do ledna roku 2024.
Archiv

Co vše na evidenční kontrolu

Evidenční kontrolu vozidel provádějí odborníci ve stanicích technické kontroly (STK). Musí ji absolvovat každé motorové vozidlo v případě přepsání na nového majitele nebo provozovatele. Posuzuje se při ní, zda skutečný stav automobilu či motorky odpovídá údajům zapsaným v malém a velkém technickém průkazu.

Jak udělat evidenční kontrolu u nepojízdného auta

Evidenční kontrola se může provést i na nepojízdném, popř. částečně rozebraném vozidle, na kterém jsou jasně zřetelné identifikátory vozidla (VIN a typ motoru). U částečně rozebraného vozidla musí být prokazatelné, že doklady předkládané k tomuto vozidlu se dají s tímto vozidlem ztotožnit.

Kdo platí za přepis auta

Samotný přepis vozidla je zpoplatněn částkou 800 Kč, kterou platí prodávající, pokud není smluvně určeno jinak. K tomu si připočítejte poplatek za evidenční kontrolu na STK ve výši 400 Kč a případně ekologickou daň. Výše ekologické daně se odvíjí od emisní třídy vozidla.

Jak dlouho mám na přepis auta

56/2001 Sb., o podmínkách provozu vozidel na pozemních komunikacích, do 10 pracovních dní podat žádost o zápis změny vlastníka silničního vozidla na registru silničních vozidel. Zápis změny vlastníka vozidla může provést jakýkoliv obecní úřad obce s rozšířenou působností (odbor dopravy).

Co kdyz Neprojdu Evidencni kontrolou

Za situace, kdy jste si pořídil automobil, který neprošel evidenční kontrolou, můžete uplatnit reklamaci podle ustanovení § 2169 odst. 1 občanského zákoníku. Podle zmíněného ustanovení můžete požadovat bezplatnou opravu nebo výměnu automobilu za automobil bez vad.

Kdy auto neprojde Evidencni kontrolou

Evidenční kontrola není povinná v případě, kdy se chce dosavadní provozovatel vozidla stát i vlastníkem (např. při ukončení leasingu).

Jak je to s evidenční kontrolou

Vlastní evidenční kontrola většinou trvá kolem 20 min včetně administrativy a platby. Průměrná cena evidenční prohlídky je 400 Kč. Jejím výstupem je protokol o evidenční kontrole se zápisem: „Vozidlo z hlediska evidenční kontroly vyhovuje.

Jak zjistit jestli bylo auto přepsáno

Informace z registru vozidel lze získat online zde.

Informace z registru vozidel získáte nejjednodušeji na webu Cebia.com po zadání VIN kódu. Ve výpisu historie vozu získáte data z registru vozidel přehledně zobrazena.

Jak převést auto bez technické

Přepis vozidla lze učinit i bez platné STK. Jedinou věcí na kterou nesmíte zapomenout je, že vozidlo musí mít evidenční kontrolu. V praxi to znamená, že vozidlo musíte naložit na odtah a dovézt na kontrolní stanici, kde vám vydají evidenční osvědčení (bez platné STK nesmíte na pozemní komunikace).

Co dělat když nedojde k přepisu auta

Řešením je zaslání výzvy kupujícímu k odstranění tohoto závadného stavu a pokud výzva nepomůže, tak je třeba řešit prostřednictvím žaloby soudu na určení vlastnictví. Na základě rozsudku soudu je pak možno zajistit výmaz prodávajícího z evidence vozidel i bez součinnosti kupujícího.

Na co si dát pozor při prodeji auta

Lhůta na přepis vozidla je 10 dní

Po prodeji vozidla musíte o zápis změny vlastníka požádat do 10 dnů. Proto důrazně doporučujeme zplnomocnit k převodu vozidla právě osobu prodávajícího, a ne naopak. V případě nedodržení lhůty hrozí oběma stranám pokuta ve výši až 50 000 Kč.

Jak dlouho můžu jezdit s propadlou technickou

Vozidla bez platné STK déle než 6 měsíců je zakázáno odstavovat na pozemních komunikacích.

Co dělat když evidenční kontrola nevyhovuje

Co dělat když evidenční kontrola nevyhovuje

V takovém případě bude v závěru evidenční kontroly uvedeno: „Vozidlo z hlediska evidenční kontroly nevyhovuje. “ Tento protokol je pro přepis vozidla platný a lze ho použít.

Jak přimět kupce auta k převodu

Můžete mu zkusit zaslat písemnou tzv. předžalobní výzvu, ve které jej vyzvete k součinnosti, tj. aby se s Vámi dostavil na příslušný úřad a byl dokončen přepis. Druhou možností je písemně odstoupit od uzavřené smlouvy z důvodu podstatného porušení povinnosti (tj.

Jak dlouho lze jezdit bez technické

Vozidla bez platné STK déle než 6 měsíců je zakázáno odstavovat na pozemních komunikacích.

Jak policie kontroluje technickou

Nemusí vás ani kontrolovat tak, že vaše vozidlo zastaví a prohlédne si známku STK vedle registrační značky. Policie může vaše vozidlo lustrovat na dálku, stačí, pokud do databáze zadá vaši registrační značku. Okamžitě zjistí, zda je vaše osvědčení od STK ještě platné.

Jak zjistím jestli je na mě napsané auto

Informace z registru vozidel lze získat online zde.

Informace z registru vozidel získáte nejjednodušeji na webu Cebia.com po zadání VIN kódu. Ve výpisu historie vozu získáte data z registru vozidla přehledně znázorněna.

Na co si dát pozor při přepisu auta

Při přepisu vozidla je obzvlášť potřeba si dát pozor na lhůtu k přepisu auta. Prodávající totiž ručí za to, že přepis vozidla proběhne do 10 dní od podepsání kupní smlouvy. Pokud tuto lhůtu nedodrží, hrozí mu pokuta až do 50 000 korun.

Co musím udělat Kdyz prodam auto

Jak postupovat při prodeji autaVytvoření inzerátu. Vložit inzerát.Připravit si kupní smlouvu. Našimi právníky prověřenou Kupní smlouvu nabízíme zdarma.Evidenční kontrola.Přepis vozidla na nového majitele.Zrušení povinného ručení

Kdo odpovídá za přepis auta

Prodávající odpovídá za přepis vozidla

Za účelem přepisu vozidla na nového majitele je třeba navštívit dopravní odbor kteréhokoliv úřadu obce s rozšířenou působností. Nezáleží na bydlišti prodávajícího nebo kupujícího ani na místě prodeje.

Co kdyz zapomenu na technickou

Co když neprojdu STKvozidlo po tuto dobu můžeš běžně používat.opakovanou prohlídků musíš provést do 30 kalendářních dnů na stejné stanici STK, která prohlídku naposledy prováděla.při opakované technické prohlídce se kontrolují jen závady zjištěné při poslední kontrole.

Co hrozí za Nepřepsání auta

Shrnuto a podtrženo, dokud nový majitel nepřepíše auto na sebe, jste za něj odpovědní vy. Dokonce, pokud vozidlo prodáte a do 10 dnů od uzavření kupní smlouvy není přepsané na nového majitele, tak vám hrozí pokuta až 50 000 Kč. V ideálním případě byste měli pro přepsání automobilu společně zajít na registr vozidel.

Jak dlouho může být propadlá technická kontrola

Ať už je technická kontrola vašeho auto propadlá dva týdny nebo šest měsíců, podle zákona nesmíte s takovým autem na silnici. Pokud tak přesto učiníte a zastaví vás policejní hlídka, hrozí vám minimálně pokuta.