Proč zvolit vinylovou podlahu?

Proč zvolit vinylovou podlahu?

Jak poznat kvalitní vinyl

Kvalitě vinylů nahrává sama podstata materiálu, je elastický, nehlučný, voděodolný (nejedná-li se o konstrukci s dřevovláknitým HDF nosičem). K odolnosti přispívá PU tvrzený povrch, který u značkových vinylů bývá samozřejmostí. Při koupi je třeba si dát pozor na rozměrovou stálost, která je uvedena v technickém listu.

Jaký je rozdíl mezi vinylovou a plovoucí podlahou

Asi nejmarkantnějším rozdílem mezi vinylovou a laminátovou podlahou je ten, že vinylovou podlahu nijak neohrozí vlhkost či voda, laminátová se do vlhkých prostor naopak nedoporučuje. Vinylová podlaha je proto vhodnějším řešením do kuchyní a ideální i do koupelen. Nicméně existují i výjimky mezi laminátovými podlahami.

Jak dlouho vydrží vinylová podlaha

Vydrží i generaci Trvanlivost těch nejdražších vinylových podlah je i 50 let. Ale ani vinylové podlahy v dostupnějších cenových relacích se nedají zahanbit – záruka 20 let vůbec není špatná. Navíc všechny mají ohromnou výhodu, a to snadnou vyměnitelnost jednotlivých dílů.

Jak Tlustý vinyl

Moderní vinylová podlaha je tlustší než tomu bývalo v minulosti, což znamená, že je nejen odolná vůči vodě, je prakticky zcela vodotěsná. Tloušťka vinylové podlahy bývá obvykle až 5 mm . Na rozdíl od laminátové podlahy nabízí vinylová podlaha také významnou všestrannost.

Jak tlustou vinylovou podlahu

Tloušťka vinylové podlahy

Protože se jedná o vícevrstvou krytinu, záleží na jednotlivých vrstvách. U lepených vinylových dílců se tloušťka pohybuje mezi 2 až 3 mm, plovoucí dílce jsou o něco silnější (4 až 10 mm), Looselay podlahy 4 až 6 mm.

Jaká je nejlepší vinylová podlaha

Lepený vinyl má tloušťku 2 až 3 mm, je ideální na podlahové topení. Dílce u vinylové podlahy „click“ jsou naopak silnější a mají tak horší tepelnou propustnost. Sháníte-li vinylovou podlahu do koupelny nebo kuchyně, zvolte lepenou variantu.

Co je lepší PVC nebo vinyl

Obecně se dá říci, že PVC je vhodnější do domácností a bytových prostor, neboť je oproti vinylu měkčí a teplejší. Vinylové podlahy jsou svými vlastnosti ideální především do komerčních a více namáhaných bytových prostor, jako je kuchyně, chodby a další hojně využívané místnosti.

Co je lepší laminát nebo vinyl

Vinyl má o něco nižší tepelný odpor než laminát a je také o trochu hřejivější při chůzi naboso. Společný pro vinyl i laminát je široký výběr dekorů imitujících buď dřevo, nebo i jiné materiály, jako je beton, dlažba nebo dokonce kůže. Velkou výhodou vinylu oproti laminátu je vyšší odolnost vůči vlhku.

Jak se starat o vinylovou podlahu

Každý den podlahu zameťte suchým smetákem nebo ji vysajte vysavačem. Zabráníte tak hromadění prachu a nečistot. Jednou týdně podlahu setřete mopem namočeným v teplé vodě s přípravkem na čištění vinylových podlah. Skvrny se snažte odstranit okamžitě, ideálně ručně, pomocí nylonové houbičky a vhodného přípravku.

Co se dává pod vinylovou podlahu

Podklad vinylové podlahy musí být vždy rovný a pevný, bez prasklin a nežádoucích spár. Nerovnosti povrchu vyrovnáme nivelační stěrkovací hmotou. Tu aplikujeme na suchý, soudržný podklad zbavený prachu a mastných nečistot. Hrubší nečistoty u betonových podkladů je vhodné odstranit přebroušením a následným vysátím.

Jak silny vinyl

U lepených vinylových dílců se tloušťka pohybuje mezi 2 až 3 mm, plovoucí dílce jsou o něco silnější (4 až 10 mm), Looselay podlahy 4 až 6 mm. Pevné a spolehlivé zámky jsou důležité pro bezchybnou pokládku bez použití lepidla.

Jak řezat vinylovou podlahu

Pro formátování vinylové i laminátové podlahy existuje speciální řezačka na vinyl. Bývá například páková, podobná pákové řezačce na papír. Páková řezačka na vinylovou podlahu. Seženete ji v hobby marketech nebo prodejnách nářadí.

Jaká podlaha vyjde nejlevněji

Obecně však bývají nejlevnější ty nejjednodušší umělé materiály, jako je PVC, laminát. Dražší je pak vinylová podlaha, linoleum Marmoleum nebo epoxidové podlahy.

Co je lepsi lino nebo vinyl

Vinylová podlaha: Moderní krása

Vlhkosti odolá lépe než lino, a proto jej můžete položit i do koupelny. Standardně se dodává po dílcích, které usnadňují pokládku. Péče o vinyl je snadná: při mokrém čištění stačí univerzální čisticí prostředek a hadr či mop.

Z jakého materiálu je vinyl

Vinylové a PVC podlahové krytiny bývají označovány také jako „lino“. Věděli jste, že tyto podlahy jsou vyrobeny ze stejného materiálu – polyvinylchloridu, což je polymer, neboli jednoduše řečeno velmi pevný a měkčený plast.

Jak se pokládají vinylové podlahy

Správně se vinylové lamely pokládají na upravené betonové podklady. Hrubost začištěného betonového podkladu by měla být maximálně 3 mm na 1 m2. Pokud totiž beton není vystěrkovaný dohladka, najdete na povrchu spoustu nerovností, prachu a malých kamínků.

Jak leštit vinylovou podlahu

Každý den podlahu zameťte suchým smetákem nebo ji vysajte vysavačem. Zabráníte tak hromadění prachu a nečistot. Jednou týdně podlahu setřete mopem namočeným v teplé vodě s přípravkem na čištění vinylových podlah. Skvrny se snažte odstranit okamžitě, ideálně ručně, pomocí nylonové houbičky a vhodného přípravku.

Jak oživit vinylovou podlahu

Hloubkové čištění – oživení a obnovení

Řešením je hloubkové vyčištění pomocí stroje a vysoce koncentrovaného přípravku, který odstraní odolné skvrny a nahromaděné vrstvy zbytků čističů po běžném úklidu a oživí vzhled podlahy. Zašlou podlahu nemusíte složitě renovovat, postačí vyčištění do hloubky!

Jakou podložku dát pod vinylovou podlahu

Obecně se má za to, že podložka, která je vhodná pod vinylové podlahy, musí dosahovat hodnoty minimálně 200 kPa, ovšem doporučená hodnota činí 400 kPa. Čím větší je součinitel CS, tím lépe podložka snáší velké zatížení a tlumí jej. Díky tomu chrání jemné zámky před poškozením.

Jak vyrovnat podlahu pod vinyl

Základ podlahy musí být suchý, pevný, zbroušený a zbavený prachu. Jako finální vrstva před položením podlahoviny se používá samonivelační hmota, která vytvoří celistvou, hladkou a rovnou vrstvu. Podklad je nutné připravit pro všechny druhy PVC, lin, laminátů, vinylů, dřeva a koberců.

Co dát pod vinylovou podlahu

Nedoporučujeme vinylovou podlahu pokládat na parkety, laminátové podlahy nebo koberec. Správně se vinylové lamely pokládají na upravené betonové podklady. Hrubost začištěného betonového podkladu by měla být maximálně 3 mm na 1 m2.

Jak dlouho trvá pokládka vinylové podlahy

Pokládka 20 m2 parket se speciálním barveným povrchem může i s technologickými pauzami zabrat 8 až 12 dnů. Oproti tomu pokládka 20 m2 vinylu, PVC v rolích nebo laminátové podlahy zabere 2 až 5 dnů včetně případného vyrovnání podkladu.

Která podlaha je nejteplejší

Tradiční dřevo. Dřevěné podlahy obecně patří mezi podlahové krytiny pocitově i dotykově nejteplejší. Protože však samy o sobě nejsou imunní vůči působení vlhkosti a kolísajícím teplotám, na podlahu se dnes více než masiv používají vícevrstvé palubky složené ze dvou nebo tří dílů, jež jsou na sebe strukturou dřeva kolmé …

Jaká podlaha je vhodná do kuchyně

Za nejlepšího společníka do kuchyně, i co se údržby a úklidu týče, by se dal opět považovat vinyl. V případě mechanického poškození lze tento materiál snadno opravit, stačí jednoduše vyměnit poškozený díl. Vinylovou podlahu můžete jednoduše vysát nebo vytřít mopem.

Co je lepsi vinyl nebo PVC

Obecně se dá říci, že PVC je vhodnější do domácností a bytových prostor, neboť je oproti vinylu měkčí a teplejší. Vinylové podlahy jsou svými vlastnosti ideální především do komerčních a více namáhaných bytových prostor, jako je kuchyně, chodby a další hojně využívané místnosti.