Jak zemře Daenerys?

Jak zemře Daenerys?

Co se stalo s Daenerys

„Nevíme, kde je její tělo,“ naznačila Clarke. Narážela tím na skutečnost, že tělo Daenerys po smrti odnesl její drak Drogon. Samwell Tarly (John Bradley-West) později potvrdil, že s ní odletěl na východ směrem k městu Volantis. Fanoušci seriálu jistě vědí, že v něm sídlí Rudé kněžky, které umí mrtvým vrátit život.
Archiv

Jak zemřel KHAL drogo

Daenerys požádá o pomoc čarodějnici, při rituálu ovšem zemře kromě khalova oblíbeného hřebce také jejich nenarozené dítě. Drogo je navíc sice znovu živý, ale zůstává v katatonickém stavu a nikoho nevnímá. Aby ho vysvobodila z jeho utrpení, Daenerys se nakonec s Drogem rozloučí a udusí ho.
Archiv

Jak skončila Hra o trůny

Vládcem zbylých šesti království se stal Bran Stark! Rovněž se rozhodlo, že král se bude volit a železný trůn se tak už nadále nebude dědit. Rádcem nového panovníka se stal Tyrion a Ser Davos. Sansa Stark osvobodila sever od sedmi království a stala jeho vládkyní.

Kdo byl šílený král ve Hře o trůny

Targaryen. Oženil se s Rhaellou Targaryen a měl s ní tři děti – Rhaegara, Viseryse a Daenerys. Přezdívalo se mu Šílený král. Začátek jeho vlády byl poklidný a mírumilovný a lid ho měl rád, říše se opět pozvedala.

Co znamená Khaleesi

Od roku 2011 tak v USA žije již 146 dětí se jménem Khaleesi, což v uměle vytvořené dothračtině znamená „královna“.

Kdo je otec Daenerys

Daenerys Targaryen
Pohlaví žena
Národnost Valyrijka
Tituly Královna za vodou, královna Meereenu, khaleesi Velkého trávového moře
Rodina khal Drogo(manžel) Viserys III. Targaryen(bratr) Rhaegar Targaryen(bratr) Aerys II. Targaryen(otec) Rhaella Targaryen(matka)

Jak dopadne Jon sníh

Jon Sníh. Jon nechtěl nikdy vládnout, a proto byl Branem poslán na Černý hrad, kde se cítí jako doma. I Jon se proto dočkal svého šťastného konce. Nyní bude spokojeně žít na Černém hradě a v oblasti za Zdí, a to po boku divokých.

Co je na západ od západozemí

6. Co je na západ od Západozemí Nikdo neví!

Na co zemřel král Viserys

Král dříve létal na obrovském draku Balerionovi, který následně umřel stářím. Dříve na něm jezdila princezna Aerea Targaryen, která se s drakem jednoho dne ztratila, ale jakmile se vrátili, Aerea podlehla neznámé nemoci. Je možné, že to, čemu podlehla Aerea, zůstalo na Balerionovi.

Jak zemřel Daemon Targaryen

V čtvrtém dílu Rodu draka se Daemon vrátil do Králova přístaviště a brzy jsme zjistili proč. Rozhodl se totiž vyrazit se svou neteří Rhaenyrou do podhradí a tam ji svést. Sám byl možná překvapen, jak snadné to pro něho bylo, a když už byl v nejlepším, náhle se od ní odtrhnul a utekl.

Kdo je Aegon Targaryen

Targaryen také známý jako Aegon Dobyvatel nebo Aegon Dračí pán je zakladatelem mocné vládnoucí dynastie a první Targaryen na Železném trůnu. Stal se jednou ze tří dračích hlav rodového znaku Targaryenů. Je popisován jako vysoký, silný muž s širokými rameny a tmavě fialovýma očima.

Kdo je otec Johna Sněha

Poctivý a spravedlivý nemanželský syn lorda Eddarda Starka, který se přidal k Noční hlídce. Jon Sníh je nemanželským synem lorda Eddarda Starka ze Zimohradu.

Co znamená Píseň ohně a ledu

Píseň ledu a ohně je chválena pro rozmanité zobrazení žen a náboženství, stejně jako za realismus. Ve světě plném šedé morálky často vyvstávají otázky týkající se loajality, hrdosti, lidské sexuality, zbožnosti a morálnosti použití násilí.

Jak se jmenuje hlavní město západozemí sídlo panovníka sedmi království

Královo přístaviště (King's Landing) je hlavní město Sedmi království, sídlo krále. Královo přístaviště se nachází na východním břehu Západozemí. Kolem města vede Královská cesta a město samotné se nachází na ústí Černovodého proudu a v Černovodém zálivu.

Jak zemře Rhaenyra

Odsoudil Rhaenyru jako zrádkyni a potrestal ji doslova dračí zrádcovskou smrtí. Nechal Sluncežára, aby ji zaživa pohltil, zatímco jejího syna, tehdy teprve desetiletého chlapce, nutil hrůzné představení sledovat. A následně rozhodl, že nikdy nebyla královnou a v záznamech bude uváděna pouze jako princezna.

Co má Viserys za nemoc

Podle herce Paddyho Considinea ho trápí nějaký druh lepry: „Jeho tělo chátrá a jeho kosti se rozpadají. Viserys ve skutečnosti není starý, jde o mladého muže. Jen prostě podléhá tomu, co sužuje jeho tělo.

Proč Daemon zpíval drakovi

Dříve tento drak patřil králi Jaehaerysovi I., nicméně od jeho smrti na něm nikdo neseděl. Pravděpodobně má však slabost pro zpěv, protože, když Daemon k němu přistupoval, zpíval. Daemon zpíval písničku ve vysoké valyrijštině.

Kdo zabije Vhagar

Aemond na něj pořvával a dělal na něj nálety, Lucerysovi se však podařilo ukrýt v průrvě mezi skalami, kam se Vhagar nevlezla. Arrax během toho začal zuřit a sám napadl Vhagar, čímž se dopustil velké chyby. Vhagar v tu chvíli přestala poslouchat svého jezdce, zaútočila na Arraxe a zabila ho společně s jeho jezdcem.

Kdo zabil Sileneho krale

Příběh je to známý a jasný. Šílený král neunesl fakt, že jej zbavili trůnu, zastřelil svého psychiatra a sám se utopil.

Kdy vyjde kniha vichry zimy

Optimisté doufají v konec roku 2022, ale já bych byl spíše skeptičtější a vyhlížel očekávaný díl přinejlepším až nadcházející rok, český překlad samozřejmě ještě o něco později. Uvidíme, snad mě a další své příznivce Martin nakonec příjemně překvapí a Vichry zimy přijdou dříve než další vlna globálního oteplování.

Kde se nachází Železný trůn

Centrum Západozemí se nachází ve východní části ostrova v Králově přístavišti, odkud vládl král Robert Baratheon a kde i na konci sedmé série zůstává v čele sedmi království jeho manželka Cersei. Právě zde stojí v hradě s názvem Rudá bašta Železný trůn, na který touží usednout několik rodů, aby ovládli Západozemí.

Kdo je Vermithor

Vermithor, zvaný Bronzová zuřivost, byl na počátku Tance draků po Vhagar druhý nejstarší a největší drak. Přezdívku mu vynesla barva jeho šupin, křídla měl žlutohnědá. Vylíhl se přibližně v roce 35 pD. Od smrti svého prvního jezdce žil přes 25 let volně na Dračím kameni, než byl znovu osedlán v roce 129 pD.

Jak zemře Cersei

Jednou z těch (asi) méně závažných byla smrt Cersei Lannister. Šlo o postavu, kterou diváci zaslouženě nenáviděli dlouhé roky a tak jistě doufali, že její odchod ze světa bude dostatečně rázný a drsný, ale k tomu nedošlo. Cersei se svým bratrem Jaimem (Nikolaj Coster-Waldau) zemřela zasypána v katakombách.

Kdo zabije horu

Ser Gregor Clegane, zvaný Hora která jede byl nejobávanějším rytířem ve službách rodu Lannisterů. V jejich službách se neštítil zabíjení, drancování, znásilňování a bez jakýchkoliv výčitek zabil i několik dětí, i nemluvňat.

Co bylo před hra o Truny

Předlohou je populární, dosud nedokončená fantasy sága Píseň ledu a ohně spisovatele George R. R. Martina, který se na seriálu rovněž podílel. Seriál je pojmenován podle první knihy v sérii. George R. R.