Jak dlouho spí krtek?

Jak dlouho spí krtek?

Jak rychle Beha krtek

Fakt: Krtek hrabe velmi rychle

Za den je krtek schopen vyhrabat až 30m povrchových chodeb. Vnitřní průměr chodbičky je asi 5 cm.
Archiv

Jak škodí krtek

Živí se živočichy, kteří okusují kořínky rostlin a udržuje rovnováhu v počtu hmyzu. Krtek škodí jedině svými chodbami a krtinci. Krtince nám hyzdí pracně udržované trávníky a chodbičky navíc mohou poškodit kořenový systém rostlin. Krtčí cestičky totiž mohou rostliny odříznout od živin zničením kořenového vlášení.

Jak dlouho se dožívá krtek

KRTEK OBECNÝ

Dožívá se 2-5 let. Jeho mohutné přední tlapky jsou vybaveny 10 prsty s drápy. Žije nejčastěji na polích, loukách, zahradách, v parcích, ale i na sportovištích, golfových hřištích v chodbičkách 30 – 40 cm pod zemí.
Archiv

Jak se zbavit krtka

Vyhánějte kouřem. Do chodeb můžete vsypat větší množství cigaretových nedopalků, pach je krtkům velmi nepříjemný. Drastičtější metodou je použití dýmovnice nebo vhánění kouře do chodeb. Pomáhají i zapálené sirné knoty.

Jak casto Vyleza krtek

Říká se, že krtek vylézá ze země každou lichou hodinu.

Proč dělá krtek Krtince

Krtek se totiž nemusí ukrývat přímo pod hromádkou a než nahrnutou zeminu stihnete odklidit, může už dávno zmizet ve svých chodbách. Proč dělá krtek krtince Zbavuje se tak přebytečné hlíny z chodeb a zajišťuje si tím přístup vzduchu.

Jak se zbavit Krtincu

Postupujte následovně:Najděte krtinec. Půdu, kterou krtek vyryl, odhrňte.Hledejte vchod do krtince – ten můžete odkrýt pomocí větvičky.Vchod do krtince pročistěte od přebytečné půdy.Co nejhlouběji do vchodu vložte rybí hlavu.Zahrňte ji půdou a dobře udupejte.

Co dělá Krtince

Požírá škodlivý půdní hmyz, likviduje slimáky a provzdušňuje půdu. Zemina z krtinců bývá kvalitní, neobsahuje zárodky plevelů a hodí se například pro předpěstování zeleniny,“ říká Václav Mařík, majitel Zahradnictví Flos.

Co opravdu funguje na krtka

Mezi vůbec nejúčinnější chemické odpuzovače krtků patří naftalín a benzín. Dříve byl používán také proti molům. Není to zrovna ekologický způsob, jak se zbavit krtka, ale pokud ho dostanete do jeho chodeb, bude to pro něj natolik nesnesitelné, že se raději přestěhuje.

Co dělá krtek v létě

Krtek je aktivní v zimě i v létě, po celý rok a po celý den i noc. Krtci se k zimnímu spánku neukládají. Místo toho si během jara, léta i podzimu hromadí ve svých chodbách potravu, kterou se pak během zimy, kdy není většina hmyzu aktivní, živí.

Co pije krtek

Zpočátku pijí mateřské mléko, po 3 týdnech sama loví. Pohlavně dospívají již v druhé polovině prvního roku života a poprvé se rozmnožují obvykle hned následující jaro.