Kdo seděl na zeleznem Trune?

Kdo seděl na zeleznem Trune?

Kdo seděl na zeleznem trunu

Hned na prvním setkání byl novým králem jmenován Brandon Stark, který bude nyní vládnout všem Šesti královstvím, které mu zbyly (Sever se osamostatnil).
Archiv

Jak dopadla Hra o trůny

Vládcem zbylých šesti království se stal Bran Stark! Rovněž se rozhodlo, že král se bude volit a železný trůn se tak už nadále nebude dědit. Rádcem nového panovníka se stal Tyrion a Ser Davos. Sansa Stark osvobodila sever od sedmi království a stala jeho vládkyní.

Co bylo před hra o Truny

Předlohou je populární, dosud nedokončená fantasy sága Píseň ledu a ohně spisovatele George R. R. Martina, který se na seriálu rovněž podílel. Seriál je pojmenován podle první knihy v sérii. George R. R.

Jak vznikl Železný trůn

Ovšem přišli. Urron Rudá ruka Greyiron při ní zavraždil všechny své rivaly, kapitány a půlstovku kněží a věštců a stvořil dědičný trůn. Místo toho, aby byl Nejvyšším králem, přisvojil si titul krále Železných ostrovů a ze všech skalních a solných králů udělal své lordské vazaly.

Kdo je otec Daenerys

Daenerys Targaryen
Pohlaví žena
Národnost Valyrijka
Tituly Královna za vodou, královna Meereenu, khaleesi Velkého trávového moře
Rodina khal Drogo(manžel) Viserys III. Targaryen(bratr) Rhaegar Targaryen(bratr) Aerys II. Targaryen(otec) Rhaella Targaryen(matka)

Kdo je otec Sileneho krale

byl poslední král z rodu Targaryenů, který (zatím) seděl na Železném trůnu. Jeho otcem byl Jaehaerys II.

Kdo byl šílený král ve Hře o trůny

Aerys II. Targaryen ale nebyl šílený od narození. I když je šílenství s rodinou Targaryenů spojováno (možná částečně i proto, že pomocí incestu dodržují „čistotu pokrevní linie“), mají na svědomí nejdéle vládnoucí dynastii v dějinách. Aerys byl totiž v pořadí už 16.

Kde koukat na hru o trůny

Hra o trůny – sledovat online: stream, nákup nebo půjčení

Aktuálně máte možnost sledovat "Hra o trůny" streaming u HBO Max, O2 TV.

Jak se natacela hra o Truny

Ateliéry v Belfastu

Pro většinu interiérových scén byly postaveny natáčecí sety ve studiích Titanic Studios v Belfastu, hlavním městě Severního Irska. Jedná se o jedny z největších evropských filmových studií, které využívají společnosti jako Universal, Playtone nebo právě HBO, které zde Hru o trůny natáčelo.

Na co zemřel král Viserys

Král dříve létal na obrovském draku Balerionovi, který následně umřel stářím. Dříve na něm jezdila princezna Aerea Targaryen, která se s drakem jednoho dne ztratila, ale jakmile se vrátili, Aerea podlehla neznámé nemoci. Je možné, že to, čemu podlehla Aerea, zůstalo na Balerionovi.

Kdo byl Daemon Targaryen

Daemon Blackfyre, první a největší uchazeč o Železný trůn z řad Blackfyrů, se narodil princezně Železného trůnu Daeně Targaryen, sestře a manželce krále Baelor I.. Ten však manželství s ní nikdy nenaplnil, ba naopak ho brzy úplně zrušil, a dal Daenu, spolu se svými dalšími dvěma sestrami, pod zámek.

Jak zemřel Rhaegar Targaryen

synem krále Aeryse II. Targaryena a jeho dědicem,Princ Dračího kamene a korunní princ Železného trůnu . Rhaegar byl populární mezi prostým lidem, když ještě žil, ale umřel v Robertově povstání, které bylo způsobeno zčásti jeho únosem Lyanny Stark. Byl zabit v souboji s Robertem Baratheonem na Rudém bodci Trojzubce.

Jak zemře Daenerys

Ačkoliv byla Deanerys dlouho považována za kladnou postavu, v poslední sérii zůstal fanoušci tak trochu v šoku. Dračí královna totiž se totiž proměnila v tyranku, a nakonec jí zavraždil její synovec a milenec Jon Snow.

Kde se v Chorvatsku natáčela Hra o trůny

Dubrovník je pravděpodobně nejdůležitější lokalitou na naší trase, protože sloužil jako natáčecí lokalita pro hlavní město Sedmi království po celých 5 sezón. Historické centrum Dubrovníku bylo opravdu skvělým místem pro natáčení tohoto seriálu, obzvláště pak městské hradby a úzké uličky starého města.

Kde je Zimohrad

Severní Irsko

Dalším významným místem je Zimohrad, kde v seriálu sídlí rod Starků a také král Severu. Veškeré jeho exteriéry se natáčely na hradě s názvem Castle Ward, který poznáte především podle jeho typického nádvoří.

Jak zemřel KHAL drogo

Daenerys požádá o pomoc čarodějnici, při rituálu ovšem zemře kromě khalova oblíbeného hřebce také jejich nenarozené dítě. Drogo je navíc sice znovu živý, ale zůstává v katatonickém stavu a nikoho nevnímá. Aby ho vysvobodila z jeho utrpení, Daenerys se nakonec s Drogem rozloučí a udusí ho.

Co se stalo s Daenerys

„Nevíme, kde je její tělo,“ naznačila Clarke. Narážela tím na skutečnost, že tělo Daenerys po smrti odnesl její drak Drogon. Samwell Tarly (John Bradley-West) později potvrdil, že s ní odletěl na východ směrem k městu Volantis. Fanoušci seriálu jistě vědí, že v něm sídlí Rudé kněžky, které umí mrtvým vrátit život.

Co znamená Khaleesi

Od roku 2011 tak v USA žije již 146 dětí se jménem Khaleesi, což v uměle vytvořené dothračtině znamená „královna“.

Co se natacelo v Dubrovníku

Již v loňském roce si produkce HBO vybrala Dubrovníku jako jedno z míst natáčení druhé série populárního výpravného fantasy seriálu "Hra o trůny" (Game of Thrones) a letos se filmaři znovu do Dubrovníku vrátili.

Kde se nachází Železný trůn

Centrum Západozemí se nachází ve východní části ostrova v Králově přístavišti, odkud vládl král Robert Baratheon a kde i na konci sedmé série zůstává v čele sedmi království jeho manželka Cersei. Právě zde stojí v hradě s názvem Rudá bašta Železný trůn, na který touží usednout několik rodů, aby ovládli Západozemí.

Kdy zemře Ned Stark

Rudá svatba (3. série) Smrt Neda Starka a dalších oblíbenců znamenala pro seriálové fanoušky obrovský šok.

Jak zemrela Daenerys

Ačkoliv byla Deanerys dlouho považována za kladnou postavu, v poslední sérii zůstal fanoušci tak trochu v šoku. Dračí královna totiž se totiž proměnila v tyranku, a nakonec jí zavraždil její synovec a milenec Jon Snow.

Co se natáčelo v Chorvatsku

Filmaři točí v Chorvatsku o sto šestIrčin románek (1936)Poklad na Stříbrném jezeře (1962)Okupace ve 26 obrazech (1978)Tajemství staré půdy (1984)Výchova dívek v Čechách (1997)Účastníci zájezdu (2006)Diana (2013)

Kdy se odehrává hra o Truny

Děj Hry o trůny se odehrává v Sedmi královstvích kontinentu Západozemí, ve světě temného středověku, mezi statečnými a drsnými rytíři, mocnými čaroději, draky, zlovlky.

Kde se v Chorvatsku Natacely hry o Truny

Dubrovník je pravděpodobně nejdůležitější lokalitou na naší trase, protože sloužil jako natáčecí lokalita pro hlavní město Sedmi království po celých 5 sezón. Historické centrum Dubrovníku bylo opravdu skvělým místem pro natáčení tohoto seriálu, obzvláště pak městské hradby a úzké uličky starého města.