Jak najít knihu?

Jak najít knihu?

Jak najít knihu podle úryvku

Google Book Search (GBS) http://books.google.com vyhledává knihy, a to na základě fulltextového prohledávání jejich obsahu (nikoliv jen prohledáváním bibliografických záznamů, jak to dělají běžné knihovní systémy). Jde o knihy jakéhokoliv typu – beletrii i knihy odborné.
ArchivPodobné

Jak vyhledat knihu

Vyhledávání v knize

Přejděte do Knih Google. Vyhledejte název, autora, ISBN nebo klíčová slova. Klikněte na název. Pod názvem klikněte na Vyhledávat uvnitř.

Kde najít knihy zdarma

Knihy zdarma Tady je 10 míst, kde se za knihy neplatíMěstská knihovna v Praze. Věděli jste, že si zde můžete stáhnout knihy zdarmaKobo.Databook.Kosmas.E-knihyzdarma.E-knihovna.Eboooks.cz.Manybooks.net.

Kde najít knihy v pdf

Zdroje, kde jsou e-knihy ke staženíE-knihovna Městské knihovny v Praze www.mlp.cz.E-knihy z edice CZ.NIC.Open Library openlibrary.org.Gutenberg www.gutenberg.org.Gutenberg Australia www.gutenberg.net.au.Google Books.Hathi trust www.catalog.hathitrust.org.Gallica.

Jak najít knihu podle textu

Služba Vyhledávání knih Google funguje stejně jako webové vyhledávání. Zkuste hledat ve službě Vyhledávání knih Google nebo na stránkách Google.cz. Až nalezneme knihu, jejíž obsah odpovídá vámi vyhledávaným výrazům, odkážeme na ni ve výsledcích vyhledávání.

Co je to ISBN

ISBN jsou začáteční písmena pro anglický výraz „International Standard Book Numer“ (Mezinárodní standardní číslo knihy). Stejná zkratka označuje i vlastní proces číslování knih – „International Standard Book Numbering“ (Mezinárodní standardní číslování knih).

Jak fungují Google Books

Google skenuje knihy uložené v partnerských knihovnách (zejména na amerických univerzitách), ukládá snímky jejich stránek i automaticky převedený text ve své databázi a umožňuje v nich vyhledávání. Některé knihy, u kterých se předpokládá, že jsou kompletně volným dílem, je možné zobrazit a stáhnout kompletně.

Kde sehnat knihu

Zdroje elektronických knih a e-knih zdarmaPůjčování e-knih v knihovnách (jen pro některé čtečky s Androidem)eBooks.eknizky.sk.eKnihovna.Zlatý fond SME.Projekt Gutenberg CZ.Pohádky.Romány zdarma.

Co si mám přečíst

seznamySpalovač mrtvol. 2007, Ladislav Fuks.Modlitba pro Kateřinu Horovitzovou. 2005, Arnošt Lustig.Romeo, Julie a tma. 1959, Jan Otčenášek.Maminka. 1990, Jaroslav Seifert.Osudy dobrého vojáka Švejka za světové války. Díl I–IV.Nesnesitelná lehkost bytí 2006, Milan Kundera.Manon Lescaut. 2001, Vítězslav Nezval.Lakomec.

Kde najdu online knihy

České internetové obchody s e-knihamiPalmknihy.cz.BeBookStar.ebux.Kosmas.eKnihulka.

Odkud stahovat knihy

Kde stahovat české elektronické knihy legálně a zdarmaE-knihy zdarma (české a slovenské)Databook.cz – http://www.databook.cz/e-knihy-zdarma.PalmKnihy – http://www.palmknihy.cz/web/XBOOKS – http://xbook.cz/knihovna.E-Beletria – http://beletria.wgz.cz/Sešity.net – http://www.sesity.net/elektronicka-knihovna.php.

Jak zjistit číslo vydání knihy

Číslo ISBN se uvádí na rubu titulního listu dole, 2-3 cm od spodního okraje stránky, popř. na rubu obálky na témže místě, pokud tato titulní list zastupuje. U publikací, které nemají titulní list a číslo ISBN nelze uvést ani na rubu obálky, uvádí se v tiráži.

Proč některé knihy nemají ISBN

skenem obálky apod. Spousta zajímavých knížek vychází v malých nákladech případně regionálními institucemi (spolky, muzea) a bohužel ISBN nedisponují. Určitě by bylo možné to udělat tak, aby existence příslušné knihy mohla být ověřena.

Jak číst knihy v mobilu

Zakoupení e-knihV telefonu či tabletu Android otevřete aplikaci Knihy Google Play .Vyhledejte e‑knihu, kterou si chcete přečíst.Vyberte e‑knihu. klepněte na cenu.[Volitelné] U některých knih si můžete přečíst i ukázku. Klepněte na Ukázka.

Jak funguje eknihy

Pojmem e-kniha se obvykle rozumí elektronický ekvivalent tištěné knihy. V podstatě jde o datový soubor, který při čtení na osobních počítačích, noteboocích, mobilních telefonech nebo zejména na speciálních čtecích zařízeních zprostředkovává uživateli obsah díla ve stejném rozsahu, jako papírový výtisk knihy.

Kde sehnat levné knihy

Kde koupit levné knihyKnihkupectví Tato možnost je pochopitelně to první, co vás napadne.E-shop.Antikvariát.Internetový antikvariát.Internetový bazar.E-knihy.Audioknihy.Půjčte si knihu od přátel.

Co cist ve 14 letech

pro děti od 13 letKrutý princ2018, Holly Black.Erebos – Hra, která zabíjí!Zasnený Neznámy2019, Laini Taylor.Annin vysněný domov1995, Lucy Maud Montgomery.Alespoň prozatím2022, Amélie SalingerováDeník Dory Grayové2020, Naďa RevilákováLvářka2019, Tereza JanišováPiruety2021, Tillie Walden.

Které stojí za to si přečíst

seznamyTulák po hvězdách. 2001, Jack London.Matka. 2004, Karel Čapek.Kmotr. 2003, Mario Puzo.Modlitba pro Kateřinu Horovitzovou. 2005, Arnošt Lustig.Sto roků samoty. 2006, Gabriel García Márquez.Král Krysa. 2003, James Clavell.Proces. 2003, Franz Kafka.Doktor Živago. 2003, Boris Leonidovič Pasternak.

Jak dostat knihy do čtečky

Přenesení stažených knih do čtečkyPřipojte čtečku elektronických knih k počítači.V počítači spusťte aplikaci Adobe Digital Editions. Pokud ji ještě nemáte, můžete si ji stáhnout bez dalších poplatků.Přetáhněte knihu na název zařízení, do kterého ji chcete přenést.

Jak funguje e Book

Elektronická kniha se nemusí balit do krabice a posílat kurýrem. Zakoupenou e-knihu provozovatel e-shopu nahraje zákazníkovi na uživatelský účet, odkud si zákazník e-knihu – soubor stáhne. Výhodou e-knihy je, že po zaplacení máte e-knihu ihned k dispozici a můžete číst, nemusíte čekat na doručení.

Jak zjistit náklad knihy

Na webových stránkách Unie vydavatelů (http://www.uvdt.cz/) naleznete seznam periodik (deníky, časopisy atd.), kdy u každého titulu je kromě dalších informací uveden i tištěný náklad. Tento seznam se nachází na http://www.uvdt.cz/Upload/415.xls .

Co je ISBN u knih

ISBN jsou začáteční písmena pro anglický výraz „International Standard Book Numer“ (Mezinárodní standardní číslo knihy). Stejná zkratka označuje i vlastní proces číslování knih – „International Standard Book Numbering“ (Mezinárodní standardní číslování knih).

Jak najít ISBN

Číslo ISBN se uvádí na rubu titulního listu dole, 2-3 cm od spodního okraje stránky, popř. na rubu obálky na témže místě, pokud tato titulní list zastupuje. U publikací, které nemají titulní list a číslo ISBN nelze uvést ani na rubu obálky, uvádí se v tiráži.

Jak dostat knihy do mobilu

Stahování knih ke čtení offlineOtevřete aplikaci Knihy Google Play .Přejděte do knihovny.Vedle knihy, kterou chcete stáhnout, klepněte na Stáhnout .Po stažení knihy se zobrazí ikona Staženo .

Jak číst knihy v mobilu zdarma

Knihy Google Play – freeware

Elektronická čtečka knih pro zařízení s operačním systémem Android. Díky ní můžete navíc poslouchat v tabletu, smartphonu či dalším zařízení i audioknihy a číst e-knihy zakoupené, i zdarma dostupné na Google Play.