Co lze dát do velkoobjemového kontejneru?

Co lze dát do velkoobjemového kontejneru?

Co nepatří do velkoobjemového odpadu

Do velkoobjemového kontejneru nepatří odkládání živnostenského odpadu, nebezpečný odpad (to jsou např. autobaterie, zářivky, barvy, rozpouštědla, motorové oleje a obaly od nich), bioodpad, stavební odpad, dále pak pneumatiky, elektrospotřebiče, televizory a počítačové monitory, počítače, lednice, mrazáky a sporáky.
Archiv

Kam s velkoobjemovým odpadem

Objemný odpad se třídí do velkokapacitních kontejnerů na sběrných dvorech, sběrných místech nebo při mobilních svozech. Dřevo a jemu podobné materiály tvoří většinu objemného odpadu z domácností. I to se však dá vytřídit a předat k recyklaci. Nábytek bychom měli ukládat do kontejnerů rozbitý na jednotlivé desky.
Archiv

Co se považuje za nebezpečný odpad

Mezi nebezpečné odpady patří barvy, lepidla, rozpouštědla, oleje, pesticidy, léky a domácí chemikálie. Nebezpečnými vlastnostmi jsou: toxicita, karcinogenita, mutagenita, infekčnost, ekotoxicita, výbušnost, hořlavost, uvolňování toxických plynů a další podobné vlastnosti.

Jak se zbavit odpadu

Nejlevnějším a nejjednodušším řešením, jak se zbavit objemného odpadu, je odvézt ho na sběrný dvůr. Nevíte, kde se sběrné středisko nachází ve vaší obci Nevadí. Všechny sběrné dvory včetně kontaktních informací najdete přehledně v aplikaci Kam s ním.
Archiv

Kam vyhodit dveře

Pokud realizujeme nějakou větší zakázku, zpravidla k likvidaci využíváme místního subdodavatele, jenž za poplatek materiál, který nelze dále zpracovat, ukládá na skládkách komunálního odpadu.

Co patří do Vok

Do VOK patří například: starý nábytek, koberce a linolea, lyže, snowboardy, kola, velká zrcadla, umyvadla, vany, WC mísy, autoskla, kovové předměty. O umístění a datu přistavení velkokapacitních kontejnerů se občané Prahy 1 mohou informovat ZDE.

Kam vyhodit sedačku

Velkoobjemový odpad patří do sběrných dvorů. Nálepky jsou na 1500 kontejnerech na směsný odpad. Kam vyhodit velkoobjemový odpad, tedy skříně, sedačky, televize.

Kam vyhodit sedadlo z auta

Autosedačky patří do kategorie „objemného odpadu“. Proto je pro třídění v těchto případech nejlepším a nejjistějším řešením vydat se do sběrného dvora. Tam si s autosedačkou poradí nejlépe. Případně ji můžeme odložit do velkoobjemových kontejnerů, který se jednou za čas v rámci speciálních dnů v našem okolí objeví.

Kam vyhodit hořlaviny

Likviduje se ve speciálních spalovnách nebezpečných odpadů nebo se recykluje ve specializovaných firmách. Často se jedná o žíravé, vysoce reaktivní látky, hořlaviny či jedy. Existují také jedy, které mohou závažně ohrozit zdraví či život zvířat nebo mít zásadní negativní dopady na životní prostředí.

Kam vyhodit ředidlo

K vymývání zbytků syntetických barev je nutné ředidlo a pozor: to už je nebezpečným odpadem. Každá kapka musí být tedy odevzdána do sběrny nebezpečného odpadu.

Kam se zbytky jídla

Správným řešením vzhledem k platnosti zákona č. 91/1996 a vyhlášky č. 451/2000 Sb., která zakazuje zkrmování zbytků jídel a také ke zmíněným normám o používání drtičů, je zbytky ukládat v uzavřených kontejnerech a předávat je specializované firmě k odborné likvidaci za úhradu.

Jak se zbavit zápachu z odpadu v koupelně

Nasypte šálek sody do odpadu, nechte minutu působit, zalijte hrnkem teplého octa a po zhruba pěti minutách spláchněte proudem horké vody. Ocet má silné antibakteriální a odmašťovací účinky, díky čemuž snadno a jednoduše zbaví odpad zápachu.

Kam patří deodorant

Prázdné deodoranty z plastu patří do žlutého kontejneru na plast. Prázdné spreje od antiperspirantů a deodorantů pak můžete bez obav hodit do kontejneru na kovový odpad, který má šedou barvu.

Kam se hází krabice od mléka

Kam tedy krabice od mléka správně vyhodit Je to velmi jednoduché. Na kartony od nápojů dnes již běžně fungují speciální oranžové kontejnery, do kterých patří všechny krabice od mléka, džusů, vína nebo jogurtů. Patří sem veškeré nápojové obaly označené jako C/PAP, 81 nebo 84.

Kde jsou kontejnery Chomutov

Kde jsou kontejnery na přepálený olej ve městech:

Chomutov: Ve sběrných dvorech, na skládce Pražská a na dalších 11 místech. Ta jsou u magistrátu, infocentra, Merkuru, v ulici Matěje Kopeckého, Vítězslava Nezvala, v Kostnické, proti Tescu v ulici Borová, na Písečné, Na Průhoně a dva jsou u experimentů.

Kam vyhodit teflonovou pánev

Staré kuchyňské nádobí je nejvhodnější odvézt do sběrného dvora.

Kam vyhodit obal od deodorantů

Kontejnery na kovy mají zpravidla šedou barvu. Patří do nich plechovky od nápojů, konzervy, hliníková víčka od jogurtů, alobal, běžné drobné kovové předměty (hřebíky, šroubky atp.). Lze vhazovat i zcela vyprázdněné kovové nádobky od deodorantů, pěny na holení a jiných tlakových nádob.

Kam vyhodit láhev od Domestosu

Prázdnou lahvičku vyhoďte do skla, plastové víčko do plastů či kovové do kontejneru na kov. Při dotřídění budou jiné než skleněné části z lahvičky odstraněny. Máte doma zbytky kosmetiky, kterou již nevyužijete Vytřete jejich obsah či slijte obal do pytlíčku.

Kam patří plata od léků

Prošlé léky patří do lékárny, stejně jako použité injekční stříkačky. Ty totiž patří do kategorie infekčních odpadů. Prázdné obaly od léků můžete třídit podle materiálu: platíčko od pilulek je kombinovaným obalem a proto patří do směsného komunálního odpadu, plastová tuba do plastu a skleněná do skla.

Kam vyhodit chleba

Zbytky jídla pak lze vyhodit:Na kompost na vaší zahradě,- do kompostéru na vaší zahradě či na balkóně (velmi oblíbené jsou i vermikompostéry, ve kterých se o rozklad organického odpadu starají žížaly).Do hnědých popelnic na bioodpad.

Kam vyhodit prošlé maso

Zkažené maso nebo uzeniny (stejně jako uhynulá zvířata) ale mohou likvidovat jen veterinární a sanační zařízení.

Proč Bubla v odpadu

Co je příčinou bublání odpadu Pokud při vypouštění vody odpad začne hlasitě bublat, může být problém v příliš dlouhé odpadní trubce nebo nedostatečném spádu. Řešením je výměna trubky za větší průměr, nebo vytvoření většího spádu.

Jak na zápach z Drezu

Zápach ze sifonu

Vše, co budete potřebovat, najdete v kuchyni. Do odpadu nasypte větší sáček jedlé sody, přidejte 200 ml octa a po chvilce zalijte vroucí vodou. Ocet se sodou dokáží rozpustit mastnotu a usazeniny, které jsou obvyklou příčinou zápachu.

Kam patří krabice od pizzy

Krabice od pizzy a grilovací marinády

Krabice od pizzy patří do běžné popelnice na směsný odpad. „Je to z toho důvodu, že papír nasákne omastkem a pro další recyklaci není vhodný. Stejně by spotřebitelé měli postupovat i v případě znečistěných polystyrenových obalů na jídla rozvážená z restaurací.

Kam vyhodit flakon od parfému

Parfém je trochu oříšek, ale i ten se dá rozlousknout. Prázdnou lahvičku vyhoďte do skla, plastové víčko do plastů či kovové do kontejneru na kov.