Co se dá koupit a přivézt z thajská?

Co se dá koupit a přivézt z thajská?

Co nakupovat v Thajsku

Nejoblíbenější je Thajské hedvábí, bavlna, moderní a tradiční šperky s drahokamy, stříbrné předměty, cínové zboží, keramika, dřevořezby, malby a oblečení. Bangkok svými nízkými cenami patří mezi nejpříznivější města v Asii. Smlouvání ve většině obchodů a tržnic (ne v supermarketech!) nabízí dobré ceny pro zákazníky.

Co se nesmí dovážet z Thajska

Do Thajska lze bezcelně dovážet věci pro osobní potřebu neobchodního charakteru v přiměřeném množství. Je zakázán dovoz a vývoz narkotik, obscénních materiálů a publikací; zakázán je rovněž vývoz výbušnin (včetně petard).

Čím se platí v Thajsku

Lze v Thajsku platit cizí měnou Ne. Jedinou oficiální měnou je thajský baht.

Co se nesmí v Thajsku

Osobní věci a cennosti

Při pobytu v Thajsku je vhodné zachovávat si opatrnost vůči zlodějům, a to zejména při pohybu v turisticky oblíbených lokalitách či ve městech. Kromě kapesních krádeží jsou relativně časté případy zlodějů na motocyklech, kteří se mohou pokusit strhnout kabelku či batoh.

Kam na nakupy v Bangkoku

Kam v Bangkoku na nákupySiam Paragon – luxusní oblečení a další zbožíSiam Center – móda pro mladé a thajští návrháři.CentralWorld – zboží známých značek.Gaysorn – světové značky a thajští návrháři.Amarin – nejlevnější zboží a sportovní oblečeníTerminal 21 – nezávislé butiky.Emporium – luxusní zboží

Odkud se nesmí vyvážet mušle

Filipíny: Podle filipínských zákonů je úplně zakázáno vyvážet například mušle zév, přestože evropská legislativa dovoluje jejich dovoz do počtu tří kusů na osobu. Povolení nad rámec CITES Filipínci vyžadují také pro všechny korály. Chorvatsko: Zakázán je vývoz mušlí a všeho „mořského bohatství“.

Co se vyváží z Thajska

Hospodářství je založeno převážně na výrobních zahraničních investicích (montovny), cestovním ruchu a exportu – země je přední světový vývozce rýže, mořských plodů, automobilů, počítačů i spotřební elektroniky. Nejvíce Thajci vyvážejí do USA, Číny a Japonska. Dovozy do Thajska jsou nejvyšší z Číny, Japonska a USA.

Kde směnit peníze v Thajsku

Peníze můžete vyměnit v jakékoliv bance, hotelu nebo na letišti. Banky obvykle otevírají v 9:30 hod a zavírají v 15:30 hod.

Na co si dát pozor v Bangkoku

Podvody a turistické pastiZavřené atrakce. Často se vám při procházce centrem Bangkoku stane, že vás dobrou angličtinou osloví člověk vypadající jako zaměstnanec turistické agentury nebo řidič tuk-tuku.Odvoz do obchodu se suvenýry.Jízda bez taxametru.Kapsáři.Falešní příslušníci turistických úřadů

Jaký alkohol se pije v Thajsku

Thajská piva: nejznámější je v Thajsku značka Singha (5 % alkoholu) – toto pivo se vaří v zemi již od roku 1933. Mezi další dostupné značky pak patří Leo (5,5 %) nebo Chang Beer (5 %). K dostání jsou však i piva řemeslná. Thajské likéry/lihoviny: Thajci popíjejí nejvíce levnou thajskou whisky zvanou Lao Khao.

Jak se zdraví v Thajsku

V Thajsku se zdraví pozdravem wai, kdy se stisknou dlaně k sobě jako při modlitbě a lehce se ukloní. Wai je pozdravem mezi Thajci a nikdo jej neočekává od turistů, naopak – neznáte-li pravidla tohoto pozdravu, mohli byste ho nechtěně použít v nevhodné situaci.

Co se nesmí vozit do Řecka

Vývozní a dovozní předpisy se liší• ŘECKO – Bez povolení je zakázáno dovážet a vyvážet starožitnosti a umělecké předměty. Zcela zakázáno je vozit do Řecka pokojové rostliny. V kanystru se také nesmí převážet více než 10 litrů pohonných hmot. CHORVATSKO – Pro dovoz potravin jsou množstevní limity.

Co se nesmí vyvážet z Malediv

Z Malediv je zakázáno vyvážet korály, krokodýlí kůže, želví krunýře, písek a mušle nasbírané na pláži nebo při potápění. Povolen je vývoz suvenýrů vyrobených z mrtvých korálů a mušlí vyplavených na pláž, které již nejsou v přírodní podobě.

Jaké je náboženství v Thajsku

Obyvatelstvo

Náboženství v Thajsku
Náboženství
Buddhismus 94,50 %
Islám 4,29 %
Křesťanství 1,17 %

Co se pěstuje v Thajsku

Thajsko je světově významný producent rýže, kasavy, cukrové třtiny, ananasů. Dále se pěstuje bavlník, kaučukovník, podzemnice olejná a tropické ovoce. Proslulo i pěstováním máku a výrobou opia v oblasti Zlatého troúhejníku. Tropický deštný les je zdrojem vzácných dřevin např: týkového dřeva.

Jaké jsou ceny v Thajsku

jídlo v běžné jídelně = cca 100 Kč/hlavní jídlo; jídlo v restauraci pro turisty = cca 200 Kč/jídlo; půjčení motorky = cca 200 Kč/den od ubytovatele, cca 250 Kč/den od půjčovny; pivo = cca 90 Kč.

Co je to Siam

Thajsko (Thajské království) leží v jihovýchodní Asii a jeho sousedními státy jsou Malajsie, Myanmar, Laos a Kambodža. Až do roku 1939 a 1945-9 bylo pojmenováno jako Siam. Administrativně se dělí na Bangkok a 76 provincií. V čele jednotlivých provincií jsou guvernéři.

Proč lidé jezdí do Thajska

Proč jet do Thajska

Thajsko je jednou z nejvyhledávanějších zemí ve světě, co se týká turismu. Jsou zde ovšem místa, které jsou lidmi takřka nepolíbené. Nejlákavější jsou pro turisty nekonečně dlouhé písčité pláže, krásné počasí, plno zeleně a bezkonkurenční kuchyně. Jde o zemi plnou kontrastů.

Co je dobré vědět před cestou do Thajska

Cestovatelé se při odletu do Thajska ani při vstupu do země nemusí prokazovat očkováním proti covid-19, potvrzením o prodělání nemoci, ani podstupovat testy.

Proč lidé jezdí do thajská

Proč jet do Thajska

Thajsko je jednou z nejvyhledávanějších zemí ve světě, co se týká turismu. Jsou zde ovšem místa, které jsou lidmi takřka nepolíbené. Nejlákavější jsou pro turisty nekonečně dlouhé písčité pláže, krásné počasí, plno zeleně a bezkonkurenční kuchyně. Jde o zemi plnou kontrastů.

Jak se řekne thajský Ahoj

(Sawad-dee!) Ahoj!

Jak se domluvit v Thajsku

Začátečníkům se doporučuje mluvit monotónně, přestože se budete snažit vyjádřit otázku nebo nějakou emoci. Thajci neznají například intonaci věty při kladení dotazu, proto se nedivte, když vám neodpoví. Mají zde intonaci slov, ne celé věty.

Co se vyplatí koupit v Řecku

Co nakoupit v Řecku Z Řecka se vyplatí koupit domů jako dárek olivový olej, víno, fetu, sezamová semínka v medu. Dobrý je i zdejší med, nejlepší je tympánový z Limnu a Kalymnu, skvělý jogurt měli i na ostrově Thassos. Výborný je i místní jogurt.

Co si dovézt z Krety

Než tedy vyrazíte do obchodů, nezapomeňte na tyto špičkové suvenýry, které byste si měli vzít s sebou z Kréty.Horský bylinkový čaj. Pokud chcete lahodný čaj s léčivými vlastnostmi, kupte si odrůdy, které najdete pouze na Krétě.Olivový olej.Tradiční oblečeníKeramika.Víno.Bylinky.Raki.

Co si můžu přivézt z Malediv

Mezi nejoblíbenější suvenýry a dárky z Malediv patří:výrobky z mušlí či kokosových ořechů,keramika,vějíře,prostírání,hedvábné a batikované šaty,dřevěné výrobky jako krabičky nebo napodobeniny lodí,čaje,vodní dýmky atd.