Kdy se bude bourat Tesco?

Kdy se bude bourat Tesco?

Kdy se bude bourat Tesco Dornych

Záměr demolice

V roce 2017 koupila tehdejší obchodní dům Tesco developerská skupina Crestyl. Jak se ukázalo, cílem bylo budovu zbourat a na jejím místě vystavět nové centrum s byty, obchody a kancelářemi. V dubnu 2021 požádal investor o demolici. K té by mělo dojít v první polovině roku 2023.

Kdy se bude bourat Tesco v Brně

Tesco dole v obchodním domě, kam denně míří tisíce obyvatel a turistů čeká konec. Nejméně do konce letošního roku (2022) bude prodejna otevřena.
Archiv

Co se staví na Dornychu

Postaví náměstí s šesti objekty okolo. Stávající budova centrum Dornych, ve kterém sídlí řetězec Tesco, půjde kvůli záměru k zemi. Na jeho místě a parkovištích okolo postaví investor novou městskou čtvrť. „Uprostřed vznikne náměstí lemované šesti samostatnými objekty.

Co se staví v Brně

Přinášíme výběr těch nejzajímavějších projektů od vybraných developerů.Rezidence Francouzská Neznámý developer.Rezidence Na Lukách. Stavby Židenice s.r.o.Rezidence u Vaňkovky. Neznámý developer.Rezidence Pekárenský dvůr. Domoplan.Chytré Líchy. Centrum pasivního domu.Čtvrť pod Hády. Trikaya.

Co bude Brno podchod

Práce budou rozděleny do dvou etap. Nejdříve půjde o samotný tubus podchodu, poté o další navazující prostory. Rekonstrukci je nutné dále zkoordinovat se záměrem proměny ulice Benešova a přednádražního prostoru.

Co se staví na výstavišti

Jednotlivé zóny budou věnované kultuře (Průmyslový palác, Lapidárium, Pavilón AVU, Vodní svět, restaurace), zábavě, sportu (Velká sportovní hala, Malá sportovní hala, plavecký bazén a divadlo Pyramida), relaxaci a prostoru pro konání open-air akcí (Křižíkova fontána a pavilony, Maroldovo panoráma a divadlo Spirála).