Kdo platí dobírku?

Kdo platí dobírku?

Proč se platí za dobírku

Dobírka umožňuje zaplatit zboží až při převzetí, což je stále hlavní důvod, proč na ní spoléhá tolik zákazníků – zaručuje tak, že nakupující svůj balík opravdu dostane.
Archiv

Jak dostat peníze za dobírku

Samotné převedení peněz potom, co je balík doručen trvá zpravila 2 pracovní dny. PŘÍKLAD:To znamená, že pokud je adresátovi doručen balíček v úterý, pošťák donese na konci směny peníze do centrály, ve středu pošta zadá příkaz v bance a ve čtvrtek máte peníze na svém účtu.

Jak funguje Dobírka u PPL

Peníze z odeslané zásilky pak dostane na účet do 7 pracovních dní od zaplacení dobírky. Adresát si zásilku vyzvedne na jenom z výdejních míst nebo mu ji řidič doručí až domů. Nakupující i odesilatel se díky tomu vyhnou frontám a všechno vyřídí z pohodlí domova nebo třeba cestou do práce.

Co to je bez dobírky

Bez dobírky znamená, že nic platit nebudeš.

Jak se plati na Zalandu

Budete mít možnost platit v hotovosti nebo platební kartou. Pokud se rozhodnete platit v hotovosti, ujistěte se, že jste si připravili přesnou částku – je možné, že kurýr nebude mít hotovost na vrácení. Ujistěte se, že jste uvedli správnou doručovací adresu.

Jak poslat cenné psaní na dobírku

Vzhledem k bezpečnostním garancím je možné Cenné psaní poslat pouze ve speciálním obalu České pošty. Odesílateli bude předáno písemné potvrzení prokazující dodání zásilky příjemci. Při dodání pošta od příjemce vybere odesílatelem stanovenou peněžní částku (dobírková částka).

Jak funguje pošta na dobírku

Při dodání pošta od příjemce vybere odesílatelem stanovenou peněžní částku (dobírková částka). Následně ji vyplatí odesílateli nebo odesílatelem určené osobě, v hotovosti nebo převodem na účet. Dále se připočítává: při použití Poštovní dobírkové poukázky A nebo C – cena podle ceny Pk A a Pk C.

Jak zaplatit dobírku v Zásilkovně

Jak na toV aplikaci si vyhledejte zásilku k vyzvednutí.Klikněte na "Zaplatit dobírku".Budete přesměrování na bezpečnou platební bránu, kde vyplníte údaje ze své karty.Ujistěte se, že máte na kartě povoleny online platby a máte nastavený dostatečný limit pro platby na internetu.

Co když nejsem doma PPL

Pokud řidič nezastihne příjemce na adrese při prvním doručování, může být zásilka automaticky uložena na nejbližším výdejním místě. Svůj balík si můžete vyzvednout do 7 kalendářních dnů od uložení v PPL Parcelshopu.

Jak funguje prodej na dobírku

Při dodání pošta od příjemce vybere odesílatelem stanovenou peněžní částku (dobírková částka). Následně ji vyplatí odesílateli nebo odesílatelem určené osobě, v hotovosti nebo převodem na účet. Dále se připočítává: při použití Poštovní dobírkové poukázky A nebo C – cena podle ceny Pk A a Pk C.

Co se stane když si Nevyzvednu balík na dobírku

Když si zákazník zboží nevyzvedne ani nezaplatí a nereaguje ani na upomínky, měl by ho podnikatel vyzvat k náhradě škody dle obchodních podmínek a stanovit mu ve výzvě přiměřenou lhůtu k plnění. Nebude-li zákazník na výzvu reagovat, je na místě zažalovat jej u obecných soudů.

Jak funguje Zalando

Na eshopu a prodeji online to celé stojí, a tak na vás čeká přehledně uspořádaný e-shop a 250 000 kusů zboží na skladě. Jelikož se ale zboží posílá až z Polska, můžete na zásilku čekat o něco déle než u jiných eshopů – celkem 4 až 6 dnů. Doprava je ale oproti jiným obchodům zdarma.

Jak zadat IBAN na Zalando

Platba na dobírku: Při platbě na dobírku vaše platební údaje od přepravce neobdržíme. Z tohoto důvodu je důležité zadat vaše bankovní údaje při registraci vrácení on-line. Peníze za vrácené zboží vám pak budou zaslány na bankovní účet, který zadáte při této registraci.

Jak vyplnit poukázku na dobírku

K poslání balíku přes Českou poštu je třeba vyplnit podací lístek. Na podací lístek při dobírce se napíše dobírková částka pouze číslicí. Na balík napíše odesílatel své jméno a adresu (vlevo nahoru), doprava nahoru pak také údaje: Dobírka a částku v číselném vyjádření v korunách, do závorky ještě částku slovy.

Jak poslat balík na dobírku

Na podací lístek při dobírce se napíše dobírková částka pouze číslicí. Na balík napíše odesílatel své jméno a adresu (vlevo nahoru), doprava nahoru pak také údaje: Dobírka a částku v číselném vyjádření v korunách, do závorky ještě částku slovy. Adresát zásilky se píše dopravo dolů.

Jak poslat doporučený dopis na dobírku

Dobírka – chcete-li doporučený dopis odeslat na dobírku, vyplňte sem dobírkovou částku. Nezapomeňte však, že v tomto případě je nutné vyplnit také Poštovní dobírkovou poukázku A nebo C. Udaná cena – jestliže má doporučené psaní nějakou konkrétní hodnotu, uveďte ji sem. Doporučené dopisy jsou pojištěny na 580 Kč.

Jak poslat zboží na dobírku

Na podací lístek při dobírce se napíše dobírková částka pouze číslicí. Na balík napíše odesílatel své jméno a adresu (vlevo nahoru), doprava nahoru pak také údaje: Dobírka a částku v číselném vyjádření v korunách, do závorky ještě částku slovy. Adresát zásilky se píše dopravo dolů.

Jak dlouho trvá dobírka Zásilkovna

Dobírky jsou dle VOP hrazeny do 10 pracovních dnů po doručení zásilky na bankovní účet zadaný ve vaší klientské sekci. V případě zájmu o doplňující informace nás kontaktujte na adrese [email protected].

Co se stane kdyz vás PPL nezastihne

Nastane-li situace, že vás ani napodruhé PPL kurýr nezastihne, obdržíte informativní email a zásilka bude uložena na depu (max. 7 dní). Na základě vaší žádosti pak proběhne další pokus o doručení. PPL umožňuje změny dispozic doručení na webu (adresa doručení, datum doručení) na www.pplbalik.cz.

Kdy rozváží PPL

Doručení zde probíhá v pracovních dnech v čase od 8:00 do 18:00. Produkt můžete kombinovat s doplňkovými službami, jako je například dobírka nebo zvýšená odpovědnost za zásilku. V zákaznických aplikacích je pro vás připraveno elektronické potvrzení o doručení.

Jak zaplatit dobírku v boxu

Dobírku lze uhradit předem přímo v mobilní aplikaci Zásilkovna nebo online přes platební bránu pomocí odkazu, který jste obdrželi v e-mailu. Díky nepřetržitému provozu 24/7 si zásilku můžete vyzvednout kdykoliv. Standardní úložní doba zásilek jsou 3 dny s možností prodloužení o další 2 dny.

Co se stane když nezaplatím celní poplatek

Celní dluh pro dané zboží vyměřuje a vymáhá celní orgán v rámci celního řízení. V případě nezaplacení celního dluhu může celní správa uložit pokutu do výše až 50 000 Kč nebo zabavit samotné zboží.

Co dělat když nechci převzít zásilku

„Pokud víte, že objednané zboží nakonec opravdu nechcete, nejlepší je co nejdříve kontaktovat daný e-shop. V mnoha případech se podaří objednávku zastavit ještě před expedicí ze skladu, což znamená, že není třeba platit za přepravu.

Odkud je firma Zalando

Zalando SE je evropská společnost pro elektronický obchod se sídlem v Berlíně v Německu. Společnost se řídí platformovým přístupem a nabízí produkty módy a životního stylu zákazníkům na 17 evropských trzích. Zalando bylo založeno v Německu v roce 2008.

Kde vracet Zalando

Balík odneste do nejbližšího PPL Parcel Shopu nebo Zásilkovny. Důležitá poznámka: Pro vrácení vašeho balíku nepoužívejte prodejny potravin Žabka. Využijte prosím jakýkoliv jiný PPL Parcel Shop nebo Zásilkovnu.