Co se vyplatí koupit v Thajsku?

Co se vyplatí koupit v Thajsku?

Co ochutnat v Thajsku

Khao Pad = smažená rýže se zeleninou a kuřecím masem. Pad Ga Paow Gai = smažené kuřecí maso s listy bazalky a chilli papričkou. Tom Yam = pálivá thajská polévka z krevet, rajčat, koriandru a chilli papriček. Tom Kha = thajská kokosová polévka s kuřecím masem a koriandrem.

Kde vymenit penize v Thajsku

Peníze můžete vyměnit v jakékoliv bance, hotelu nebo na letišti. Banky obvykle otevírají v 9:30 hod a zavírají v 15:30 hod. Síť bank a směnáren je v Thajsku poměrně hustá a kromě odlehlých míst by jste neměli mít s výměnou peněz problém.
ArchivPodobné

Co se dá koupit a přivézt z thajská

Oblíbeným suvenýrem je orientální koření, thajská rybí omáčka, sušené chilli papričky, chipsy z banánů a tapioky (slané i sladké). Pokud máte raději něco ostřejšího, typicky thajská je rýžová whisky Mekong nebo třeba rum z cukrové třtiny.

Co jedí v Thajsku

Thajská kuchyně

Základní informace
Suroviny rýže, nudle, ryby, mořské plody, hovězí maso, vepřové maso, drůbeží maso, buvolí maso, hmyz
Dochucovadla čili, pepř, gulangal, koriandr, citronová tráva, šalotka, krevetová pasta, rybí omáčka
Pokrmy
Jídla Tom Yam, Pad Thai, Som Tam, Kari Massaman, Mu Nam Tok, Zelené Kari

Na co si dát pozor na letisti v Thajsku

Při pobytu v Thajsku je vhodné zachovávat si opatrnost vůči zlodějům, a to zejména při pohybu v turisticky oblíbených lokalitách či ve městech. Kromě kapesních krádeží jsou relativně časté případy zlodějů na motocyklech, kteří se mohou pokusit strhnout kabelku či batoh.

Jaké ovoce roste v Thajsku

Papaya, mango, ananas, banány, melouny

Nejsou u nás neznámým ovocem, v Thajsku jsou ale daleko chutnější. Papaya, mango a ananas se často prodávají stejně jako guava s chilli nebo směsí chilli a cukru. Koupíte je buď celé nebo nakrájené do malých pytlíčků se špejlí, takže se vám budou dobře jíst.

Na co si dát pozor na letišti v Thajsku

Při pobytu v Thajsku je vhodné zachovávat si opatrnost vůči zlodějům, a to zejména při pohybu v turisticky oblíbených lokalitách či ve městech. Kromě kapesních krádeží jsou relativně časté případy zlodějů na motocyklech, kteří se mohou pokusit strhnout kabelku či batoh.

Jakou měnu s sebou do Thajska

Základní informace

Oficiální název: Thajské království Cestovní doklady:
Hlavní město: Bangkok Vízum / Poplatky:
Měna: BAHT Doba letu:
Časový posun: UTC +7 Jakou měnu s sebou:
Jazyk: thajština Očkování:

Co se nesmí dovážet z Thajska

Zákaz vývozuDrogy – Thajsko je země, odkud se drogy (marihuana, konopí, opium, morfin, heroin, amfetamin atd.)Divoká zvířata a rostliny ze seznamu IUCN.Pornografie – DVD, filmy, časopisy atd.Obscénní literatura, obrázky a objekty.

Co je typické pro Thajsko

Thajská kultura se točí okolo jídla s přáteli a rodinou, která se schází nad lahodným kari, pikantními thajskými saláty, čerstvými mořskými plody a samozřejmě všudypřítomnou rýží. O thajské kuchyni se říká, že vyvažuje 5 základních chutí: kyselou, sladkou, slanou, hořkou a nejznámější pálivou.

Jak dlouho můžu být v Thajsku

Občané ČR nepotřebují pro vstup na území Thajského království a pobyt za účelem turistiky na období do 30 dnů víza.

Jaké boty do Thajska

Nazouvací boty

Vystačíte i se sandály, ale ne v období, kdy v Thajsku hodně prší. To budete potřebovat jednoduché nazouvací plastové boty, které můžete kdykoliv sundat. Mimochodem, pohodlné vyzouvání se vám bude hodit i při prohlídkách chrámů, do kterých se často smí jen naboso.

Co roste v Thajsku

V Thajsku roste mnoho druhů květin, ovocných stromů, bambusů a exotického dřeva. Je zde přes 1000 druhů orchidejí a asi 15 000 druhů cévnatých rostlin. Příroda Thajska je opravdu nádherná, nenechte si její prozkoumávání ujít!

Co je dobré vědět před cestou do Thajska

Cestovatelé se při odletu do Thajska ani při vstupu do země nemusí prokazovat očkováním proti covid-19, potvrzením o prodělání nemoci, ani podstupovat testy.

Jaký alkohol se pije v Thajsku

Thajská piva: nejznámější je v Thajsku značka Singha (5 % alkoholu) – toto pivo se vaří v zemi již od roku 1933. Mezi další dostupné značky pak patří Leo (5,5 %) nebo Chang Beer (5 %). K dostání jsou však i piva řemeslná. Thajské likéry/lihoviny: Thajci popíjejí nejvíce levnou thajskou whisky zvanou Lao Khao.

Jak se chovat v Thajsku

Co (Ne)dělat v ThajskuRespekt, Respekt, Respekt.Řešte vše s chladnou hlavou.Maj Pen Raj.NEsahejte thajcům na hlavu.Pozor na vaše nohy.Dámy, Neopalujte se nahoře bez.Vhodné oblečení do chrámu.Drogy v Thajsku.

Proč lidé jezdí do Thajska

Proč jet do Thajska

Thajsko je jednou z nejvyhledávanějších zemí ve světě, co se týká turismu. Jsou zde ovšem místa, které jsou lidmi takřka nepolíbené. Nejlákavější jsou pro turisty nekonečně dlouhé písčité pláže, krásné počasí, plno zeleně a bezkonkurenční kuchyně. Jde o zemi plnou kontrastů.

Jaké jsou v Thajsku zásuvky

V Thajsku natrefíte na čtyři typy zásuvek, tedy typ A (na 2 svislé kolíky), typ B (na 2 svislé kolíky se zemnícím kolíkem) a typy C a F (na 2 kulaté kolíky – stejné, jako v Evropě). Elektrické napětí je pak v zemi stejné jako v Česku, tj. 230 V při 50 Hz, a tak se nemusíte obávat nabíjení svých elektrických zařízení.

Kdo zije v Thajsku

Z celkového počtu obyvatel země představují etničtí Thajci asi 75 %, etničtí Číňané 14 %, ostatní 11 % (Lao, Malajci, Khmerové, Hmongové, Karenové, Šanové, Akhové, Rohingyové, Mořští lidé a další etnické skupiny). Thajská vláda uznává celkem 62 etnických skupin žijících v Thajsku.

Jak se zdraví v Thajsku

V Thajsku se zdraví pozdravem wai, kdy se stisknou dlaně k sobě jako při modlitbě a lehce se ukloní. Wai je pozdravem mezi Thajci a nikdo jej neočekává od turistů, naopak – neznáte-li pravidla tohoto pozdravu, mohli byste ho nechtěně použít v nevhodné situaci.

Kdy nejet do Thajska

Vysoké teploty a vlhkost zkrátka k Thajsku patří. Zejména pak v dubnu a květnu. Proto jsou pro evropské návštěvníky vřelejší spíše zimní měsíce, kdy jsou teploty na příjemné úrovni a srážek ubývá. Od června do září mluvíme o sezóně dešťů.

Co se vyrábí v Thajsku

Hospodářství je založeno převážně na exportu, vývoz tvoří více než dvě třetiny hrubého domácího produktu (HDP). Thajsko je přední světový vývozce rýže, mořských plodů, automobilů typu pick-up, počítačů i spotřební elektroniky. Osm výrobců, pět japonských, dva američtí a Tata z Indie, vyrábí pick-upy v Thajsku.

Jak mluví v Thajsku

Rychlokurz jazyka. Úředním jazykem v Thajsku je thajština. Hovoří jí přibližně 45 až 50 milionů mluvčích a jedná se o nejvýznamnější jazyk thajsko-kadajské jazykové rodiny. Podobně jako tomu bývá u většiny jazyků, i thajština má mnoho dialektů, které se liší zpravidla podle geografické lokace.

Jak se řekne thajský Ahoj

(Sawad-dee!) Ahoj!

Kdy je v Thajsku nejtepleji

Od června do září mluvíme o sezóně dešťů. Turisté se tohoto období obávat nemusí. Déšť trvá často jen velice krátce nebo přes noc.