Co se dá koupit v Thajsku?

Co se dá koupit v Thajsku?

Co se dá koupit a přivézt z Thajska

Oblíbeným suvenýrem je orientální koření, thajská rybí omáčka, sušené chilli papričky, chipsy z banánů a tapioky (slané i sladké). Pokud máte raději něco ostřejšího, typicky thajská je rýžová whisky Mekong nebo třeba rum z cukrové třtiny.
Archiv

Co ochutnat v Thajsku

Khao Pad = smažená rýže se zeleninou a kuřecím masem. Pad Ga Paow Gai = smažené kuřecí maso s listy bazalky a chilli papričkou. Tom Yam = pálivá thajská polévka z krevet, rajčat, koriandru a chilli papriček. Tom Kha = thajská kokosová polévka s kuřecím masem a koriandrem.

Co jedí v Thajsku

Thajská kuchyně

Základní informace
Suroviny rýže, nudle, ryby, mořské plody, hovězí maso, vepřové maso, drůbeží maso, buvolí maso, hmyz
Dochucovadla čili, pepř, gulangal, koriandr, citronová tráva, šalotka, krevetová pasta, rybí omáčka
Pokrmy
Jídla Tom Yam, Pad Thai, Som Tam, Kari Massaman, Mu Nam Tok, Zelené Kari

Jaké peníze vyměnit do Thajska

Určitě je vhodné si s sebou do Thajska vzít několik set euro nebo dolarů v hotovosti. Většinou je jedno, kterou ze zmíněných měn si přivezete. Výjimečně se objevují místa, kde zvýhodňují spíš dolar.
Archiv

Co se nesmí dovážet z Thajska

Zákaz vývozuDrogy – Thajsko je země, odkud se drogy (marihuana, konopí, opium, morfin, heroin, amfetamin atd.)Divoká zvířata a rostliny ze seznamu IUCN.Pornografie – DVD, filmy, časopisy atd.Obscénní literatura, obrázky a objekty.

Na co si dát pozor na letisti v Thajsku

Při pobytu v Thajsku je vhodné zachovávat si opatrnost vůči zlodějům, a to zejména při pohybu v turisticky oblíbených lokalitách či ve městech. Kromě kapesních krádeží jsou relativně časté případy zlodějů na motocyklech, kteří se mohou pokusit strhnout kabelku či batoh.

Jaké ovoce roste v Thajsku

Papaya, mango, ananas, banány, melouny

Nejsou u nás neznámým ovocem, v Thajsku jsou ale daleko chutnější. Papaya, mango a ananas se často prodávají stejně jako guava s chilli nebo směsí chilli a cukru. Koupíte je buď celé nebo nakrájené do malých pytlíčků se špejlí, takže se vám budou dobře jíst.

Co je typické pro Thajsko

Thajská kultura se točí okolo jídla s přáteli a rodinou, která se schází nad lahodným kari, pikantními thajskými saláty, čerstvými mořskými plody a samozřejmě všudypřítomnou rýží. O thajské kuchyni se říká, že vyvažuje 5 základních chutí: kyselou, sladkou, slanou, hořkou a nejznámější pálivou.

Co si vzít s sebou do Thajska

Tady jsou.Papírové kapesníky a vlhčené ubrousky. Hned první věc je klíčová.Dlouhé oblečení na prohlídky chrámů V Thajsku musíte během dovolené navštívit přinejmenším jeden chrám.Nazouvací boty.Ochrana proti slunci.Výbava na deštivé počasíLáhev s vodou.Repelent.Adaptér do zásuvky.

Na co si dát pozor na letišti v Thajsku

Při pobytu v Thajsku je vhodné zachovávat si opatrnost vůči zlodějům, a to zejména při pohybu v turisticky oblíbených lokalitách či ve městech. Kromě kapesních krádeží jsou relativně časté případy zlodějů na motocyklech, kteří se mohou pokusit strhnout kabelku či batoh.

Jak dlouho můžu být v Thajsku

Občané ČR nepotřebují pro vstup na území Thajského království a pobyt za účelem turistiky na období do 30 dnů víza.

Co se Snida v Thajsku

Typickou thajskou snídaní tvoří např. omeleta s rýží, rýžová kaše, rýžová polévka s masem nebo plody moře. V celém Thajsku si ale můžete vychutnat fritované nudle, které jsou zde klasikou. Můžete se je nechat připravit téměř s čímkoliv, třeba s rybami, mořskými plody nebo kuřecím masem.

Co roste v Thajsku

V Thajsku roste mnoho druhů květin, ovocných stromů, bambusů a exotického dřeva. Je zde přes 1000 druhů orchidejí a asi 15 000 druhů cévnatých rostlin. Příroda Thajska je opravdu nádherná, nenechte si její prozkoumávání ujít!

Jak se chovat v Thajsku

Co (Ne)dělat v ThajskuRespekt, Respekt, Respekt.Řešte vše s chladnou hlavou.Maj Pen Raj.NEsahejte thajcům na hlavu.Pozor na vaše nohy.Dámy, Neopalujte se nahoře bez.Vhodné oblečení do chrámu.Drogy v Thajsku.

Jaký alkohol se pije v Thajsku

Thajská piva: nejznámější je v Thajsku značka Singha (5 % alkoholu) – toto pivo se vaří v zemi již od roku 1933. Mezi další dostupné značky pak patří Leo (5,5 %) nebo Chang Beer (5 %). K dostání jsou však i piva řemeslná. Thajské likéry/lihoviny: Thajci popíjejí nejvíce levnou thajskou whisky zvanou Lao Khao.

Co nedělat v Thajsku

Nejezte „thai“ každý den

Průjem nebo zvracení můžou být způsobeny pikantními smaženými jídly, nápoji s ledem nebo jednoduše bakterií (např. E. coli, kterou můžete snadno získat stravou i doma v Čechách). Ať už budete jíst na ulici nebo v restauracích, hygiena je v Thajsku podobná.

Kam jít na jídlo v Bangkoku

Dobrou volbou jsou restaurace, kde stojí jídlo přes 100 THB – volte Curry nebo Pad Thai, smažené nudle nebo rýži. V obchodních centrech volte bufety, které nabízejí dobré a levné jídlo, kolem 80 THB. Na ulici jsou ceny nejlevnější, volte smažené nudle nebo rýži. Od věci není ani zkusit smažené kuře, saranče nebo švába.

Kdo zije v Thajsku

Z celkového počtu obyvatel země představují etničtí Thajci asi 75 %, etničtí Číňané 14 %, ostatní 11 % (Lao, Malajci, Khmerové, Hmongové, Karenové, Šanové, Akhové, Rohingyové, Mořští lidé a další etnické skupiny). Thajská vláda uznává celkem 62 etnických skupin žijících v Thajsku.

Jak se zdraví v Thajsku

V Thajsku se zdraví pozdravem wai, kdy se stisknou dlaně k sobě jako při modlitbě a lehce se ukloní. Wai je pozdravem mezi Thajci a nikdo jej neočekává od turistů, naopak – neznáte-li pravidla tohoto pozdravu, mohli byste ho nechtěně použít v nevhodné situaci.

Proč lidé jezdí do Thajska

Proč jet do Thajska

Thajsko je jednou z nejvyhledávanějších zemí ve světě, co se týká turismu. Jsou zde ovšem místa, které jsou lidmi takřka nepolíbené. Nejlákavější jsou pro turisty nekonečně dlouhé písčité pláže, krásné počasí, plno zeleně a bezkonkurenční kuchyně. Jde o zemi plnou kontrastů.

Co je dobré vědět před cestou do Thajska

Cestovatelé se při odletu do Thajska ani při vstupu do země nemusí prokazovat očkováním proti covid-19, potvrzením o prodělání nemoci, ani podstupovat testy.

Kam letět z Bangkoku

Například pro cestu do Hong Kongu, Malajsie, Singapuru nebo Vietnamu se tak nemusíte vracet do Bangkoku. Jen počítejte s tím, že malá konkurence v podstatě vždy znamená vyšší ceny a mnohdy se vyplatí oželet přímý let a ušetřit i víc než 50 % ceny rozdělením letenky v Bangkoku.

Co se vyrábí v Thajsku

Hospodářství je založeno převážně na exportu, vývoz tvoří více než dvě třetiny hrubého domácího produktu (HDP). Thajsko je přední světový vývozce rýže, mořských plodů, automobilů typu pick-up, počítačů i spotřební elektroniky. Osm výrobců, pět japonských, dva američtí a Tata z Indie, vyrábí pick-upy v Thajsku.

Jak mluví v Thajsku

Rychlokurz jazyka. Úředním jazykem v Thajsku je thajština. Hovoří jí přibližně 45 až 50 milionů mluvčích a jedná se o nejvýznamnější jazyk thajsko-kadajské jazykové rodiny. Podobně jako tomu bývá u většiny jazyků, i thajština má mnoho dialektů, které se liší zpravidla podle geografické lokace.

Jak se řekne thajský Ahoj

(Sawad-dee!) Ahoj!