Co to znamená SUV?

Co to znamená SUV?

Jaký je rozdíl mezi SUV a MPV

Ti, kdo jezdí v SUV, oceňují pohled z větší výšky. Mají lepší pocit kontroly nad autem a dokonalejší přehled o tom, co se děje na silnici. Jenže ne všechna SUV tohle umožňují – je to pak daň mohutné, tvarované karoserii a širokým sloupkům. Naproti tomu MPV odolala trendu malých a úzkých oken.

Co je to MPV

MPV je označení pro víceúčelové vozidlo (z anglického multi-purpose vehicle). Jedná se o druh automobilu, jenž se tvarem podobá dodávce, je však určen k převážení osob. Označovány bývají též jako minidodávky.

Co je to crossover

Crossover (fikce) – využití prvků jednoho příběhu (postavy, lokace, aj.) v jiném příběhu. Crossover (hudba) – hudební žánr vzniklý mícháním žánrů ostatních. CrossOver (software) – software umožňující chod aplikací pro Microsoft Windows pod jinými operačními systémy.

Jak vypada SUV

SUV – jde o automobily s vyšší světlou výškou, které vypadají často jako off-roady. Zkratka SUV znamená Sport Utility Vehicle, což je v tomto případě hodně nepřesné označení.
Archiv

Co je to hatchback

Slovo „hatch“ znamená poklop neboli dveře. Ve správné definici tak hatchback označuje automobil s otevíratelnou zádí. Setkat se ještě můžete se slovem liftback, to používá například Škodovka u svého modelu Octavia, kdy jde o označení tří prostorového vozu (předek, prostřední a zadní část).

Jaké auto koupit pro rodinu

Renault Grand Scénic – spolehlivé sedmimístné auto.Ford S-Max – velké rodinné auto s dobrými jízdními vlastnostmi.Dacia Lodgy – rodinné auto s velkým kufrem.Citroën Grand C4 SpaceTourer – prostorný a spolehlivý rodinný vůz.Peugeot 5008 – slušné MPV auto za malé peníze.

Které SUV je nejlepší

Na deset nejspolehlivějších SUV dle britských řidičů se tak podívejte do galerie.Lexus NX – celkové skóre 94,72 %Toyota RAV4 – celkové skóre 94,68 %Škoda Yeti – celkové skóre 92,80 %Kia Sportage – celkové skóre 92,57 %Volvo XC60 – celkové skóre 92,30 %Suzuki Grand Vitara – celkové skóre 91,88 %

Jaké jsou typy aut

Podle tvaru karoserie rozlišujeme tyto typy osobních automobilů:Sedan. Tříprostorová čtyřdveřová karoserie pro 4–5 osob.Kombi. Dvouprostorová pětidveřová karoserie pro 4–7 osob.Hatchback. Dvouprostorová tří- nebo pětidveřová karoserie pro 4–5 osob.Liftback.Coupé.Kabriolet.Roadster.Off-road.

Co je kompaktní SUV

Malá SUV a crossovery poskytnou na délce o nějakých 10-20 cm menší než o třídu větší hatchback nejen srovnatelný kufr, ale i srovnatelný prostor pro pasažéry. Správně tušíte, že těží z vyšší stavby karoserie, která umožní cestujícím sedět více vzpřímeně a zabírat tak méně podélného prostoru.

Co je to sedan

Sedan je druhem konvenční automobilové karoserie s plynulými proporcemi v zadní části a pevně odděleným prostorem pro zavazadla od zbytku posádky. Jedná se nejčastěji o čtyřdveřové automobily s tříprostorovým interiérem a menším víkem kufru, které se otevírá samostatně bez zadního okna.

Co je to Coupé

Kupé (francouzsky Coupé) jsou vozy se sešikmenou zadní střechou a dvojími nebo čtvermi dveřmi. Termín je odvozen z minulého příčestí slovesa couper ve významu uříznutý, ustřižený, useknutý. Automobily jsou většinou sportovního charakteru s uzavřenou dvoumístnou karoserií.

Jaké auto do půl milionu

Právě v tuto chvíli se jedná o modely vozů jako jsou například:Škoda Kamiq.Mitsubishi ASX.Mitsubishi Outlander.VW Tiguan.Peugeot 2008.Mazda CX-5.Opel Crossland X.KIA Sportage.

Proč si koupit SUV

SUV mají vyšší podlahu a nižší střechu. Pokud si vezete metr, zjistíte, že uvnitř je stejně místa, jako v klasickém hatchbacku, ze kterého často crossovery vychází. Také variabilita vnitřního prostoru není v SUV lepší a zdaleka se nevyrovná vychytaným vozům kategorie MPV.

Jaké SUV do 500 000 Kč

Právě v tuto chvíli se jedná o modely vozů jako jsou například:Škoda Kamiq.Mitsubishi ASX.Mitsubishi Outlander.VW Tiguan.Peugeot 2008.Mazda CX-5.Opel Crossland X.KIA Sportage.

Jaké auto si koupit jako první

Vybrat auto pro začátečníka není snadné. Poradíme, jak na toAuto se musí líbit.Zvažte nároky na prostor.Výkonu má být dost, ale ne přílišZe začátku se vyvarujte automatůZohledněte spotřebu.Berte v potaz spolehlivost.Ergonomie je důležitáUjistěte se, že z auta dobře vidíte.

Jaké je nejlepší ojeté auto

Z dat bazarových společností vyplývá, že mezi top pět nejžádanějších vozů patří Škoda Octavia, Škoda Fabia, Volkswagen Golf, Škoda Superb a Volkswagen Passat. To jsou obecně nejoblíbenější vozy u nás, takže se není co divit. Co je ale dobré podotknout je, že za tyto vozy dostanete mnohem více, než třeba před rokem.

Jaké auto s vyšším posezem

Hyundai ix20 (1181 hlasů)Škoda Fabia (947 hlasů)Škoda Karoq (820 hlasů) Dacia Duster. Suzuki Ignis. Suzuki Vitara. Volkswagen Tiguan. Toyota Yaris. Dacia Sandero. Mitsubishi ASX.

Jaké auto pro rodinu

Renault Grand Scénic – spolehlivé sedmimístné auto.Ford S-Max – velké rodinné auto s dobrými jízdními vlastnostmi.Dacia Lodgy – rodinné auto s velkým kufrem.Citroën Grand C4 SpaceTourer – prostorný a spolehlivý rodinný vůz.Peugeot 5008 – slušné MPV auto za malé peníze.

Které SUV má nejmenší spotřebu

Nejúspornějším SUV s čistě spalovacím motorem je na českém trhu Peugeot 2008 1.5 BlueHDi. Stejně jako DS 3 Crossback a Citroën C3 Aircross má tuto jednotku naladěnou na 75 kW a pojí ji se šestistupňovou manuální převodovkou. Tato kombinace znamená průměrnou spotřebu 3,5 l / 100 km.

Jaké auto koupit 2023

Výsledky ankety Auto roku 2023 ČR

pořadí model počet hlasů
1. Honda Civic 123
2 – 3. BMW X1 83
2 – 3. VW ID.Buzz 83
4. Renault Mégane E-Tech 79

Kdy je nejlepší čas na koupi auta

Březen a září jsou nejrušnějšími obdobími pro prodej nových aut a stejně tomu je i u těch ojetých, i když s mírným zpožděním. Mezidobí před začátkem léta je obvykle tím nejlepším obdobím roku na koupi ojetého auta, pokud tedy nechcete čekat až do zimy.

Jaké levné auto koupit

Nejlepší levná auta do 50 000 KčMinivozy – Renault Twingo. Mezi nejmenšími auty se dá logicky nejlépe vybírat, pokud máte omezený rozpočet.Malé vozy – Škoda Fabia. I v této třídě je výběr poměrně široký.Nižší střední třída – Ford Focus.Střední třída – Toyota Avensis.MPV – Citroën Xsara Picasso.

Jaké auto si mám koupit

Jaké auto koupit podle Driver Power 2021

1 Hyundai Kona 92.35%
2 Kia Rio 92.16%
3 Mazda CX-5 91.65%
4 Toyota C-HR 91.07%
5 Škoda Karoq 91.00%

Jaké auto na důchod

Pokud můžete hýřit, hledejte dvoulitrový diesel, ideálně se spolehlivým automatem. Jistotu představují česká auta s ověřitelným původem a kilometrovou historií. Neprověřené dovozy z druhého konce Evropy smrdí průšvihem. Díly a servisní práce jsou sice trochu dražší, ale zase je nebudete potřebovat tak často.

Jaké auto pro seniory

Nedaleko za Hyundaiem se na druhém místě ukázala Škoda Fabia (947 hlasů), kdežto i třetí místo obsadila škodovka, přesněji SUV Karoq s celkem 820 hlasy. Vítězství v anketě o nejlepší auto pro seniory je pro Hyundai ix20 hezkou tečkou.