Jaké SUV pro rodinu?

Jaké SUV pro rodinu?

Jaké auto koupit pro rodinu

Renault Grand Scénic – spolehlivé sedmimístné auto.Ford S-Max – velké rodinné auto s dobrými jízdními vlastnostmi.Dacia Lodgy – rodinné auto s velkým kufrem.Citroën Grand C4 SpaceTourer – prostorný a spolehlivý rodinný vůz.Peugeot 5008 – slušné MPV auto za malé peníze.
Archiv

Jaké koupit ojeté SUV

Právě z těch nejspolehlivějších modelů jsme sestavili následující tipy na SUV, která jsou aktuálně dostupná na našem trhu v pěti kategoriích podle stáří vozů:2-3 roky: Suzuki Vitara.4-5 let: Opel Mokka.6-7 let: Volkswagen Touareg.8-9 let: Mitsubishi ASX.10-11 let: BMW X1.
Archiv

Jaké auto pro pětičlennou rodinu

Volkswagen Touran

Vhodný je proto spíše pro pětičlenné rodiny. Touran se nabízel s mnoha motory, mezi nimiž jsou nejpopulárnější diesely 1.9 TDI a 2.0 TDI. Jedná se o poměrně spolehlivá auta s rozumnými servisními náklady. Dobře si drží cenu, což pocítíte při nákupu, ale naopak oceníte při prodeji.
Archiv

Jaké SUV do 500 000 Kč

Právě v tuto chvíli se jedná o modely vozů jako jsou například:Škoda Kamiq.Mitsubishi ASX.Mitsubishi Outlander.VW Tiguan.Peugeot 2008.Mazda CX-5.Opel Crossland X.KIA Sportage.
Archiv

Které SUV je nejlepší

Na deset nejspolehlivějších SUV dle britských řidičů se tak podívejte do galerie.Lexus NX – celkové skóre 94,72 %Toyota RAV4 – celkové skóre 94,68 %Škoda Yeti – celkové skóre 92,80 %Kia Sportage – celkové skóre 92,57 %Volvo XC60 – celkové skóre 92,30 %Suzuki Grand Vitara – celkové skóre 91,88 %

Jaký je rozdíl mezi SUV a MPV

Ti, kdo jezdí v SUV, oceňují pohled z větší výšky. Mají lepší pocit kontroly nad autem a dokonalejší přehled o tom, co se děje na silnici. Jenže ne všechna SUV tohle umožňují – je to pak daň mohutné, tvarované karoserii a širokým sloupkům. Naproti tomu MPV odolala trendu malých a úzkých oken.

Jaké SUV má největší kufr

SUV: Uváděný vs. reálný objem kufru

Značka Model Objem kufru dle ADAC [l]
Volvo XC90 (L) (od 1/15) 475
Volvo XC60 (U) (od 7/17) 415
Volvo XC40 (X) (od 2/18) 320
VW Tiguan (II) Allspace (od 9/17) 510

Které SUV má nejmenší spotřebu

Nejúspornějším SUV s čistě spalovacím motorem je na českém trhu Peugeot 2008 1.5 BlueHDi. Stejně jako DS 3 Crossback a Citroën C3 Aircross má tuto jednotku naladěnou na 75 kW a pojí ji se šestistupňovou manuální převodovkou. Tato kombinace znamená průměrnou spotřebu 3,5 l / 100 km.

Proč si koupit SUV

SUV mají vyšší podlahu a nižší střechu. Pokud si vezete metr, zjistíte, že uvnitř je stejně místa, jako v klasickém hatchbacku, ze kterého často crossovery vychází. Také variabilita vnitřního prostoru není v SUV lepší a zdaleka se nevyrovná vychytaným vozům kategorie MPV.

Jaké SUV do 300 000

Právě v tuto chvíli se jedná o modely vozů jako jsou například:Nissan Juke.Nissan Qashqai.Mazda CX-3.KIA Sportage.Honda CR-V.Dacia Duster.VW Tiguan.Ford Kuga.

Co je to crossover

Crossover (fikce) – využití prvků jednoho příběhu (postavy, lokace, aj.) v jiném příběhu. Crossover (hudba) – hudební žánr vzniklý mícháním žánrů ostatních. CrossOver (software) – software umožňující chod aplikací pro Microsoft Windows pod jinými operačními systémy.

Co je to hatchback

Slovo „hatch“ znamená poklop neboli dveře. Ve správné definici tak hatchback označuje automobil s otevíratelnou zádí. Setkat se ještě můžete se slovem liftback, to používá například Škodovka u svého modelu Octavia, kdy jde o označení tří prostorového vozu (předek, prostřední a zadní část).

Jak se měří velikost kufru

Obvykle se ale dle normy ISO (respektive DIN) měří pomocí zmíněných normovaných kvádrů. Ty mají velikost vždy 20 x 10 x 5 centimetrů (délka x šířka x výška). Pokud si ta tři čísla vynásobíte, vyjde vám objem přesně jeden litr.

Jaké auto s malou spotřebou

Nejúspornější auta – srovnání

Auto Reálná spotřeba na 100 km Přibližná cena
Škoda Citigo 1,0 MPI 4,4 l 200 000 Kč
BMW 320d Efficient Dynamic Edition 4,6 l 1 500 000 Kč
Suzuki Ignis 1.2 SVHS 4,7 l 250 000 Kč
Suzuki Celerio 1.0 4,9 l 240 000 Kč

Jaké auto s nízkou spotřebou

Auta s nejnižší spotřebou na světě v roce 2022: Hybridy

Model vozu Kombinovaná spotřeba na 100 km
Toyota Corolla Hybrid 3,7 l
Ford Puma 1.0 EcoBoost Hybrid 4,3 l
Toyota Yaris 1.5 Hybrid 4,4 l
Toyota Camry 2.5 Hybrid 5,0 l

Jaké auto s vyšším posezem

Hyundai ix20 (1181 hlasů)Škoda Fabia (947 hlasů)Škoda Karoq (820 hlasů) Dacia Duster. Suzuki Ignis. Suzuki Vitara. Volkswagen Tiguan. Toyota Yaris. Dacia Sandero. Mitsubishi ASX.

Co to znamená SUV

SUV je zkratka pro sportovní užitkové vozidlo. Jak už název napovídá, tato kategorie vozidel nabízí spoustu prostoru pro všechny vaše sportovní i užitkové potřeby.

Co je kompaktní SUV

Malá SUV a crossovery poskytnou na délce o nějakých 10-20 cm menší než o třídu větší hatchback nejen srovnatelný kufr, ale i srovnatelný prostor pro pasažéry. Správně tušíte, že těží z vyšší stavby karoserie, která umožní cestujícím sedět více vzpřímeně a zabírat tak méně podélného prostoru.

Co je to CUV

Crossover (crossover utility vehicle, CUV) je typ automobilu s prvky více druhů karoserií. Většinou kombinuje některé karosářské a jízdní prvky SUV (vyšší světlá výška nebo pohon všech kol) s prvky MPV (interiér, způsob řízení). Crossovery jsou obvykle určeny do městského prostředí nebo jen do lehčího terénu.

Co je to Coupé

Kupé (francouzsky Coupé) jsou vozy se sešikmenou zadní střechou a dvojími nebo čtvermi dveřmi. Termín je odvozen z minulého příčestí slovesa couper ve významu uříznutý, ustřižený, useknutý. Automobily jsou většinou sportovního charakteru s uzavřenou dvoumístnou karoserií.

Co je Landaulet

Landaulet je kategorie vozů s uzavřenou čtyřdveřovou karoserií a stupňovitou zádí. V podstatě se jedná o speciální derivát luxusních limuzín. Landaulet má, stejně jako limuzíny, oddělený prostor mezi řidičem a cestujícími na zadních sedadlech.

Jaké jsou nejlepší kufry

Kvalitní kufry představují třeba známé tradiční značky Titan, Travelite i March. Podle materiálu rozdělujeme kufry na textilní, kožené a skořepinové. Pro přepravu křehkých věcí je nejvhodnější právě skořepinový kufr, který je vyrobený z tvrdého plastu nebo hliníku.

Jaké auto má největší spotřebu

BelAZ 75710 firma „nadělila” k 65. výročí založení a dodnes zůstává největším automobilem světa a vozem s největší užitečnou hmotností na světě – tento titul o 60 tun přebral Liebherru T282B, který ho držel asi deset let.

Jaké auto pro seniory

Nedaleko za Hyundaiem se na druhém místě ukázala Škoda Fabia (947 hlasů), kdežto i třetí místo obsadila škodovka, přesněji SUV Karoq s celkem 820 hlasy. Vítězství v anketě o nejlepší auto pro seniory je pro Hyundai ix20 hezkou tečkou.

Ve kterých autech se sedí vysoko

Mezi auty s příjemnou výškou sedadel lze v přehledu ADAC najít nejčastěji velkoprostorové vozy a terénně vypadající auta typu SUV. Jejich výška sedadel se pohybuje okolo 70 centimetrů. Takové sezení vyhovuje starším lidem, ale také rodičům, kteří se pravidelně sklánějí ke svým dětem v autosedačkách.