Co znamená zkratka PVC?

Co znamená zkratka PVC?

Co to znamená PVC

PVC neboli polyvinylchlorid je třetí nejčastěji používaný plast, který se vyrábí z vinychloridu a patří mezi termoplasty. Má velmi dobrou tepelnou i chemickou odolnost. Je to levný, snadno zpracovatelný materiál, a proto se používá např. ve stavebnictví, zdravotnictví či k výrobě hraček.

Co to je za zkratku PP

Informace o zkratce 'pp'

V hokeji se používá jako zkratka pro přesilovou hru.

Co znamená zkratka pe

Polyethylen (PE) je termoplast, který vzniká polymerací ethenu. jednotky SI a STP (25 °C, 100 kPa). Některá data mohou pocházet z datové položky.

Kde se používá PVC

Používá se ve stavebnictví, při výrobě nábytku a bytových doplňků, v oděvním a obuvnickém průmyslu. Vyrábí se z něj hračky, kancelářské potřeby, zdravotnické pomůcky, obaly včetně potravinových a mnoho dalších předmětů.

Co je to měkčené PVC

Měkčený polyvinylchlorid (PVC-P) se v největší míře uplatňuje jako pružná výplň protiprůvanových lamelových clon či kyvných vrat, příp. jako těsnění nebo jako elastické části potrubí a technologických celků. Jedná se o odolný, pružný plast i při nízkých teplotách.

Co je to zkratka pět

PET je asi nejznámější zkratka, kterou si nemusíme představovat. Polyethylentereftalát, tedy termoplast ze skupiny polyesterů. Velmi dobře recyklovatelný materiál a setkáváme se s ním denně, jelikož se z něj vyrábí módní doplňky i nápojové lahve, hračky a další.

Co znamená kontrola PP

Popis: Preventivní prohlídky u praktického lékaře.

Co znamená zkratka HDPE

Zkratkou HDPE se označuje polyetylen s vysokou hustotou, který se řadí do stejné skupiny jako PET – tedy termoplasty. Známější nám tento plast bude pravděpodobně pod pojmem „mikroten“.

Co znamená zkratka C

Jednotky. v soustavě SI je ℃ (též psáno jako °C) značka vedlejší jednotky teploty – stupeň Celsia.

Co se Vyrabí z PVC

Z měkčeného PVC se vyrábí např. podlahové krytiny, izolační folie, lékařské pomůcky, části oblečení, dětské hračky, oplášťování kabelů apod. Změkčovadla mohou tvořit až 50 % hmotnosti samotného výrobku, ze kterého se však během používání uvolňují a následně se mohou dostat do lidského organismu.

Co je to PVC podlaha

Polyvinylchlorid, zkráceně PVC je měkčený vinyl, ze kterého se vyrábí podlaha ve formě dlouhých širokých rolí. Často se tomuto typu podlah říká také lino. Oproti vinylovým podlahám, které se dodávají v dílcích, jsou PVC podlahy podstatně měkčí a pocitově teplejší.

Na co se pouziva PVC

Používá se ve stavebnictví, při výrobě nábytku a bytových doplňků, v oděvním a obuvnickém průmyslu. Vyrábí se z něj hračky, kancelářské potřeby, zdravotnické pomůcky, obaly včetně potravinových a mnoho dalších předmětů.

Co znamená zkratka OTS

Zkratka OTS označuje anglické slovní spojení Opportunity to See, což se do češtiny překládá jako „možnost zhlédnutí“. OTS se využívá v reklamním marketingu za účelem změření, kolikrát měl příslušník cílové skupiny možnost vidět reklamní kampaň v jejím průběhu.

Co znamená zkratka RPO

Pokud sečteme RTO a RPO (Recovery Point Objective), měli bychom dostat výsledný čas, který uplyne od poslední zálohy dat před incidentem až po úplné zotavení.

Co je to PE a PP

Polyetylen (PE) a polypropylen (PP) jsou plasty souhrnně nazývané polyolefiny. Mají široké použití při výrobě spotřebního zboží. Vzhledem k jejich nepolárnímu charakteru mají špatné adhezívní vlastnosti, a tím obtížnou slepitelnost. Polyolefiny lze lepit jenom v případě vhodné povrchové úpravy před lepením (aktivací).

Co je PP materiál

Polypropylen (PP) je termoplastický polymer ze skupiny polyolefinů, které patří mezi nejběžnější plasty, používá se v mnoha odvětvích potravinářského a textilního průmyslu, v chemickém průmyslu a v laboratorních vybaveních. Vyrábí se z něj obaly, textilie, plastové díly, reproduktory a automobilové díly.

Co je lepsi PVC nebo vinyl

Obecně se dá říci, že PVC je vhodnější do domácností a bytových prostor, neboť je oproti vinylu měkčí a teplejší. Vinylové podlahy jsou svými vlastnosti ideální především do komerčních a více namáhaných bytových prostor, jako je kuchyně, chodby a další hojně využívané místnosti.

Jaký je rozdíl mezi PVC a linoleem

PVC podlahy, neboli podlahy z polyvinylchloridu, jsou na rozdíl od linolea vyráběny z umělých surovin. Jsou ale levnější, obdobně jako lino příjemné na dotek, snadno se čistí a hodí se i do prostředí s vyšší vzdušnou vlhkostí.

Co znamená zkratka SNK

Politické hnutí Sdružení nezávislých kandidátů (SNK) bylo zaregistrováno Ministerstvem vnitra ČR v srpnu 2000. Vzniklo jako formální volební subjekt nezávislých starostů pro volby do krajských zastupitelstev, neboť voleb se dle zákona nemohli nezávislí kandidáti ani jejich sdružení zúčastnit.

Co znamená zkratka IPP

Intersticiální plicní procesy (IPP, též fibrotizující plicní procesy) jsou imunopatologické procesy na úrovni intersticia plic, tj. v oblasti interalveolární, v alveolech a v peribronchiu. Zabraňují účinné výměně plynů na alveolo-kapilární membráně a vedou k respirační insuficienci.

Co je to zkratka ASAP

ASAP = as soon as possible

(Odpovězte prosím co nejdříve.)

Co je to zkratka PM

post meridiem (lat.) – odpoledne. V anglosaském počítání denních hodin doba od 12.00 do 23.59:59 evropského počítání. První polovina dne se označuje jako AM (ante meridiem).

Co je to HDPE

Zkratkou HDPE se označuje polyetylen s vysokou hustotou, který se řadí do stejné skupiny jako PET – tedy termoplasty. Známější nám tento plast bude pravděpodobně pod pojmem „mikroten“.

Co je PE PP PTFE

Obecně lze říci, že plasty PP (polypropylen), PE (polyetylen) a PTFE (teflon) se prakticky slepit nedají (s odpovídající pevností)**. Silikon je zvláštní kapitolou technologie lepení***. Mnoho plastů však označení nemá a proto musíte určit slepitelnost jinou metodou. Někdy je to jednoduché, jindy složitější.

Co znamená PP 5

PP a/nebo 5 pod recyklačním trojúhelníkem znamená, že se jedná o polypropylén , PS a/nebo 6 znamená pod recyklačním trojúhelníkem znamená, že obal je vyroben z polystyrénu , atd. PC – polykarbonát (může být i pod obchodními názvy jako makrolon aj.)