Jaké letní pneu na octavii?

Jaké letní pneu na octavii?

Jaký rozměr pneu na Octavii 3

Kde zjistím rozměr pneu

Tabulka rozměrů pneumatik pro všechny generace Škoda Octavia
Octavia 1
Octavia 3
Standardní 195/65 R15 225/50 R17*
Alternativní 235/35 R19

Archiv

Jaký rozměr pneu na octavii 1

Pokud jde o původní pneumatiky pro Skoda Octavia I Kombi 1.9 TDI (66kW) [1996-2010] velikost by měla být vaší primární volbou 175/80 R14. Můžete však také použít stejně dobré pneumatiky: 185/70 R14, 195/65 R15, 205/55 R16.

Jaká značka letních pneumatik je nejlepší

Mezi nejlepší pneumatiky jsme zařadili modelové řady Goodyear EfficientGrip Performance 2, Continental PremiumContact 6, Michelin Primacy 4, Bridgestone Turanza T005 a Nokian WetProof. Všechny dosáhly v zahraničních testech nadstandardních výsledků.
Archiv

Jakou značku letních pneu

Nejlepší letní pneu 225/45 R17 dle uživatelů za rok 2023

Nejprodávanější levné letní pneumatiky 225/45 r17 (budget)
TOP Název Hodnocení
1 Nokian Powerproof 225/45 R17 91Y 1,5
2 Nexen N'Fera SU1 225/45 R17 94Y 1,3
3 Hankook Ventus Prime4 K135 225/45 R17 91Y 1,1

Archiv

Jaká kola na Octavii 4

Aktuální Škoda Octavia ve své 4. generaci vyjíždí z továrny na discích o průměru 16“, 17“, 18″ a 19″. Alternativně lze namontovat na čtvrtou generaci Octavie kola o průměru 20″. Rozteč šroubů má hodnotu 5×112 mm, středová díra 57,1 mm.

Jaké ET na Octavia 3

ParametryVýrobce disků: KFZ.Značka: Škoda.Název: Octavia III.Kategorie: Plechové disky.Poznámka: 8247.Rozměr: 6×16.Rozteč: 5×112.ET: 48.

Jaké ET na octavii 2

Rozteč Škoda

VOZIDLO / ZNAČKA / MODEL ROZTEČ ŠROUBŮ BĚŽNÉ ET
Škoda Octavia I, Combi, Tour, 4×4, RS (-08.04) 5×100 35-38
Škoda Octavia II, Combi, Scout, 4×4, RS (08.04-) 5×112 40-48
Škoda Roomster, Scout, Praktik (06-) 5×100 35-38
Škoda Superb I (02.02-06.08) 5×112 35-40

Kdy se vyplati kupovat letni pneu

Kdy měnit pneumatiky na letní

Obecně jsou letní pneumatiky dobrou volbou, pokud venkovní teploty vystoupají nad 7 °C. Pokud již vlastníte zimní pneumatiky pro teploty pod 7 °C, je rozumnější koupit letní pneumatiky.

Která značka pneumatik je nejlepší

Mezi značkami celoročních pneumatik máme obvyklého vítěze, Michelin. Se známkou dobrá končí v průměru 4 značky. Další umístění již jsou ohodnoceny známkou dostatečné – jde o značky Kumho, Toyo, Bridgestone, Kleber, Pirelli, Yokohama a další. Zcela propadly General Tire, Gripmax, Imperial a Nankang.

Které pneumatiky jsou nejlepší

Mezi značkami celoročních pneumatik máme obvyklého vítěze, Michelin. Se známkou dobrá končí v průměru 4 značky. Další umístění již jsou ohodnoceny známkou dostatečné – jde o značky Kumho, Toyo, Bridgestone, Kleber, Pirelli, Yokohama a další. Zcela propadly General Tire, Gripmax, Imperial a Nankang.

Kdy se vyplati kupovat letní pneu

Kdy měnit pneumatiky na letní

Obecně jsou letní pneumatiky dobrou volbou, pokud venkovní teploty vystoupají nad 7 °C. Pokud již vlastníte zimní pneumatiky pro teploty pod 7 °C, je rozumnější koupit letní pneumatiky.

Co znamená 6j u kol

Číslice 6 je šířka ráfku v palcích, písmeno J udává typ patice a až na naprosté exotické výjimky jsou dnes všechny ráfky typu J. Číslice 14 je pak průměr ráfku v palcích. Další nesmírně důležité číslo je ET, které značí zális. Lidově řečeno, jestli bude kolo v blatníku utopené, nebo bude koukat ven.

Co je to et u kol

ET je zális, který je uveden v mm a určuje jak bude kolo schované pod blatníkem. Čím vetší je hodnota ET, tím hlouběji bude schován v blatníku. ET se může lišit od hodnot v TP, ale jen v jisté toleranci, která je pro každe vozidlo individuální, ale jsou i vozidla , kde není možná téměř žádná odchylka.

Jak dlouho vydrzi letni pneu

Moderní letní pneumatiky mohou ujet od 40 tisíc do 70 tisíc km, samozřejmě v závislosti na stylu jízdy a vlastnostech vozidla. Tímto způsobem lze určit průměrnou dobu, na kterou vydrží sada letních pneumatik. Průměrný motorista tak vydrží s letními pneumatikami 2 až 3 sezóny.

Kdy Prezout na letni 2023

Pokud nemrzne a dle předpovědi počasí nelze předpokládat, že bude mrznout nebo sněžit, můžete si vyměnit kola na letní již před 31. březnem 2023. Na dopravní značku „povinná zimní výbava“ si však dejte pozor.

Jak vybrat kvalitni pneu

Věnujte pozornost značení pneumatik dle směrnic EU. Údaje o spotřebě paliva, přilnavosti a hlučnosti vám také při výběru pomohou. Na štítku zpravidla najdete informace o spotřebě paliva, kde písmeno A značí nejekonomičtější možnost. Přilnavost napovídá, jak dobře budou pneumatiky brzdit na mokré vozovce.

Kdo je výrobce pneumatik Nexen

Nexen Tire je je výrobce pneumatik se sídlem v Soulu v Jižní Koreji. Sloganem společnosti je „ Next Century Tire“, ve kterém se odráží jméno firmy, která byla založena roku 1942 pod názvem Heung-Tire Company, Nexen Tire Co. Společnost byla roku 1956 uznána jako 1. korejský výrobce pneumatik.

Jakou značku pneumatik

Rozměry – Při výběru vycházejte z rozměrů v technickém průkazu vozidla. Zásadní jsou šířka, profil, průměr ráfku a indexy nosnosti a rychlosti. Energetický štítek – Definuje, jakou má pneumatika přilnavost, kolik uspoří paliva, jakou má hlučnost a zda je zimní či letní.

Co je H2 na disku

H2 – podvojný hump (může se lišit, je více tvarů humpu). Hump zamezuje sezutí pneumatiky z ráfku při velkých bočních silách při jízdě do zatáčky, aby se pneumatika nesezula a také při defektu, aby se nesesmkla z disku. Humpů je více, např. disky na run flatové pneumatiky mají specifický hump.

Co znamená 7j u disku

Šířka ráfku je 7 palců. J značí typ patice (u alu kol je prakticky vždy označení J, výjimečně N). Průměr kola je 16 palců. Zális je 45 mm.

Co znamená J na disku

Písmeno J označuje typ patky (má ho většina hlinkových disků). Můžeme se setkat s písmeno B, H nebo jinými. Na discích se nachází několik šroubů.

Které pneumatiky vydrží nejdéle

Tuhle situaci zná až příliš dobře spousta řidičů. Koupíte nové pneumatiky a jezdí se na nich naprosto skvěle… jenže stačí sjet první 2 milimetry a už cítíte, že to na mokru není ono. Řešení představuje technologie EverGrip od francouzského výrobce Michelin.

Jak poznat jak je stará pneumatika

Najdete ho na bočnici pláště v podobě až 12místného kódu. Poslední čtyřčíslí označuje stáří pneumatiky, první dvě čísla znamenají týden a poslední dvě rok výroby.

Jak správně přezout kola

Je důležité střídavě utahovat protilehlé šrouby, aby kola neseděla nakřivo. Na zemi je dotáhněte momentovým klíčem na hodnotu stanovenou výrobcem auta. Díky tomuto klíči budou šrouby utaženy rovnoměrně stejnou silou a nepřetažené, takže je po sezóně bez problémů povolíte a nemusíte řešit jejich případné odvrtání.

Které pneu jsou nejlepší

Mezi značkami celoročních pneumatik máme obvyklého vítěze, Michelin. Se známkou dobrá končí v průměru 4 značky. Další umístění již jsou ohodnoceny známkou dostatečné – jde o značky Kumho, Toyo, Bridgestone, Kleber, Pirelli, Yokohama a další.