Jak udělat tousty bez toustovače?

Jak udělat tousty bez toustovače?

Jak Zapect toust bez Toustovace

Pokud už nepřilnavý povrch není nepřilnavý, což dokáže pěkně naštvat, vkládejte do sendvičovače pečící papír. Zapékejte na nižší teplotu a hlídejte čas, abyste tousty nespálili.
Archiv

Co dát do Zapecenych toustů

Připravte si oblíbené ovoce či kompot a rozprostřete toustový chléb na stůl. Jednotlivé plátky potřete tvarohem, který ještě můžete dochutit skořicí či rozinkami. Na jeden plátek položte ovoce, přiklopte druhým plátkem a takto připravené tousty v toustovači zapékejte přibližně 2–3 minuty.
Archiv

Jak udělat křupavý toast

Křupavý francouzský toast se připravuje namáčením silných plátků chleba do směsi vajec, mléka a koření. Po namočení se plátky chleba opečou na pánvi nebo na roštu dozlatova. Tím se vytvoří křupavá vnější vrstva, která je ideální pro nasáknutí sirupu a dalších polev.

Jak se dělají tousty v troubě

Na plech na pečicí papír položíme 2 toastové chleby, lehce pokapeme olivovým olejem a dáme zapéct do trouby na cca 220°C asi 5-7 min. Na opečené chleby položíme plátek sýra, plátek šunky a 2 tenké (asi 0,5 cm) plátky taveného sýra a přiklopíme dalším toastovým (ještě neopečeným) chlebem.

Co se dává do toastu

Jahody, avokádo a sýr

V toustech si tato trojka velice dobře rozumí. Avokádo rozmačkejte s trochou citronové šťávy (stačí opravdu pár kapek), špetkou soli a pepře. Půlka avokáda vám vystačí přibližně na 4 tousty. Zelenou pomazánku tence rozetřete po toustu, přidejte pokrájené jahody a zasypte chedarem.

Jak zabalit toasty

Tousty připravíte během čtvrthodinky a stačí je zabalit do sáčku nebo potravinové fólie. Kombinace šunky, sýru a kečupu ale rychle omrzí.

Co to je toast

Toast [toust] nebo počeštěle toust je plátek toastového chleba nebo pšeničné veky opečený v toustovači, na grilu nebo na pánvi. Toustový chléb je prodáván jako polotovar (je ho potřeba opéct) jinak postrádá správnou chuť. Jeho zlatavý nebo nahnědlý povrch je výsledkem Maillardovy reakce.

Co dát na tousty

Dva plátky toustového chleba namočíme do vaječné směsi, okapeme a rychle položíme na spodní díl toustovače. Oba poklademe postupně plátkem šunky, plátkem sýra, ten tence natřeme hořčicí, pak přidáme další sýr a šunku a nakonec zakryjeme druhým plátkem toustového chleba namočeným ve vajíčkách.

Jak udělat tousty na pánvi

Tousty pomažeme z jedné strany máslem, dáme na rozehřátou pánev pomazanou stranou dolů, poklademe plátky šunky, sýru, dáme dva plátky rajčete, přiklopíme druhou stranou toustu, kterou potřeme máslem. Když máme jednu stranu opečenou dozlatova, přidržíme, otočíme na druhou stranu a opečeme taky dozlatova.

Jak se dělá francouzský toast

V misce rozšlehejte vejce, mléko, med a skořici. Do směsi namočte chleba z obou stran. Připravte si nepřilnavou pánev, rozehřejte ji a chleba opečte na středním plameni z obou stran dozlatova. Ozdobte čerstvým ovocem a podávejte.

Jak nahradit toustovač

Pokud budete místo toustovače používat klasickou pánev, tousty je lepší při opékání z každé strany něčím zatížit. Budou nižší, krásně se zapečou a lépe se vám budou jíst.

Jak udělat toust s Vajickem

Do dvou plátků chleba vykrojíme kolečko a dva necháme celé. Na spodní plný plátek toustu namažeme trochu másla a položíme plátek šunky. Na to položíme vykrojený toust a vyklepneme dovnitř vejce. Dáme do trouby pod gril na cca 5 minut zapéct.

Jak udělat tousty ve Vajicku

Toastový chléb potřeme hořčicí, na ni dáme plátek šunky a sýra, přiklopíme druhým toastem a obalíme ve vejci, které si rozkvrdláme s trochou soli a pepře. Dáme na pánev a z obou stran opékáme na oleji.

Co je to French toast

Francouzský toust nepochází z Francie!

století a označoval opečené plátky chleba namočené ve směsi vína, cukru a pomerančové šťávy. Po francouzsku se pečivo namáčí do těsta z vanilkového lusku, vajec, armaňaku a mléka – na 6 krajíců den starého chleba postačí 1 lusk, 3 vejce, 50 ml likéru a 500 ml plnotučného mléka.

Co na tousty

Za naprostou klasiku a favorita mezi toasty je považován toast se šunkou, čedarem a pestem zvaný Croque monsieur. V dozlatova opečeném toastu se ukrývá bazalkové pesto, šunka, čedar a rukola. Příjemnou alternativou mohou být toasty s mozzarellou nebo smažené toasty se špenátem a sýrem, doplněné o cibuli a česnek.

Jak Nezašpinit toustovač

Řešením je jednoduchý fígl, díky kterému už se nebudete muset s čištěním obtěžovat. Stačí když si vezmete na pomoc papír na pečení a ustřihnete ho tak, aby o kousek přesahoval okraje přístroje. Když tousty zapečete na něm, všechno, co vyteče, nijak nezašpiní teflonový povrch.

Jak udělat avokádový toust

Chleba nasucho opečte na pánvi. Dužinu avokáda rozmačkejte vidličkou, smíchejte s citronovou šťávou a špetkou soli a namažte na opečené tousty.

Jak udělat francouzský toust

V misce rozšlehejte vejce, mléko, med a skořici. Do směsi namočte chleba z obou stran. Připravte si nepřilnavou pánev, rozehřejte ji a chleba opečte na středním plameni z obou stran dozlatova. Ozdobte čerstvým ovocem a podávejte.

Co se zbylým Mazancem

Z vlastní zkušenosti si troufám tvrdit, že pokrmy "ze zbytků" patří k těm nejlepším. Pokud vám zbyl mazanec nebo jste si ho schválně schovali, použijte ho na žemlovku. Oproti obyčejným rohlíkům je mazanec nadýchanější a o to víc je žemlovka lahodnější.

Jak mám umýt toustovač

Pomůže vám běžné vybavení domácnosti, jako jsou kuchyňské utěrky, ocet nebo třeba citron. V nejhorším případě si ale vystačíte i s jarem a houbičkou na nádobí. Toustovač je potřeba v první řadě nahřát, aby šly nečistoty odstranit. Pak je nutné jej odmastit a nakonec mechanicky odstranit usazeniny a zapadlé drobečky.

Jak si udělat tousty

Vždy dva tousty si namažeme máslem a na vrch postupně dáme šunku, anglickou slaninu a marinádu, cibuli na kolečka, ananasové kroužky nebo proužky broskve a končíme silnějším plátkem sýra. Dáme zapéct do toustovače a krásně zlatavé podáváme. Je to dobrota!

Jak pripravit avokádo na chleba

Avokáda rozkrojte, zbavte pecky, dužinu vydlabejte a rozmačkejte vidličkou. Smíchejte s citronovou šťávou a dochuťte solí a pepřem. Mažte na krajíce opečeného chleba, navrch dejte opečená rajčata a rozdrobený sýr. Pomohl vám recept

Jak uchovat vánočku

Pokud máme vánočku upečenou z opravdu kvalitních surovin a chceme, aby vydržela co nejdéle, je ideální ji skladovat při 10-12 stupních v suchém prostředí. Pozor, ne v lednici. Při dodržení těchto podmínek vydrží klidně i týden ve skvělém stavu.

Co ze zbylé vánočky

Když zbyde vánočka, co z ní připravit Francouzský toust nebo jednoduchý crumble!Žemlovka, to je klasika. To první, co každého napadne, je dát zbylý moučník do mrazáku.Francouzský toust… Jednou z méně známých alternativ, jak zužitkovat vánočku, je francouzský toust.…s ovocnou omáčkou.Vánočkové crumble.

Jak Nezaspinit toustovač

Stačí když si vezmete na pomoc papír na pečení a ustřihnete ho tak, aby o kousek přesahoval okraje přístroje. Když tousty zapečete na něm, všechno, co vyteče, nijak nezašpiní teflonový povrch.