Co je to vibram?

Co je to vibram?

Co to je podešev

Co znamená podešev Podrážka, gumová vrstva obuvi, která tlumí dopad nohy.

Co je obuvnická plotna

Obuvnická plotna je materiál k výrobě podrážky na boty. Podešve jsou již hotové podrážky na boty. Mezipodešev je vrstva, která slouží ke změkčení došlapu či k izolaci od chladu. Plotny bohužel nechodí z výroby v přesných rozměrech.

Co je Podsivka u boty

Co to je podšívka Vnitřní vrstva boty, většinou z teplého textilního materiálu, vyskytuje se u zateplených bot vhodných do chladného počasí.

Jak se říká anglicky boty

boty {ženský rod množné číslo}

shoes {mn. č.}

Co je podrážka

Podrážka, nebo-li podešev je gumová část boty, která jako jediná přichází do přímého kontaktu s povrchem země. V podešvi se standardně používá více pryžových směsí rozdílné tvrdosti kvůli různým nárokům na chování v té které části.

Jak poznat nepromokavé boty

Nepromokavost a voděodolnost – nepromokavost boty většinou zajišťuje membrána, se kterou je obuv často i prodyšná. Voděodolnost je výsledkem použitého materiálu a impregnační úpravy jeho svršku. Typ membrány GORE-TEX – pokud zvolíte trekovou botu s membránou, nejčastěji to bude GORE-TEX.

Jak se anglicky řeknou šaty

šaty

šaty m pomn.
1. ( oděv ) clothes , clothing , ( AmE form .) ( wearing ) apparel , ( pro konkrétní účel ) wear sváteční šaty one's best clothes
2. ( dámské ) dress , ( slavnostní ) gown svatební šaty wedding dress

Jak se anglicky řekne svetr

sweater. Začneme tím nejzákladnějším slovíčkem, a to je sweater/'swetə/ . Ano, je to svetr, ovšem pozor na výslovnost! Dokonce i někteří pokročilejší studenti ho vyslovují “swítr”, což je hodně špatně.

Co dát na boty aby neklouzaly

Aby boty neklouzaly!

Zapomeňte u zimních bot na kdejaké materiály, ale sáhněte na jistotu. Tu vám přinesou určitě podrážky, které jsou vyrobeny z pryže nebo kvalitní gumy. Kvalitní pryžová podrážka vám zajistí dobrou přilnavost na kluzkém povrchu a vy si tak udržíte balanc i na náledí nebo v zasněžené krajině.

Co znamená GTX boty

Re: GTX boty promokají

Význam tohoto slova je POCTA. Používáme ho tedy v případě, že chceme někomu složit poctu, nějakým způsobem ho ocenit. Toto slovo se často používá ve spojení vzdát/složit hold někomu.

Jak si správně koupit boty

Při výběru velikosti obuvi dbejte na minimální nadměrek 12 mm. (Pozn.: Nadměrek je volný prostor před prsty a za patou, který je nutný k volnému pohybu chodidla.) S menším nadměrkem vás bude bota při chůzi tlačit a při dlouhodobém nošení hrozí nepříjemné otlaky/deformace prstů či chodidel.

Jak se anglicky řekne bunda

jacket bunda; sako(1892)
leatherjacket kožená bunda(AT:47769)

Jak se anglicky řekne Šala

šála

šála ž
1. ( pruh látky ) scarf , ( zast .) muffler
2. ( ženská ) shawl , wrap , ( štóla ) stole

Jak zabránit klouzání bot

Při klouzavém podpatku můžete sáhnout po tzv. nesmekách. Jedná se o protiskluzové obaly na boty, které jednoduše nalepíte nebo nasadíte na podrážku a tím zamezíte uklouznutí. Klouzat může i pánská společenská obuv, ke které také snadno seženete nesmeky pro boty.

Co dělat když kloužou sálovky

Re: Aby sálovky neklouzaly

My používali taky namočený hadr, nebo v případě nouze je možné plivnout si "pod nohy" a pak si o to navlhčit podrážky. (Zní to nechutně, ale někdy není jiné řešení, když není mokrý hadr k dispozici).

Jaké boty na tůry

Na běžné treky bez větší zátěže obujte nízké trekové boty a na náročné výšlapy zvolte vysoké trekové boty, které budou nohu dobře jistit. Materiál svršku – vybírat budete z koženého, syntetického nebo kombinovaného svršku. Boty z kůže déle vydrží a v kombinaci s membránou máte jistotu, že vaše nohy zůstanou v suchu.

Jaké boty na celodenní chození

Především sneakersy nebo plátěnky, hlavně ty na hrubší podrážce s pěnovými elementy. A rozhodně se nemýlí! Podrážky většiny těchto bot jsou velmi pružné, měkké a elastické, že budou schopny zajistit pohodlí během práce na dlouhé hodiny. Měli byste si všímat, zda boty mají vyprofilované vložky do bot.

Jak poznat že mi boty sedi

Jak poznat, že vám boty padnou Vyzkoušejte si ideálně obě boty a také pokud možno v odpoledních hodinách. Nohy jsou odpoledne trochu oteklejší než ráno, proto by vás obuv, která vám sedí ráno, mohla večer tlačit. Při zkoušení obuvi se dostatečně projděte.

Jak zjistit šířku boty

Jak změřit šířku chodidla

Pro výpočet šířky chodidla si vemte k ruce kalkulačku. Ale nebojte, není to nic složitého. Krejčovským metrem změřte obvod chodidla v oblasti prstních kloubů. Výsledné číslo v milimetrech vydělte 7 a odečtěte od něj číslo odpovídající velikosti vaší boty v metrické soustavě.

Jak se anglicky řekne čepice

čepice

čepice ž
1. ( pokrývka hlavy ) cap , ( přiléhavá ) skullcap , ( hl . s krempou ) hat baseballová čepice , čepice s kšiltem baseball cap
2. ( vrstva ) head

Jak se říká anglicky oblečení

clothes {pomn.}

Jak zdrsnit podrážku

První pomoc pro klouzavou obuv vám může zajistit podlepení podrážky náplastmi bez polštářku nebo nazutím hrubších ponožek přímo ze spodu bot. Použijte cokoliv, co zajistí zdrsnění podrážky a nahradí tak funkci nesmeků, protiskluzových obalů nebo nálepek na podrážky nebo protiskluzového spreje na boty.

Jak zabránit klouzání

Při klouzavém podpatku můžete sáhnout po tzv. nesmekách. Jedná se o protiskluzové obaly na boty, které jednoduše nalepíte nebo nasadíte na podrážku a tím zamezíte uklouznutí. Klouzat může i pánská společenská obuv, ke které také snadno seženete nesmeky pro boty.

Co znamená trekové boty

Treková obuv je kromě vysoké mechanické odolnosti specifická hlavně tím, že klade zvýšený důraz na oporu kotníku, potřebnou stabilitu a bezpečnost v krkolomných terénech.

Na co jsou Trailove boty

Trailová obuv

Boty typu Trail mají výraznější vzorek podešve pro lepší kontakt s povrchem v terénu. Mezipodešev je u tohoto typu obuvi většinou tenčí, aby byla noha co nejblíže u země, čímž zvyšuje stabilitu a běžec lépe cítí změny povrchu.