Jak začít s šermem?

Jak začít s šermem?

Jak funguje šerm

Všemi zbraněmi dnes šermují muži i ženy, zásahy registruje elektrický přístroj. Platná zásahová plocha je u fleretu trup, u kordu celé tělo a u šavle část těla od pasu nahoru (viz obrázky). Fleretem a kordem může šermíř soupeře zasáhnout jen hrotem, u šavle platí zásahy jak hrotem, tak celou čepelí.

Co to je šerm

Šerm je technika boje mečem proti jednomu či více protivníkům, kteří mají také meč a nebo jinou zbraň při pěším či jízdním souboji.

Co je to Fleret

Fleret (končíř, fr. fleuret, it. fioretto) je lehká bodná zbraň (lehčí než kord) určená pro sportovní použití, která byla vyvinuta v průběhu 17. století.

Jak se jmenuje meč na šerm

Pokud patříte mezi zkušené šermíře, pravděpodobně znáte anatomii meče do posledního detailu. Začátečníkům prozradíme, z jakých základních částí se skládá. Meč tvoří čepel, jílec a záštita (též zvaná příčka). Čepel se vyrábí z oceli a její tvrdost určuje jednotka HRC.

Kdo zpiva Zafukane

Fleret je česká folkrocková hudební skupina. Některá data mohou pocházet z datové položky. Se skupinou od roku 1995, kdy vyšlo CD Zafúkané, vystupovala často také zpěvačka lidových písní a folklóristka Jarmila Šuláková.

Odkud je kapela Fleret

Folk, bigbít i valašský folklór

Fleret vznikl v roce 1983 ve Vizovicích na základech dřívější hospodské kapely Šperk. Proslavil se písní Umělci na šňůře a následně společným koncertováním s Vlastou Redlem. Ten tehdy neměl s kým hrát a za společné koncertování nabídl Fleretu písničky, které si psal do šuplíku.