Бохо стил: дизайн, който е предназначен да удиви

Бохо или бохо шик е дизайн за тези, които искат домът им да бъде изпълнен с живот, небрежност и смели цветове. След като е абсорбирал всичко най -спокойно и необичайно, тази опция за дизайн на пространство е идеална за творчески хора, които не са чужди на свободния полет на въображението. Само тук можете да видите уникална комбинация от ориенталски и френски мотиви или луксозно антично огледало до пъстър килим. С една дума, този дизайн е проектиран да отразява максимално вътрешния свят на обитателите на къщата и да създава идеалната атмосфера за творчество..

бохо шик интериор - снимка

интериорна снимка в стил бохо

интериор на спалнята boho - снимка

Какво е бохо шик стил?

Името идва от думата Бохемия, регион със същото име в Чехия, където е живял голям брой роми. Следователно този стил е толкова подобен на образа на този народ. Той е ярък, малко разрошен, непостоянен, креативен и възможно най -свободен, както и неговите подобни посоки: класика, блясък и еко.

бохо стил в интериора - снимка

Има много възможности за интериорна декорация в тази посока. Например, използвайки стила на етно бохо, можете да изразите творческата си същност с помощта на национални елементи и елементи от декора на любимата ви страна. И можете да разкриете вътрешното си хипи, като изоставите всякакви правила. Само универсална любов и оптимизъм, изразени в причудливи цветове, геометрични шарки и ръчно изработени продукти в интериора на бохо.

Бохо стил в интериора

Тази посока ви позволява да съставите целия интериор от елементи на коренно различни стилове. В този случай трябва да се спазва хармонията. Най -важното при декорирането на пространство е, че то трябва да отразява максимално характера на собственика и любимите му занимания..

Цвят

Интериорът на бохо шик няма специфична цветова схема. Най -често срещаните топли земни (кафяви, теракотни) и метални цветове. Благородните метални и каменни тонове като наситено лилаво, огнено оранжево и електрическо синьо често се виждат в аксесоарите и декора. Белите или кисели нюанси ще изглеждат неуместни в интериора на бохо шик..

Бохо аксесоари

Всеки аксесоар трябва да разказва историята на хората, живеещи в дома. Изящно декорирани кутии за бижута, винтидж бутилки, картички и порцелан от различни комплекти – всичко е ограничено само от вашето въображение. Феновете на тази тенденция пътуват много, така че стаята съдържа предмети и орнаменти от цял ​​свят..

бохо аксесоари - снимка

Трябва да се спомене, че тази тенденция в интериора има тенденция да комбинира нестандартни неща. Но това не означава, че този стил е лишен от привлекателност и блясък. Така че не се страхувайте да украсите тавана с кристален полилей или да окачите изящно огледало със златна рамка. Единственото правило е, че всеки обект в стаята трябва да бъде в хармония с декора..

Мебели в стил Бохо

Античните предмети, които не могат да бъдат закупени в първия магазин, на който попаднете, най -точно предават очарованието на бохо. На техните форми, стилове и размери не се придава толкова голямо значение, колкото в други посоки. Можете да комбинирате напълно различни обекти и всеки от тях трябва да има своя собствена история. За тази цел те специално придобиват антични и винтидж предмети. Викторианските мебели са най -подходящи за тази цел: дивани и дивани в богати цветове с тъмна рамка и дърворезба.

бохо мебели - снимка

Материали и довършителни работи

Уютът в стаята се създава главно с помощта на текстилни аксесоари: обемни завеси, диванни възглавници, широки одеяла, меки пуфи. С тяхна помощ можете да подредите няколко малки кътчета за отдих. Няма граници при избора на завършване на стаята. Ремонтът може да бъде бюджетен или обратно, като се използват скъпи естествени материали..

Цветен и необичаен декор

Когато решавате да пресъздадете идеята за бохемски стил, не забравяйте, че в него няма правила за декор. Но това са ретро и ръчно изработени неща, които ще се впишат в него най-органично. Антики могат да бъдат закупени на битпазар или да бъдат намерени чрез ровене в гърдите на баба. Може би някои от тях имат своя собствена история и ще намерят място в домашния интериор. Например:

  • красиви бохо картини в ретро рамки;
  • цветни дъски;
  • корнизи;
  • сувенири от различни страни;
  • фигурки;
  • гирлянди от лампи;
  • плакати и стенни орнаменти;
  • глобуси;
  • аксесоари за завеси boho.

дизайн и декор в стил бохо - снимка

Кухня в стил Бохо

Някога мечтали ли сте за пъстър комплект кухненски прибори или розови завеси? Кухнята е място, където всеки цвят може да се комбинира. Чувствайте се свободни да добавите цветен акцент върху плота или кухненските шкафове. В кухнята, да речем хаос под формата на консерви, разположени на видно място, консервация, многоцветни кухненски прибори, сушени билки. Живите растения в саксии, както и истинските билки в саксии, ще ви помогнат да украсите кухнята. Винтидж полилей ще изглежда най -добре тук..

кухня в стил бохо - снимка

Хол по различни начини

Boho classic се стреми към класически форми. След като го изберете, купете мебели с прави и строги форми. С кадифе, дантела и гоблен в хола можете да зададете желаните акценти.

boho снимка в хола

Boho-eco е подходящ за тези, които предпочитат естествените материали в къщата. Кожа, коприна и естествено дърво ще добавят изтънченост и чар към хола.

хол в стил бохо - снимка

Посоката на хипито в хола дава възможност да се разкрие вътрешна свобода. Той въплъщава оригиналност и е пълен с много ръчно изработени детайли..

Спалня: спокойна и непринудена

Спалнята в тази посока е крепост на комфорт и място за творчество. Леглото не е задължителен елемент (можете да се справите с матрак), но ако сте го избрали, вземете просторни спални комплекти и голямо цветно одеяло. Линиите покривки и завеси, падащи на пода, изглежда са създадени, за да създадат атмосфера на лекота и релакс, превръщайки всеки ден в уикенд. Когато декорирате, използвайте естествени материали и не забравяйте за оригиналния декор: възглавници, сувенири и тъкани килими. Колкото повече украшения можете да съберете, толкова по -добре ще бъде предадена идеята..

спалня бохо - снимка

спалня в стил бохо - снимка

Цветна детска стая

Бохо помага да се създаде истински приказен свят в детската стая. Ярка и необичайна детска стая в този стил ще се хареса на всички деца, а декорът за нея може да бъде направен със собствените ви ръце по време на свободното време. Творческата атмосфера се изразява с буйство от цветове: пъстри килими, пачуърк одеяла, рисунки, играчки по рафтовете, както и стени, върху които да рисувате. Всички тези подробности за дизайна можете да направите заедно с детето си..

детска стая в стил бохо - снимка

Препоръчваме ви да гледате видео обиколка на малък бохо апартамент:

Вижте също някои от многото вдъхновяващи интериори на нашия уебсайт:

– Ню Йорк таванско помещение с интересни реколта детайли

– Творчески интериор на моден дизайнер в Ню Йорк