Апартаментът на собственика на мебелен магазин в Москва (56 кв. М)

Веднъж, минавайки покрай жилищния комплекс Aeerbus, който се строи в Москва, собственикът магазин дизайнерски мебели и аксесоари за дома Мегаполис Каса Едуард обърна внимание на интересната модерна архитектура, панорамните прозорци и удобното разположение на комплекса. Скоро предприемачът реши да се премести тук и купи малък апартамент с площ от 56 кв. м и панорамна гледка към града. Работейки в областта на дизайна, не е изненадващо, че за предприемача не беше трудно да украси интериор „в стил“.

 

При декорирането на апартаментите бяха използвани предимно тъмни нюанси, а любимите цветове на собственика – сиво и сребристо – бяха взети за основа. Всички стени в апартамента са от бетон, много от архитектурните елементи са направени по поръчка. Едноцветността на хола се разрежда с ярки кресла: синьо Стол за яйца и четири цветни Лебедов стол.

Много решения и интериорни предмети в апартамента са взети или по поръчка, или по скици на архитекта Елена Филимонова, дългогодишен приятел на Едуард. Например ролетни щори от италиански плат в хола са направени от магазин Megapolis Casa, който е на собственика. Первази и немски гнезда също бяха изработени по поръчка. От готовите артикули може да се разграничи диванът Doimo Salotti; подови лампи Porada.

 

Интересно архитектурно решение, което привлича погледа на пръв поглед, е сива полупрозрачна стъклена преграда, предназначена да отдели спалнята от общото пространство. Леглото Armobil е едно от малкото обзавеждане, преместено от стар апартамент. Банята е проектирана според скиците на архитекта, използвайки продуктите на Villeroy & Бох и Дамикса.

Снимка: Мегаполис Каса, Селото