Първият ни проект: частни пространства

Днес продължаваме нашата история за това как създадохме дизайна на частна къща в Киев (можете да намерите обиколка из къщата на тази връзка).

Оригиналното оформление на къщата беше почти перфектно и напълно задоволи клиента, така че почти не променихме нищо. Къщата има ясно и удобно разделение на общо пространство и частна зона – през стъклените врати в кухнята се озоваваме в дълъг L -образен коридор, водещ към спалните. Идеята беше коридорът да бъде декориран в духа на художествена галерия с естествен дъбов паркет, бели стени и големи рамкирани фотографии като експонати. И те го направиха.)

В самия край на коридора е родителската спалня със собствена баня. Това е втората стая в къщата, от която има изход към вътрешния двор. Спалнята е декорирана в духа на цялата къща – изключително естествени материали и спокойни топли цветове от естествени нюанси.

Леглото е изработено по поръчка от Hommie, креслото Interia до прозореца, нощните шкафчета и пейката за телевизор са изработени от местни майстори според нашите скици..

Главната баня е доминирана от две огромни огледала за възстановяване на хардуера и широк кварцов плот. Тоалетното тяло също е направено според нашите чертежи..

Пред входа на спалнята има гардероб, скрит зад масивни завеси. Завесите се управляват дистанционно с помощта на контролен панел на стената. Поставката за гардероб е проектирана от нас. Той се основава на желязна рамка, върху която са прикрепени рафтове и чекмеджета с осветление.

Единственото помещение, което е претърпяло реконструкция, е пералнята. Първоначално това бяха 2 различни малки помещения – помощно помещение и тясна тъмна баня с миниатюрен прозорец. Планирахме да преместим стената между тези две стаи, за да може пълна баня да се побере в банята. Но след като демонтирахме стената, се появи прекрасно пространство, което решихме да напуснем, условно го разделихме с прегради със стъкло и оставихме половината за прането, а второто за пълна баня. Акцентът беше голям гардероб с плъзгащи се врати на плевнята, зад които бяха скрити пералня, сушилня, както и някои инженерни системи..

Къщата разполага и със спалня за гости в тъмни цветове и детска стая..

Отделна дума за вратите, които също могат да се нарекат отличителен белег на къщата. Всички интериорни врати тук са изработени от плътна пепел, която перфектно се допълва от черни матови фитинги. Трябва да се отбележи, че дървото за вратите е подбрано много внимателно – искахме да увеличим максимално красотата на дървото и да използваме естествени възли и напукване.

Това сме ние:)

Ще се радваме да отговорим на вашите въпроси. Също така, не забравяйте да гледате първата ни история за изпълнението на проекта..

ДизайнPH Studio

Местоположение: Киев, Украйна

Период на изпълнение: 1,5 години

СнимкаПавел Мелник