3 нива на върха на Киев

След като за първи път видях снимките на този апартамент, бях впечатлен за дълго време. Най -удивителното беше, че този шедьовър е в моя роден град. Днес имаме история за много изключителен мезонет на три нива с обща площ 380 кв. м, разположен в централния район на Киев, по склоновете на Днепър. Третото ниво на апартамента е открита тераса, югоизточна ориентация, с обща площ 250 кв..

Целият мащабен проект е реализиран от киевското студио 2B GROUP. Искането на клиента беше просто: само екологични материали, открито пространство и качествени жилища за млад мъж с 5-годишно дете. Нищо пластмасово, изкуствено и лъскаво. Без излишни украшения. Разработването на общата концепция, проектирането и инженеринга отне почти година. Строителство за още две години. Резултатът е интериор, който съчетава разнообразни стилове, въплъщавайки разнообразна колекция от текстури, цветове, форми и материали в едно цялостно изображение..

бетонни стени в интериора на Киев, лампа с бяла лампа, бял минималистичен диван

Дърво, бетон, стъкло, метал, отворени тухли – всички тези материали се отразяват в интериора. Вертикалните градини на хола изпълват пространството с природа, докато малка тераса точно над него гледа към огледална дървена рамка, изработена от нарязани, сурови дъски, изобразяваща акустична експлозия около мощна аудио система..

черна дъска и креда с надписи в трапезарията в кухнята

тухлена стена в кухнята в модерен интериор

диван във формата на камък

диван във формата на камък

тухлена кухня

модерна високотехнологична камина в Киев

Детайлите в хола, като индивидуално излят бетонен стелаж за вино, кухнята, вградена в отворената тухла и стилизираният контейнер MAERSK (баня за гости), създават уникален, многостранен характер на цялото пространство. Цялата таванна светлина е заменена от огромна настолна лампа Artemide и два вертикални прожектора, които изпълват стаята с разсеяна, отразена светлина от тавана..

жълта тоалетна за гости

Стената с живи растения се спуска надолу, където са разположени салонът и отворената офис зона.

От това пространство можете да се преместите в просторна спалня, комбинирана с вана и душ кабина с разпръснати камъчета вместо подови плочки. За да скрият визуално тоалетната в тази зона, архитектите ги поставят в мобилна дървена кутия, стилизирана като огромен парцел. Червените и зелените окислени медни листове се открояват като ярки петна на фона на неутралните цветове на спалнята, които служат като фасади на плъзгащите се рафтове..

Детската стая и банята са забавни и смели, благодарение на детски рисунки по стените и графити върху бетонния панел зад детската баня.

Изкачвайки се до най -горното ниво на апартамента, се озоваваме на открита тераса с остъклен павилион. Подът на терасата е проникнат със светлинни лъчи, създавайки сложни геометрични форми и по този начин комбинирайки различни довършителни материали. Монолитен бетонен бар и камина, пейки и стъклен павилион, изработени от дъски за настилки, го правят чудесно място за излизане по всяко време на годината..

огън на терасата на покрива

Архитекти: Вячеслав Балбек, Олга Богданова, Алена Макагон

Местоположение: Киев, Украйна

цялата зона: 450 кв.м

Година на изпълнение: 2009-2011

Снимка: Вячеслав Балбек