Хубав пастелен интериор в скандинавски апартамент (73 кв. М)

Този шведски апартамент привлича не с някои оригинални дизайнерски решения или много смели цветни вложки, а с мека пастелна палитра, красив текстил и сладък декор. Искате да се върнете в тази къща след натоварен ден и да се отпуснете на уютен диван, докато четете любимата си книга и чаша кафе. Дизайн за душата!

Вече сте забелязвали неведнъж, че пастелните цветове и особено бялото са това, което скандинавците много обичат в интериора си. Без тези цветове къщата или апартаментът им няма да са истински скандинавски. Замисляли ли сте се защо такъв избор и такава любов към белите, светлосиви, пастелни цветове? Всичко е за дългите и тъмни зими на север, които понякога могат да продължат повече от шест месеца. Затова скандинавците се опитват да построят максимум топли и светли къщи, за да разнообразят по някакъв начин тъмния сезон..

Разглеждайки декора, използван в този апартамент, не може да се каже, че той блести с някаква претенциозност и висока цена. Това е и цялата природа на скандинавците и особено на шведите, защото от тяхната страна е взето много за създаване на скандинавския стил. Скандинавците не са склонни да жадуват за луксозни мебели и декорации. Макар и в такава богата страна, изглежда, че богатият интериор трябва да бъде норма. Може би затова Швеция се счита за една от най -добрите страни за живот в света – хората знаят как да определят правилните приоритети и търсят щастието не в материалното.

Между другото, скандинавците особено почитат историята и това може да се види дори в някои елементи на декора. Разбира се, те са по -напреднали, но идеята е взета от миналото. Например едно кресло от тъмна череша, като най -ярката вещ в хола, е доказателство за това. Извитите задни крака, самата форма на стола са ехото на “густавския стил”, който беше много популярен в скандинавските страни чак до ХХ век.

Разглеждайки снимката на апартамента, за пореден път вие и ние успяхме да се уверим, че скандинавският стил се характеризира с простота и естественост. И любовта им към природата е уважителна, защото обичат да засаждат зеленина у дома и са много, много внимателни за това. Често в шведските апартаменти на перваза на прозореца може да се постави мини -градина: домати, авокадо, лимон, зеленчуци – всички те смело отглеждат всичко това в саксии..

Това, което още обичаме скандинавския стил, е, че всичко в него ще изглежда приятно и удобно за домакините и в никакъв случай целта няма да накара гостите да завиждат. Разглеждайки този апартамент, просто искам да се радвам за собствениците и да им пожелая всичко най -добро.!

Още по темата: Шведски апартамент с пастелни детайли