Простота, която привлича: очарователен апартамент в Малмьо (71 кв. М)

Така ли го правят? Няма нищо свръхестествено и гениално в този сладък шведски апартамент, вече сме виждали много от триковете много пъти. Но скандинавските дизайнери все пак успяха да създадат пространство, което привлича и затопля дори чрез снимки. Не е ли това огромен талант?!

Тайната на този талант се крие в шведския лагом, който проповядва разумно отношение към живота. Шведите няма да претоварят къщата си с излишни подробности, те знаят кога да спрат. Можете да се убедите в това сами, като видите, че всеки детайл от интериора е удобен, без излишни звънци, висококачествен и практичен. Това е перфектното изоставане.

Цветът на интериора е много изостанал, защото ярките нюанси практически не са присъщи на тази концепция. Най -доброто цветово допълнение е зеленината на перваза на прозореца или в малка ваза на масата..

Хаосът не е приемлив в този апартамент. Всяко нещо има своето достойно място. Максимумът, който може да лежи неравномерно, е топло одеяло на дивана или леглото, което може да се види на снимката на детската стая.

Вероятно сте забелязали, че апартаментът е доста просторен, въпреки размерите си. Дори в това шведите могат да видят лагом, защото усещането за простор трябва да се спазва при избора на мебели. И когато избира мебели за апартамента си, шведът със сигурност ще се запита: харесвам ли това нещо и доставя ли ми радост? Чудесен метод да не купувате твърде много.

Да се ​​върнем към килимите. Някъде във всяка стая на този прост апартамент ще има одеяло. Той е неразделна част от шведския лагом. „Удобството и топлината са нашето всичко“ – биха казали шведите. Дори изтривалките за пода лежат точно там, където краката докосват най -дълго студения под. Ако сте били в Швеция, ще забележите, че температурата в къщата обикновено не е много висока. И все пак отоплението в Швеция не е евтино удоволствие. Затова шведите се затоплят, увити в топло и дебело одеяло. Мислите ли – те спестяват? Не, просто създайте уют в стил лагом.

Източник: Ерик Олсон