Тенденции в дизайна на бани през 2019 г.

Коя стая в къщата според вас се използва най -често и носи максимално физическо и психическо удоволствие? Вашият отговор вероятно е „кухня или спалня“. Но когато се приберете у дома след тежък работен ден, последван от физически упражнения във фитнеса, ще отидете ли направо до хладилника или леглото?

Матю Уилямс

Банята е точно този следващ етап, който ви потапя в света на безгрижието и включва не само хигиенни процедури. Всеки може да се измие, но не всеки може да се наслади на процеса. Но по каква причина? Релаксация е дума, която е приятна не само на ухо, но и в действителност. Това е освобождаване на психическо и мускулно напрежение и се постига не само с къпане.

За да направите това, имате нужда от подходяща среда – правилно проектиран дизайн, който да отговаря на вашите желания и основни изисквания за монтажа на оборудване (мивки, душ кабини, биде и др.).

Правилният интериор на банята – практичен, функционален и естетичен.

Зара вкъщи

Съвременни тенденции и тенденции в интериорния дизайн на банята през 2019 година

Новите идеи в дизайна на банята надминават миналото с всяка нова година. Например, чудили ли сте се какво е било актуално преди 10, 15 или дори 20 години?

Тогава баните бяха не повече от 2х2 м2 съответно – в тях не се намираше нищо освен самата вана (или душ), мивка и тоалетна чиния (ако банята беше комбинирана). Подобен дизайн сега често се среща в жилищни комплекси в стар стил, но не във формата, която имаше през онези години …

Сега старият интериор не е лесен, но е възможно да се трансформира в модерен, за това се нуждаете само от талантлив дизайнер и подходящи материали. Дори в най -малката стая опитен човек ще може да подреди необходимото оборудване, така че да не пречи на работата на друг.

Homepolish

И така, съвременният дизайн на банята се определя според следните критерии: няма предишна простота и стандарт, всеки сантиметър от стаята изпълнява възложената функция, повече пространство (ако апартаментът принадлежи на нови сгради) и има нови функционални оборудване.

В днешно време интериорът на баните не се ограничава до местоположението само на основните елементи (вана, мивка, тоалетна). Сега те са хармонично допълнени (заменени с някои) модерно оборудване: биде, пералня, хидробокс (вана + душ, оборудвана с много функции) и дори домашна мини-сауна (ако има достатъчно място).

Джон Яков

Модните тенденции за 2019 г. в дизайна на банята включват:

Създаването на индивидуален интериор за баня трябва да отговаря на основните правила: практичност, функционалност и естетика..

Матю Уилямс

Стилистичен и цветен дизайн на дизайна на банята

Коя стая ще възприемете положително и коя ще ви предизвика негативни чувства: тази, която е направена в сдържани нюанси (праскова, бяло, пастел) или в кисела и „крещяща“ (лимон, светло зелен или отровен портокал)?

Вероятно някои екстремни любители ще гласуват за втория вариант, но точно тези цветове не са съвместими с правилния интериор на банята …

Тази стая е предназначена за отдих и отдих, ярките цветове изпълняват обратната функция. По каква причина? Киселите и „грубите“ цветове са отблъскващи и понякога стресиращи. Това се случва на подсъзнателно ниво и се потвърждава от наблюденията на природата: птици и паяци, които имат ярък цвят, го използват, за да изплашат по -големи и по -опасни индивиди.

Зара вкъщи

Красив интериор се създава според вашите предпочитания. А характеристиките: „модерен“, „удобен“ и „практичен“ вече са постигнати с помощта на стиловата посока и цветовите нюанси, които бяха използвани за изпълнение на разработения проект.

ТОП популярни стилове, използвани в дизайна на бани за 2019 г .:

  • Модерни. Просто, стилно и финансово достъпно. Има две основни направления: минимализъм и синтез. Тук няма никаква претенциозност и ексцесии, тук се включват само прави линии, минимално количество мебели и стилни довършителни елементи..
  • Прованс. Романтизмът и нежността към интериора с тази посока придава сдържаност в дизайна и използването на бели нюанси.
  • Висока технология. „Високотехнологични“ и „космически“ форми – такива определения са присъщи на стила. Тук могат да се използват различни материали: стъкло, метал и пластмаса. “Zest” – максимална функционалност на всеки детайл.
  • Страна. Грубостта и естествеността са черта на този стил. За декорация и декорация се използват естествен камък, изгоряло дърво и декорации от ракита.
  • Класически. Елегантността е синоним на това. В него доминират златни, бели и мраморни нюанси. Характеристика – липса на ненужни детайли и придържане към строга идея.
  • Етнически. Той е разделен на няколко направления: африкански, скандинавски и японски стил. Използват се различни нюанси – от сдържани и светли до тъмни и ярки, които предават “духа” на природата на африканската савана.

Крис снук

Не подкрепяте ли идеята за създаване на баня в определен стил? Искате ли да създадете нещо специално и индивидуално? Предлагаме да разгледаме готови цветови вариации, подходящи за темата за поставяне на такъв план:

  • Бял. „Класика на жанра“, която винаги ще бъде актуална. Визуално разширява пространството и не абсорбира светлина, правейки стаята по -светла.
  • Черен. Елегантен цвят, подходящ за големи стаи.
  • Червен. Смел и естетичен нюанс, който хармонично се слива с черно.
  • Оранжево. Свеж и необичаен вариант, който ще ви зарежда с положителна енергия всеки ден и през цялата година.
  • Кафяво. Има голямо разнообразие от нюанси: шоколад, венге, тухла, това ви позволява да създадете уникален и наистина неподражаем интериор.
  • Син. Успокояващ и естетичен цвят, подходящ за морска баня.

За правилния дизайн на банята е важно не само да се спазват определени правила за подреждане на оборудване, предмети и цветови комбинации, но и важни са детайлите, които изпълняват функционалните и декоративни свойства..

Decus Interiors

Важни детайли в декорацията на банята

За да може ремонтът на банята да изглежда естетически и да остане в първоначалния си вид повече от 40 години, е необходимо да се изберат материали, които съответстват на климата в помещението (в този случай влажността е 40-70%), в който ще бъдат инсталирани.

За довършване на тавана трябва да изберете материал, който не пропуска влагата и е устойчив на високи температури. В съвремието следните методи за довършване на тавана са по -популярни:

HM Home

Полезен съвет! Ако искате да намалите нивото на влажност в банята, безопасно и надеждно решение е да инсталирате топла кърпа. Такова оборудване изпълнява функцията за сушене на дрехи и различни елементи от гардероба, като в същото време елиминира излишната влага в помещението. С минималния си процент възможността за поява на различни микроорганизми и гъбички е 0.

Предлагат се различни материали за облицовка на стените на банята, като се считат за най -използваните и висококачествени:

  • Керамични плочки. Има голямо разнообразие от форми и нюанси.
  • Естествен камък. За такива цели най -често се използват гранит и мрамор. Различава се с висока якост, устойчивост на повреди (химически, механични). Естественият камък с право може да се нарече довършителен материал “non-kill”.
  • Пластмасови панели. Има много материал и той е достъпен за всички. Тази опция ще ви позволи да направите стилен ремонт с ограничен бюджет. Някои панели имитират текстурата на дърво, камък или кожа, създавайки уникален интериорен дизайн.
  • Естествено дърво. Отличен и издръжлив материал за облицовка на помещения с висока влажност. Правилната обработка на дървесината не позволява на различни микроорганизми да проникнат в нея.
  • Стъклена чаша. Използва се при създаване на високотехнологичен или модерен интериор на стаята. Предлага се в едноцветни, многоцветни панели или стъклени плочи с фотопечат.
  • Боя: латекс, акрил, силикат или силикон.
  • Гипс. Дългият експлоатационен живот и красивият външен вид са предимствата на такъв материал.

Decus Interiors

За полагане на подове в банята порцелановият камък е много популярен. Благодарение на своята издръжливост, ефект против приплъзване и голям избор от нюанси, той е получил място сред водещите довършителни материали за банята..

В допълнение към него използваме: водоустойчив ламинат, обработено дърво, саморазливни подове и линолеум.

Последният етап от обновяването на банята е подреждането на декоративни елементи. Те включват: държачи за кърпи, различни подложки и кошници за пране.

ИКЕА

Промяната на живота ви не е лесна, но ако започнете с малко, ще последват още. Затова започнете с ремонта на банята и въведете в действие най-добрите си идеи и нестандартни решения. И в крайна сметка – ще получите уникален дизайн, който отразява точно вашите интереси..

Каним ви да гледате красива видео история за една модерна баня:

Вижте също вдъхновяващите интериори от цял ​​свят за всички вкусове, които публикуваме ежедневно.